Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Νέο αίτημα για κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών από τον Σπύρο Λυκούδη


Νέο αίτημα για την κλήση του Πάνου Καμμένου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε προς την πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Σπύρος Λυκούδης.
Υπενθυμίζεται ότι κυρία Χριστοδολοπούλου είχε απορρίψει ανάλογο αίτημα του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του Ποταμιού την περασμένη εβδομάδα, προτάσσοντας τη δικαιολογία ότι είναι αόριστο και ανεπαρκές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λυκούδης ζητεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις για τις επαφές του με τον ισοβίτη, ενώ υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος είχε επιβεβαιώσει στη Βουλή, κατά την πρόσφατη προ ημερησίας συζήτηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ότι είχε επικοινωνία με τον Γιανουσάκη.
Το αίτημα του κ. Λυκούδη είχε γίνει αποδεκτό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τους βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταης να δηλώνουν εξ΄ αρχής ότι θα το στηρίξουν, παρά την προσπάθεια της κυρίας Χριστοδολοπούλου αλλά και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου που προσπάθησαν να εμφανίσουν προσκόμματα.
Αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη του (Ρ/Σ Αθήνα 984) εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι απαραίτηση η παρουσία του Πάνου Καμμένου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αφού το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής (αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής).
Γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τραβήξει προς τα πίσω τη συζήτηση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1 που έχει υποβάλει η ΝΔ. Έτσι στην χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε να διεξαχθεί στα τέλη του Ιουλίου (25-28).
Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Καμμένο
Να σημειωθεί ότι αναφορά για το NOOR 1 και άλλες σχετικές υποθέσεις κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα