Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ζητούν «πόθεν έσχες» σε βάθος 20ετίας

Τον αυστηρό έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων όσοι διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα της τελευταίας εικοσαετίας, αρχής γενομένης από τους υπουργούς και τους βουλευτές, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλ. Πετσάλνικο και τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή, 48 βουλευτές του Κινήματος. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο βουλευτής Κιλκίς, Θεόδ. Παραστατίδης και από πλευράς Μεσσηνίας την υπογράφει η Νάντια Γιαννακοπούλου. Την επιστολή υπογράφει και ο μεσσηνιακής καταγωγής βουλευτής της Β΄ Αθηνών Γ. Χαραλαμπόπουλος.
Όπως σημειώνουν τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από την περιφέρεια, «καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση. Είναι κοινωνική απαίτηση, αλλά και απαίτηση σύσσωμης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση».
Υπογραμμίζουν πως «μπορούμε και επιβάλλεται να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυστηρού ελέγχου του ‘πόθεν έσχες’ και κυρίως του ‘πόθεν’, για όλους όσοι διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Ξεκινώντας πρώτα από την ίδια τη Βουλή και για όλους εκείνους, που διατέλεσαν πρώην και νυν υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί γραμματείς περιφερειών, διοικητές, πρόεδροι, και διευθυντές οργανισμών και λοιπών φορέων του Δημοσίου - και όσους, εκ του νόμου, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση ‘πόθεν έσχες’».
Προτείνουν επίσης να δρομολογείται η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων όπου διαπιστωθεί η απόκτησή τους χωρίς αυτά να μπορούν να δικαιολογηθούν και η απόδοσή τους στο κράτος. «Διαφορετικά», επισημαίνουν, «όσο αφήνουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αντιδράσουμε με συγκεκριμένα μέτρα, το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται και θα αποβαίνει εις βάρος όλου του πολιτικού κόσμου επί δικαίων και αδίκων».
Στην επιστολή αναφέρεται επίσης, ότι «οι προσδοκίες του λαού πρέπει να εκληφθούν ως υποχρέωσή μας, καθιστώντας μας υπεύθυνους για την εφαρμογή των νόμων, την πάταξη της διαφθοράς και την κάθαρση του πολιτικού συστήματος».
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα