Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ανοικτή κάθε Πέμπτη η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κυπαρισσίας

Ανοικτή κάθε Πέμπτη η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου ΚυπαρισσίαςΌαση πνευματικής δροσιάς για το καλοκαίρι αποτελεί η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κυπαρισσίας που θα βρίσκεται κοντά στο αναγνωστικό κοινό και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού κάθε Πέμπτη πρωί 9-12 θα είναι ανοικτή περιμένοντας το κοινό να δανειστεί βιβλία.
Με χιλιάδες τίτλους βιβλίων που ξεπερνούν τους 5.500, μπορεί να καλύψει όλα τα λογοτεχνικά γούστα, αλλά και τομείς, όπως η ιστορία, οι τέχνες, οι επιστήμες. Επίσης τα βιβλία που υπάρχουν καλύπτουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης Δέσποινα Θεοδοσάκη και Γιώργος Τσάλτας μπορούν να καθοδηγήσουν όσους ενδιαφέρονται να βρουν το βιβλίο που θέλουν, και όσοι ακολουθήσουν τις προτάσεις τους σίγουρα δεν θα απογοητευτούν.
Η λειτουργία της βιβλιοθήκης έχει βρει την αμέριστη συμπαράσταση της διεύθυνσης του σχολείου, ενώ χαρακτηριστικά ο διευθυντής Γιώργος Θεοδωρακόπουλος σημείωσε για τη βιβλιοθήκη καθώς και για τις δράσεις που θα γίνουν την καλοκαιρινή περίοδο στο χώρο του σχολείου: «Η βιβλιοθήκη του γυμνασίου θα παραμείνει ανοικτή για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε Πέμπτη, 9-12 το πρωί, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια προσφέροντας στους πολίτες της περιοχής και τους επισκέπτες τα βιβλία με τα οποία έχει εμπλουτιστεί και συνεχίζει να εμπλουτίζεται. Ευελπιστούμε ότι και αυτό το καλοκαίρι θα

προσφέρουμε χαρά και μια ήρεμη απασχόληση σε όλους. Επίσης προγραμματίζουμε κάποιες εκδηλώσεις τον Αύγουστο για τις καλοκαιρινές βραδιές που θα προσφέρουν ιδιαίτερη χαρά».
Από την πλευρά της η Δέσποινα Θεοδοσάκη τόνισε: «Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν να δουν τα βιβλία που έχουμε, για να περάσουμε το χρόνο μας δημιουργικά και ευχάριστα. Ο κόσμος μάς τιμά με την προσέλευσή του κάθε χρόνο. Το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας είναι δραστήριο και πάντα συμμετέχει σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αφορούν τον πολιτισμό και κυρίως την αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου των παιδιών, των μαθητών μας, γιατί αυτό είναι το πρωτεύον». Σημείωσε ακόμη ότι θα γίνουν και νέοι χώροι στη βιβλιοθήκη για να μπορέσει να φιλοξενήσει όλα τα βιβλία, καθώς στην ξένη λογοτεχνία υπάρχουν πάνω από 2.300 τίτλοι και περισσότεροι από 2.500 στην ελληνική αλλά και άλλους τομείς, όπως το παιδικό βιβλίο, η ιστορία, η φιλοσοφία, οι τέχνες, η ποίηση.

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα