Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Αμερικανικό fund «πέταξε» στο δρόμο καταστηματάρχη στο Ρέθυμνο

Είχε αγοράσει το δάνειο του από ελληνική τράπεζαΑνάστατη είναι η κοινωνία του Ρεθύμνου όπως και οι οφειλέτες επιχειρηματίες της Κρήτης μετά το πρωτοφανές περιστατικό σε βάρος καταστηματάρχη, τον οποίο πέταξε έξω από το μαγαζί του αμερικανικό fund, που είχε αγοράσει το «κόκκινο» δάνειό του από ελληνική τράπεζα.
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί δικαστικός επιμελητής από γειτονικό νομό μετέβη μαζί με τους εκπροσώπους του fund στο κατάστημα ρούχων, στην οδό Αρκαδίου, και εκδίωξαν τον ιδιοκτήτη, το δάνειο του οποίου είχε καταστεί μη εξυπηρετούμενο και είχε εξαγοραστεί από τους εν λόγω αμερικανούς επενδυτές.
Με διαδικασίες εξπρές, το κλιμάκιο, που είχε μαζί του ακόμη και κλειδαρά προκειμένου να αλλάξει την κλειδαριά, μπήκε μέσα και ξεκίνησε την κατάσχεση, φτάνοντας στο σημείο να τοποθετήσουν πάνελ και σιδεριές για να χωρίσουν το κατάστημα, το οποίο έχει και συνιδιοκτήτη.
Εμβρόντητος ο καταστηματάρχης, που γνώριζε ότι το δάνειό του έχει περάσει σε ξένα

χέρια αλλά δεν φανταζόταν ποτέ μια τέτοια εξέλιξη ούτε είχε ενημερωθεί σχετικά, αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να κληθεί στο σημείο αστυνομική δύναμη. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε με χειροπέδες και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο ενώ σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.
Στο μεταξύ, στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ), που εμπόδισαν την κατάσχεση και ανάγκασαν τους εκπροσώπους του fund να αποχωρήσουν. Προκειμένου, μάλιστα, να διασφαλίσουν ότι δεν θα επιστρέψουν παρέμειναν έξω από το μαγαζί όλη τη νύχτα ενώ τα κλειδιά της επιχείρησης παραδόθηκαν και πάλι στην οικογένεια του ιδιοκτήτη.
Μιλώντας στην Kontra News για το περιστατικό ο
ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Ζαχαρίας Κλάδος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα θορυβημένος αλλά και αποφασισμένος να βάλει μπλόκο μαζί με τους συναγωνιστές τους σε κάθε τέτοια ενέργεια.
Η φράση που επέλεξε – όχι τυχαία – να χρησιμοποιήσει ήταν το «Μολών Λαβέ» ενώ ο Σύλλογος ετοιμάζεται να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους υπουργούς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΟΑΡ κάθε Τετάρτη πρωτοστατεί στις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου και είναι μια από τις πρώτες συλλογικότητες σε όλη τη χώρα που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια τον αγώνα κατά του ξεπουλήματος της περιουσίας υπερχρεωμένων πολιτών.
Όσο για τον μικροεπιχειρηματία, που συνελήφθη επειδή θέλησε να προστατεύσει την περιουσία του από τα ξένα «αρπακτικά», βρίσκεται σε απόγνωση αφού στην εν λόγω επιχείρηση απασχολείται όλη του οικογένεια – ο ίδιος με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα