Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αποστάσεις Χρυσόγονου για το θέμα των συνομιλιών Καμμένου

Σαφέστατες αποστάσεις από τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη κρατά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσογόνος.
Ο γνωστός συνταγματολόγος σχολίασε συνέντευξη του Νίκου Βούτση (Ρ/Σ Αθήνα 984) κατά την οποία ο Πρόεδρος της Βουλής προκαταλαμβάνει την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου τονίζοντας ότι δεν είναι αναγκαία η κλήση του κ. Καμμένου ενώπιον της επιτροπής αφού το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου (βλ. αίτημα σύστημα εξεταστικής επιτροπής από την ΝΔ).
Ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στον ίδιο σταθμό αφού σημείωσε ότι δεν θέλει να αξιολογήσει τη θέση του κ. Βούτση με την δικαιολογία ότι εκείνος γνωρίζει καλύτερα τον Κανονισμό της Βουλής, μπήκε στην ουσία της υπόθεσης.
Υπογράμμισε ότι αν ήταν εκείνος αναρμόδιος υπουργός και δεχόταν καταγγελίες από κάποιον έγκλειστο θα παρέπεμπε το θέμα στον αρμόδιο υπουργό της Δικαιοσύνης ώστε να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Ο ευρωβουλευτής τάχθηκε επίσης και υπέρ της αλλαγής του συνταγματικού άρθρου που ορίζει τα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Εξέφρασε την άποψη ότι η σύσταση ή όχι της επιτροπής δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά απόφαση της πλειοψηφίας καθώς πρόκειται για άσκηση ελέγχου από την αντιπολίτευση του κυβερνητικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα