Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Το «καρφί» του Κυριάκου για τον Καμμένο στη Βουλή

Η Άγκυρα έχει τη βασική ευθύνη της αποτυχίας αυτού του γύρου διαπραγμάτευσης. Το μήνυμα στον Καμμένο. 
Η Άγκυρα έχει τη βασική ευθύνη της αποτυχίας αυτού του γύρου διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση στη βουλή για το Κυπριακό, ενώ δεν δίστασε να αφήσει αιχμές προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σημειώνοντας πως η εθνική ενότητα δεν μπορεί να είναι σημαία ευκαιρίας.
Η ευθύνη της Άγκυρας
Πέραν της εμμονής σε δυσλειτουργικές προσεγγίσεις όσον αφορά την εσωτερική πτυχή, η Άγκυρα απέτρεψε με τη στάση της τη δυνατότητα σύγκλισης στο θέμα εγγυήσεων. Έδειξε προσήλωση μέχρι και την τελευταία στιγμή στην μακρόχρονη παραμονή κατοχικών δυνάμεων στο νησί. Και στην αμετακίνητη θέση να διατηρηθεί το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων. Δεν είμαστε στο 1960 ούτε στον Ψυχρό Πόλεμο. Οι λογικές των εγγυήσεων είναι παρωχημένες, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και

πρόσθεσε: «Η Άγκυρα δεν θέλησε να δει ξεκάθαρα το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και έχει τη βασική ευθύνη της αποτυχίας αυτού του γύρου διαπραγμάτευσης».
«Ούτε ο ΓΓ του ΟΗΕ μπόρεσε να αποτρέψει το επερχόμενο αδιέξοδο. Θετικό ότι η ελληνική πλευρά δεν παρέκλινε από την πάγια γραμμή ότι η Λευκωσία αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η διαδικασία επίλυσης δεν συνδέεται με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ΑΟΖ της. Καμία αμφισβήτηση δεν είναι νοητή, είπε χαρακτηριστικά.
Το μήνυμα στον Καμμένο
Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν ωστόσο και οι αιχμές. «Για εμάς η εθνική ενότητα αποτελεί σταθερή και διαχρονική πεποίθηση, εργαζόμαστε για μια συμπαγή γραμμή ευθύνης. Αυτή η γραμμή όμως πρέπει να υπηρετείται από όλους» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Συμπεριφορές ρηχού εντυπωσιασμού, επιπόλαιης αυτοπροβολής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης εθνικών ευαισθησιών πρέπει να αποφεύγονται. Και να μην γίνονται άλλοθι για άλλες ενέργειες. Κ. Τσίπρα αυτό είναι δικό σας χρέος. Διαφορετικά είστε συνυπεύθυνος. Τα εθνικά δεν μπορούν να μπαίνουν στη ζυγαριά εσωκομματικών ισορροπιών. Το βάρος είναι μεγάλο και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να δείξουμε ότι μπορούμε να αναταποκρινόμαστε στην κρισιμότητα των στιγμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα