Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Νατάσα Κυριακοπούλου και Παναγιώτης Τζαβάρας διεκδικούν αύριο την ψήφο 2.600 «γαλάζιων» μελών στη Μεσσηνία

Με «φόντο» την προεδρία της ΝΟΔΕ Ν.Δ.!
 -9.00 το πρωί με 7.00 το απόγευμα στο «Κουμουνδούρος» στην Καλαμάτα και στα Δημαρχεία των υπόλοιπων Δήμων οι εκλογές
2.600 είναι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις αυριανές εκλογές για τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που ανανέωσαν την εγγραφή τους ή πραγματοποίησαν νέα, έως και το Σάββατο 5 Μαΐου. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» από τις 9.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ., ενώ την ίδια ώρα στα Δημαρχεία των 5 υπολοίπων Δήμων της Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τις Τοπικές Οργανώσεις και τη Νομαρχιακή Επιτροπή.Όπως είναι φυσικό, «μητέρα των μαχών» σ’ αυτή τη διαδικασία είναι η εκλογή του νέου προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής. Τη θέση διεκδικούν η πρόεδρος, τα τελευταία δυο χρόνια, Νατάσσα Κυριακοπούλου και ο Παναγιώτης Τζαβάρας, που το 2016, απέσυρε την υποψηφιότητά του την τελευταία στιγμή.
Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, το «Θάρρος» έθεσε ερωτήματα στους δυο υποψηφίους, οι οποίοι και μας απάντησαν με μεγάλη προθυμία:
-Κυρία Κυριακοπούλου, υποψήφια για δεύτερη φορά για τη θέση της προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας… Πώς αποτιμάτε την παρουσία σας τα δύο χρόνια της θητείας σας; Αφήσατε κάτι στη μέση θεωρείτε και διεκδικείτε εκ νέου της θέση της προέδρου;
 
Πριν από δύο χρόνια, όπως γνωρίζετε, ανταποκρίθηκα στο σάλπισμα ανανέωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέλαβα την προεδρία της ΝΟΔΕ. Η αλήθεια είναι ότι διαχειριστήκαμε με τους συνεργάτες μου δύσκολες καταστάσεις, ξεκινώντας με τις πλημμύρες το Σεπτέμβριο 2016, την εξέλιξη των έργων υποδομής, τους δασικούς χάρτες, τα αγροτικά (φέτα & ελιές Καλαμών συμφωνία ΣΟΕΣ), την υγεία, την ασφάλεια και προστασία των πολιτών και πληθώρα άλλων τοπικών και όχι μόνο θεμάτων. Νομίζω πως ανταποκριθήκαμε με επιτυχία και ισορροπήσαμε επιτυχώς σε δύσκολες και λεπτές καταστάσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, γιατί η δουλειά ήταν ομαδική και τα εύσημα από την κεντρική διοίκηση, ότι είμαστε στις 3 καλύτερες ΝΟΔΕ πανελληνίως, δεν ανήκουν σε εμένα, αλλά πάνω από όλα σε αυτούς.
Απαντώντας, λοιπόν, και στο τελευταίο σκέλος της ερώτησής σας, κε Γαζούλη, θα σας έλεγα ότι αυτό που έχω αφήσει στη μέση και είναι το σημαντικότερο, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τα μέλη και τους φίλους αυτής της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, είναι να «διώξουμε» μια ώρα αρχύτερα την πλέον ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η ανερμάτιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο πιο γρήγορα η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψουν τη χώρα στην κανονικότητα και το χαμόγελο στους συμπολίτες μας.
 
-Κύριε Τζαβάρα, πριν από περίπου δύο χρόνια αποσύρατε την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά σας για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε αυτή τη φορά να μην κάνετε πίσω; Θεωρείτε ότι δεν ήταν όπως θα έπρεπε η λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής αυτά τα δύο χρόνια;
 
Το ενδιαφέρον μου για τη Ν.Δ. και η διάθεση για προσφορά στο κόμμα δεν είναι κάτι που απέκτησα πρόσφατα. Από τα φοιτητικά μου χρόνια αποτελώ μέλος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και δε φείδομαι κόπων και χρόνου ανιδιοτελούς προσφοράς.
Πριν από δύο χρόνια είναι αλήθεια ότι στο πλαίσιο της ενότητας αποφάσισα με προσωπικό κόστος να μη συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία, χωρίς καμιά συναλλαγή ή κάποιο αντάλλαγμα. Κάνοντας, ωστόσο, μια μικρή αναδρομή στη παρουσία της ΝΟΔΕ αυτή τη διετία, διάχυτη είναι η διαπίστωση του ελλείμματος δράσεων και εξωστρέφειας. Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή πρέπει να έχει της πόρτες ανοιχτές σε όλους τους πολίτες και να εκπροσωπεί όλο το πολιτικό φάσμα της Μεσσηνίας. Να αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας που θα παράγει πολιτική. Που θα είναι μακριά από μικροπολιτικές και θα έχει καθαρό ρόλο και λόγο. Που θα διευρύνει την εκλογική βάση και δε θα συρρικνώνει το κόμμα. Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας πρέπει να ξαναγίνει το κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Ν.Δ. που θα έχει ενεργή παρουσία στην κοινωνία και όχι να ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις. Σέβομαι και τιμώ την άποψη, την πορεία και το έργο κάθε στελέχους του κόμματος, καθώς ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι. Ωστόσο, έχω την πεποίθηση ότι η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας θα πρέπει να έχει πιο ουσιαστικό και ενεργό ρόλο με διαρκή παρουσία και πολιτική παρέμβαση.
 
-H Νομαρχιακή επιτροπή που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα είναι αυτή που θα πρέπει να ετοιμάσει τον «κομματικό μηχανισμό» εν όψει πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο τον επόμενο 1,5 χρόνο. Είστε έτοιμη να διατηρήσετε το «γαλάζιο κάστρο» της Μεσσηνίας σε εθνικό επίπεδο, αλλά και να διαχειριστείτε λεπτές ισορροπίες που εμπεριέχουν… τις περισσότερες φορές οι αυτοδιοικητικές εκλογές;
 
Νατάσσα Κυριακοπούλου: Βασικός στόχος της επόμενης θητείας της ΝΟΔΕ είναι η προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού, ώστε να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά και, φυσικά, να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις τουλάχιστον τρεις (3) εκλογικές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το προσεχές χρονικό διάστημα (βουλευτικές εκλογές, ευρωεκλογές και δημοτικές – περιφερειακές εκλογές). Εκλογές όπου όλα δείχνουν ότι θα γίνουν σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης και μεγάλων εντάσεων, ειδικά σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη και τους φίλους της παράταξης ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι και ως ΝΟΔΕ και προσωπικά γι’ αυτές τις αναμετρήσεις και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά, ώστε να έχουμε απόλυτη επιτυχία σε όλες τις αναμετρήσεις αυτές.
Γνωρίζετε ότι από τα φοιτητικά μου χρόνια στο Πολυτεχνείο ήμουν ενεργό μέλος στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την πρώτη δύναμη σταθερά μέχρι και σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε και στη μετέπειτα επαγγελματική μου ζωή, το χώρο έκφρασης και σύνθεσης των πολιτικών μου απόψεων. Από το 2001 μέχρι σήμερα εκλέγομαι ανελλιπώς στα όργανα του ΤΕΕ και από το 2013 έως σήμερα έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ στο νομό μας. 17 χρόνια μέσω του συνδικαλισμού διεκδικώ με τους συναγωνιστές της παράταξής μας το βέλτιστο εργασιακό περιβάλλον, είτε μέσα από τους μηχανικούς του Δημοσίου ΕΜΔΥΔΑΣ είτε στο Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας.  
Αποκόμισα, λοιπόν, πολύτιμη εμπειρία μαθαίνοντας να παλεύω για τα κοινωνικά και τα πολιτικά μου «πιστεύω», συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και αρκετές φορές σε εχθρικό πολιτικό περιβάλλον, πάντα όμως με γνώμονα τις φιλελεύθερες και δημοκρατικές μου αρχές.
Αυτή μου, λοιπόν, την εμπειρία, που έχω αποκομίσει από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, «έχοντας σηκώσει το βάρος» σε δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και την παραταξιακή μου συνείδηση που μου επιβάλλει στα δύσκολα να δίνω το «παρών», καταθέτω ως προσωπική μου συνεισφορά και παρακαταθήκη για τις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να στεφτούν με απόλυτη επιτυχία αυτές οι αναμετρήσεις.
 
Παναγιώτης Τζαβάρας: Είναι αλήθεια ότι την επόμενη διετία θα χουμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Βέβαια, θα πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές η αποχή στη Μεσσηνία έφτασε το 52%. Άρα, η προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει θα πρέπει να είναι διαρκής και συντονισμένη. Η Μεσσηνία ανέκαθεν αποτελούσε φυτώριο σπουδαίων πολιτικών στελεχών, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ξαναγίνει προπύργιο της φιλελεύθερης παράταξης με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο.
Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάντα αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση εκλογικής μάχης, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να συνεκτιμούνται και τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε Δήμου και κάθε Περιφέρειας. Ο βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια να γίνουν οι καλύτερες επιλογές αναφορικά με τους υποψηφίους, καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συσπείρωση των δυνάμεων της Ν.Δ. και να διευρυνθεί η εκλογική μας βάση.
 
-Κυρία Κυριακοπούλου, αυτή τη φορά στις εκλογές για την προεδρία της ΝΟΔΕ έχετε αντίπαλο τον κ. Τζαβάρα. Αν εσείς εκλεγείτε πρόεδρος, θα επιδιώξετε τη συνεργασία μαζί του την επόμενη ημέρα;
 
Νατάσσα Κυριακοπούλου: Είναι αυτονόητο αυτό για εμένα. Ήδη από την προηγούμενη φορά που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάλεσα τους τότε πιθανούς ανθυποψηφίους μου να συμμετέχουν και να συνεργαστούμε στη ΝΟΔΕ. Κάποιοι από αυτούς το έπραξαν. Ο κ. Τζαβάρας συγκεκριμένα που με ρωτάτε, όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτά τα δύο χρόνια συμμετείχε σε άλλα όργανα του κόμματος, όπως είναι τα Μητρώο Στελεχών, γεγονός επίσης θετικό.
Θέλω να επισημάνω ότι και εγώ συμμετέχω παράλληλα στο Μητρώο Στελεχών, στην κατηγορία για τα τεχνοκρατικά στελέχη και μόνο. Όχι στην κατηγορία για υποψήφια βουλευτής, γιατί δεν έχω καμία τέτοια προσωπική φιλοδοξία.
Πιστεύω ότι μια εσωκομματική διαδικασία είναι γιορτή για τη Δημοκρατία και γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, θεωρώ ότι η επομένη μέρα θα μας βρει ενωμένους και πιο δυνατούς για να υπηρετήσουμε τον πραγματικό μας στόχο, που είναι η αναγέννηση της χώρας μέσω της διακυβέρνησής της από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
-Αντίπαλός σας, κε Τζαβάρα στις εκλογές της Κυριακής θα είναι η μέχρι πρότινος πρόεδρος κα Κυριακοπούλου. Αν εσείς εκλεγείτε πρόεδρος, θα επιδιώξετε τη συνεργασία μαζί της την επόμενη ημέρα;
 
Παναγιώτης Τζαβάρας: Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η εκλογική διαδικασία θα μας βγάλει ενωμένους περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Άλλωστε, οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Μας ενώνουν οι αγώνες και οι ανησυχίες για το μέλλον του τόπου. Ο πλούτος της Νέας Δημοκρατίας είναι η δυνατότητά της να συνθέτει τόσο μεγάλη ποικιλία προσωπικοτήτων όσο και ιδεών. Πάντα πίστευα ότι στην πολιτική το «συνθέτειν» είναι αρετή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα ωφελήσει τη χώρα και τους κατοίκους της. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση. Μια Ελλάδα με ασφάλεια. Μια Ελλάδα που δε φοβάται το μέλλον της επειδή έχει καταλάβει τα λάθη της κι έχει μάθει από το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει ραγδαία.
 
-Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στα περίπου 2.600 μέλη της Ν.Δ. στην Καλαμάτα; Για ποιο λόγο να επιλέξουν τη δική σας υποψηφιότητα;
 
Nατάσσα Κυριακοπούλου: Θέλω να στείλω ένα μήνυμα συμμετοχής και ενότητας. Την Κυριακή όλα τα μέλη μας να βρεθούν στα σημεία που διεξάγεται η ψηφοφορία και να ψηφίσουν. Να επιλέξουν με βάση την κρίση τους όλους τους άξιους υποψηφίους σε όλα τα ψηφοδέλτια των εσωκομματικών εκλογών. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι με τη συμμετοχή τους, αλλά και με το μήνυμα ενότητας που θα στείλουν σε όλη την κοινωνία, θα δώσουν έτσι το σάλπισμα, ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται για να επαναφέρει την Ελλάδα και τους Έλληνες εκεί που τους αξίζει.
 
Παναγιώτης Τζαβάρας: Καλώ σε προσωπική ενεργοποίηση, ώστε με την καθολική συμμετοχή μας να αναδείξουμε τις αρετές της δημοκρατικής οργάνωσης. Η Ιστορία γράφεται μόνο από αυτούς που συμμετέχουν στα κοινά και όχι από αυτούς που απέχουν. Γι’ αυτό ο καθένας που θα λάβει μέρος στις εκλογές της Κυριακής γίνεται διαμορφωτής της επόμενης μέρας. Επιπλέον, οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες, διότι το διακύβευμα είναι ο πολιτικός εκσυγχρονισμός του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και εκσυγχρονίζεται. Αλλάζει πρόσωπα και ιδέες. Δημιουργούμε τη Μεσσηνία του αύριο. Μακριά από μικροπολιτικές και συντεχνιακού τύπου πρακτικές. Με πρόσωπα φρέσκα, ικανά και φιλόδοξα. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε το κόμμα μας. Με γνώμονα την ενότητα του κόμματος και με όραμα μια Νομαρχιακή Οργάνωση με εξωστρέφεια, με δράσεις και κυρίως ανοιχτή στην τοπική κοινωνία, καλώ του φίλους και τις φίλες της Νέας Δημοκρατίας να επιμείνουμε στα κριτήρια της ικανότητας και της αξιοκρατίας.
Του Κώστα Γαζούλη
Πηγή:Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα