Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


Τα Φιλιατρά γιόρτασαν τον Αγιο Χαράλαμπο
Γράφτηκε από την Κέλλυ Δημητρούλια
Με λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο, γιορτάστηκε ο πολιούχος των Φιλιατρών Αγιος Χαράλαμπος, με τη συμμετοχή πιστών απ’ όλη την Τριφυλία και αρκετές άλλες περιοχές.
Ο παντριφυλιακός γιορτασμός πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος και προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου, συνοδεία του μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου και του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου.
Την παραμονή της γιορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος με πλήθος πιστών από πολλές περιοχές, ενώ το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής, μετά τον όρθρο και την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του αγίου στους δρόμους των Φιλιατρών, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και του Συλλόγου Φιλοπροόδων, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

Στη δέηση που εψάλη στην πλατεία ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους δύο μητροπολίτες και τα παιδιά που λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους τη γιορτή. Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών, μίλησε για το βίο του αγίου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν η βουλευτής Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές καθώς επίσης εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και αρκετός κόσμος.
Κ.Δ. πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα