Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Κρίση ειλικρίνειας Πετρόπουλου: 18% κάτω οι συντάξεις από 1/1

Oι περικοπές στις συντάξεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αφορούν και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, παραδέχθηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος.
Πρόκειται για μια κρίση ειλικρίνειας που έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις άλλων υπουργών, όπως ο κος Τσακαλώτος ή η κα Φωτίου, που παίζουν με την αγωνία των πολιτών εμμένοντας στη γραμμή "θα δούμε" ενώ ξέρουν ότι το ζήτημα είναι τετελεσμένο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%. Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%...
Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε. «Έχουμε μπροστά μας 7
μήνες για τις συντάξεις», συμπλήρωσε, πάντως, αφήνοντας ένα υπονοούμενο να αιωρείται. Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις - πράγμα που στην πράξη σημαίνει ότι είτε δεν θα δοθούν όντως οι συντάξεις, είτε ότι θα "τακτοποιηθούν" ως ομάδες μόνο ορισμένοι δικαιούχοι, ίσως εκείνοι που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πιθανότερους ψηφοφόρους του στις επόμενες εκλογές.
Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη μείωση των συντάξεων αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο στο οποίο επέμεινε το ΔΝΤ στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φόρτωσαν στον ελληνικό λαό μετά το εγκληματικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Αυτό σημαίνει ότι α) δεν είναι δημοσιονομικό μέτρο ώστε να χωρά διαπραγμάτευση η εφαρμογή του και β) αποτελεί μία απολύτως αχρείαστη επιβάρυνση που οι συνταξιούχοι θα είχαν γλιτώσει αν η κοινωνία δεν είχε ταϊστεί τόσο "σανό".
Ο κος Τίπρας, που τώρα σκέφτεται να επιβραβεύσει τον άνθρωπο που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, Γιώργο Παπανδρέου, με υψηλό ευρωπαϊκό αξίωμα αποδεικνύεται καταστροφέας εκατομμυρίων Ελλήνων, στους οποίους δίνει τη χαριστική βολή. Όχι ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ειδικά τώρα που ο ίδιος, οι βαστάζοι και η κυρία του απολαμβάνουν βασιλικές συναναστροφές.
Source:meaculpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα