Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ασέβεια στη μνήμη των νεκρών το σκουπιδαριό στο νεκροταφείο Φιλιατρών (φωτογραφίες)

Ασέβεια στη μνήμη των νεκρών αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί στο νεκροταφείο Φιλιατρών και η οποία θλίβει και οργίζει τους κατοίκους.
Το κοιμητήριο, χωρίς υπερβολές, έχει μετατραπεί σε «ζούγκλα» και ακριβώς απέξω ο Δήμος Τριφυλίας έχει δημιουργήσει ένα νέο παράνομο σκουπιδότοπο με κλαριά, μπάζα και σκουπίδια.
Στο εσωτερικό του νεκροταφείου υπάρχει κάθε λογής ακαθαρσία, ενώ αγριόχορτα – θάμνοι που έχουν γίνει δέντρα, χορτάρια και βάτα ανάμεσα στα μνήματα έχουν «εξαφανίσει» διαδρόμους.
Οι εικόνες αποδεικνύουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη των αρμοδίων και υπευθύνων, ενώ κάτοικοι των Φιλιατρών προσπαθούν μόνοι τους να καθαρίσουν το χώρο όσο μπορούν, αλλά αυτό δεν αρκεί.
Διαρκώς, δε, απευθύνονται στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, στους υπεύθυνους και αρμόδιους της Δ.Ε. Φιλιατρών και της Δ.Κ. Φιλιατρών, αλλά ανταπόκριση δεν έχουν δει μέχρι σήμερα.
Ήλπιζαν ότι μετά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τους θα υπήρχε ανταπόκριση και, μάλιστα, οι ελπίδες
τους αυξήθηκαν μόλις είδαν πριν από δώδεκα μέρες – στις 28 Ιουνίου- το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, να ανεβάζει στη σελίδα του στο facebook τέσσερις φωτογραφίες από το νεκροταφείο Φιλιατρών γράφοντας: «Επιθεώρηση στα κοιμητήρια του Δήμου με αρχή από τα Φιλιατρά». Δώδεκα μέρες μετά, ωστόσο, η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη.
Αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών έχει γίνει ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης.
Αν και στενός συνεργάτης του δημάρχου Τριφυλίας και πανταχού παρών σε εκδηλώσεις μαζί με τον κ. Κατσίβελα, ερωτηθείς σχετικά από το filiatranews, επέρριψε ευθέως ευθύνες σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, προφανώς της τεχνικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας καθαριότητας, που έχουν στην αρμοδιότητά τους τα μηχανήματα και φορτηγά του Δήμου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι εδώ και πολύ καιρό, ένα με ενάμιση μήνα περίπου, έχει ζητήσει γκρέιντερ, φορτηγό και μια τσάπα για να μπορέσουν να καθαρίσουν το νεκροταφείο και διαρκώς αυτά είναι αλλού, σε Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών!
Η απάντησή του αυτή, ωστόσο, δε σημαίνει ότι δεν αναλογούν και στον ίδιο και τη Δ.Κ. Φιλιατρών ευθύνες, σύμφωνα με τις θεσμικές τους αρμοδιότητες και υποχρεώσεις.
        

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα