Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Εκταμιεύτηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

ESM: Εκταμιεύτηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ προς την ΕλλάδαEκταμιεύτηκε σήμερα η δόση των 7,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε μέσω twitter ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).
Το... πράσινο φως είχε ανάψει την Παρασκευή ο ESM, ο οποίος έκρινε ότι έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των προαπαιτουμένων της β’ αξιολόγησης του προγράμματος.
Με την εκταμίευση των χρημάτων θα αποπληρωθούν κρατικά ομόλογα, ύψους 6,9 δισ. ευρώ και θα καταβληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Η εκταμίευση των υπόλοιπων 800 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την πρόοδο του ελληνικού δημοσίου στη διαδικασία αποπληρωμής οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα.
«Ο ESM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7, δισ. ευρώ στο πλαίσιο της τρίτης δόσης. Τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του ο ESM.

 executed 1st disbursement of €7.7 bn under the 3rd tranche, money arrived in , press release from 7July: https://www.esm.europa.eu/press-releases/esm-board-directors-approves-%E2%82%AC85-billion-loan-tranche-greece 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα