Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Σχέδιο Αγκυρας για γεωτρήσεις εντός του θέρους


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Εντός του προσεχούς θέρους προσδιορίζει την πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Ο κ. Αλμπαϊράκ δήλωσε, μάλιστα, ότι η χώρα του κάνει «μεγάλες προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί το μομέντουμ». Ο κ. Αλμπαϊράκ δήλωσε, επίσης, ότι ο αγωγός TANAP, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν, θα λειτουργήσει στις 12 Ιουνίου.
Οι δηλώσεις του κ. Αλμπαϊράκ δεν συνιστούν κεραυνό εν αιθρία, καθώς η Αγκυρα έχει προμηθευτεί πλέον και πλωτό γεωτρύπανο, ωστόσο δεν θα πρέπει και να αποσυνδέονται από τις επικείμενες εκλογές της 24ης Ιουνίου. 
Παράλληλα, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις αμφιλεγόμενες κινήσεις στο Αιγαίο. Τελευταία πρωτοβουλία τους ήταν η δέσμευση περιοχής στο Αιγαίο για άσκηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία, με βάση τις τουρκικές ανακοινώσεις, θα συμμετάσχει και σκάφος της ακτοφυλακής του ψευδοκράτους.
Εν τω μεταξύ, χθες το μεσημέρι συνεδρίασε για ακόμα μία φορά σε επεισοδιακό σκηνικό η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, όπου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ενημέρωσε για τη συμφωνία εκσυγχρονισμού των F-16. Η συνεδρίαση διήρκεσε αρκετές ώρες και ο κ. Καμμένος δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τους όρους της συμφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή ο κ. Καμμένος απείλησε να αποσύρει τη συμφωνία, αν αυτή δεν είναι αρεστή στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση διεκόπη και συνεχίστηκε μετά μισή ώρα, όπου, επί της αρχής και η αντιπολίτευση δέχθηκε ότι ο εκσυγχρονισμός των F-16 είναι απαραίτητος.

Aντίδραση Ν.Δ.
Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι «ο ΥΠΕΘΑ φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας».
Η Ν.Δ., είπε ο κ. Κικίλιας, «υπογραμμίζει επίσης ότι έως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η ευθύνη της οποίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρά ταύτα, θέτοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας και της Π.Α., η Ν.Δ. εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή».
Πηγή:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα