Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Δήμος Αρφαρών Θέλουν συνάντηση με Ραγκούση για «Καλλικράτη»

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, το συντομότερο δυνατόν, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Αρφαρών Ανδρ. Καραγιάννης, προκειμένου να εξηγήσει στον κ. Ραγκούση το αίτημα που έχει διατυπωθεί να μην περιλαμβάνεται ο Δήμος Αρφαρών στο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα του Δήμου Οιχαλίας με έδρα το Μελιγαλά.
Όπως αναφέρει ο κ. Καραγιάννης, το αίτημα διατυπώνεται εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και προέκυψε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρφαρών, «προκειμένου να διεκδικηθεί και να επιτευχθεί η ένταξη του Δήμου Αρφαρών στο Δήμο Καλαμάτας, όπου είναι και η φυσική του θέση, αντί της ανεξήγητης και αδικαιολόγητης τοποθέτησής του στο Δήμο Οιχαλίας».
Επισημαίνει δε ότι στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος και οι τέσσερις βουλευτές της Μεσσηνίας, καθώς εξαιρείται ο κ. Σαμαράς, λόγω της θέσης του ως προέδρου της ΝΔ.
Δήμος Άριος
Τη δημιουργία ενός Δήμου με τη συμμετοχή των Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, αποφάσισε να προτείνει στην τελευταία συνεδρίαση εν όψει του «Καλλικράτη» το Δημοτικό Συμβούλιο Άριος. Στην περίπτωση που δε γίνει δεκτή η πρόταση, ζητά να ενταχθεί στο νέο Δήμο Καλαμάτας.
Την απόφαση, συνοδεύει η πρόταση να ενταχθούν οι τρεις παραπάνω Δήμοι στο Δήμο Καλαμάτας, χωρίς δηλαδή να εξαιρείται ο Δήμος Αρφαρών. Θα πρέπει να αναφερθεί η απουσία του δήμαρχου Γ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημ. Ντρες, ήταν ασθενής.
Ωστόσο, εκφράστηκαν αμφιβολίες για την ασθένεια του κ. Γιαννακόπουλου, αν και διατυπώθηκαν ευχές να μην είναι κάτι το σοβαρό.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γ. Μπρούμας κατήγγειλε πως κακώς δεν παρίσταται στη συνεδρίαση ο δήμαρχος, που, όπως είπε, ανακοίνωνε στα Μέσα Ενημέρωσης για ομόφωνη απόφαση για συνένωση με το Δήμο Καλαμάτας, χωρίς αυτή να υπάρχει, άποψη με την οποία συμφώνησαν και μέλη της πλειοψηφίας.
Τέλος, επισήμανε πως όταν κάποιος αναδεικνύεται στη θέση του δημάρχου, θα πρέπει να αφήνει την κομματική του ταυτότητα στην άκρη και να μη δηλώνει πως θα πειθαρχεί στα όσα θα του λέει η παράταξή του.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα