Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις για το 2015

Οι διαδοχικές αποκαλύψεις και ο κίνδυνος παραγραφής φέρνουν πιο κοντά την εξεταστική για τον Γ Βαρουφάκη. Δυσαρέσκεια στο Μάξιμου για τον Γ. Τσιρώνη.
Οι συνεχείς αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για όλα όσα σχεδίαζαν στο Μαξίμου το 2015 και η χώρα μας κόντεψε να βγει εκτός ευρώ, η υπόθεση του Πάνου Καμμένου και η πρωτοφανής σύγκρουση της κυβέρνησης με την δικαιοσύνη φέρνουν σε δεινή θέση τον Αλέξη Τσίπρα με την αξιωματική αντιπολίτευση να τον σφυροκοπά με βροχή ερωτήσεων και με εξεταστικές επιτροπές.
Τα όσα πλέον βγαίνουν στην επιφάνεια για την «σκοτεινή» περίοδο που επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ήταν ο Γ. Βαρουφάκης, και τα αποκαλύπτουν τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, αλλάζουν την στρατηγική της ΝΔ η οποία χαρακτηρίζει πλέον αναγκαία την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Παράλληλα υπάρχει και το ενδεχόμενο της παραγραφής στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές καθώς από την περίοδο Βαρουφάκη θα έχουν μεσολαβήσει δύο κοινοβουλευτικοί περίοδοι.
Ωστόσο έμπειροι συνταγματολόγοι τονίζουν πως υπάρχουν τρόποι να μην ισχύσει η

παραγραφή καθώς τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρές παρενέργειες στην ελληνική οικονομία.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση, μετά και τις αποκαλύψεις Τσιρώνη, πως όλο το υπουργικό συμβούλιο γνώριζε και είχε συζητήσει για το παράλληλο σύστημα πληρωμών, εκτιμούν πως προκύπτει μείζον θέμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ολόκληρη την κυβέρνηση.
Επίσης εκτός από τον Αλ. Τσίπρα και τον Γ. Βαρουφάκη, βάζουν στο κάδρο των ευθυνών τόσο τον Γ. Δραγασάκη όσο και τον Νίκο Παππά, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών γνώριζαν για το σχέδιο του, το οποίο πριν έρθει στο υπουργικό συμβούλιο είχε συζητηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη. Ήδη 9 βουλευτές Κατέθεσαν ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα από τον οποίο ζητούν να πληροφορηθούν αν αληθεύουν τα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Τσιρώνης, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του είχε υποβαθμίσει και είχε ουσιαστικά διαψεύσει τα όσα υποστήριζε ο Γ. Βαρουφάκης.
Εκνευρισμός στο Μαξίμου για Τσιρώνη
Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτες του πρωθυπουργού επικοινώνησαν με τον Γιάννη Τσιρώνη, του μετέφεραν την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού και του ζήτησαν άμεσα να ανασκευάσει, όπως και έγινε. Ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι διαστρέβλωσαν τα όσα είπε. Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας που επικρατεί στο Μαξίμου για τον Γιάννη Τσιρώνη είναι το γεγονός ότι δεν μετείχε σε σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και την συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για την φέτα. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Μαξίμου αναφέρει μόνο τα ονόματα των κ. Παπαδημητρίου και Αποστόλου.
Την Τετάρτη συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
Παράλληλα η ΝΔ συνεχίζει να συντηρεί ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα και το ζήτημα των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα συζητηθεί πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, λίγο πριν δηλαδή κλείσει η βουλή για καλοκαίρι.
Η αξιωματική αντιπολίτευση συνδυάζει το επίμαχο θέμα με τις πρωτοφανείς κυβερνητικές επιθέσεις εναντίον της δικαιοσύνης καθώς και ο υπουργός Άμυνας - όπως ισχυρίζεται η ΝΔ - επιχείρησε να παρέμβει ωμά στο έργο της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει για την Τετάρτης στις 5 το απόγευμα την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, οπού εκεί αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα