Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

2.000 λέξεις προκλήσεων και αλαζονείας: Πανικός Τατούλη με οχετό ύβρεων

Με δύο ανακοινώσεις κοντά στις 2.000 λέξεις και με το γνωστό αλαζονικό, προκλητικό και υβριστικό ύφος, απάντησε χθες ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο νέο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην προχθεσινή συνέντευξή του.
Στην πρώτη ανακοίνωση η “Νέα Πελοπόννησος” χαρακτηρίζει “ως κατάντια τη δημόσια διατυπωμένη άποψη του τελευταίου (του κ. Νίκα) ότι αποτελεί ανάπτυξη για την Πελοπόννησο η «μπίζνα του προσφυγικού»”. Αναφορικά με την υλοποίηση ελέγχων, απάντησε ότι “«οι φίλοι» του κ. Νίκα που διενεργούν τους ελέγχους χωρίς να έχει προηγηθεί καμία νόμιμη διαδικασία, χωρίς να έχουν λάβει νόμιμα αρμοδιότητα και που κανείς δεν γνωρίζει πώς θα πληρωθούν είναι καλοδεχούμενοι, αφού «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Ωστόσο, η ιστορία αυτή αποτελεί ένα πρώτο, σοβαρό δείγμα της προσπάθειας του Παναγιώτη Νίκα να εγκαταστήσει στην

Πελοπόννησο ένα δικό του «παρακράτος», προσιδιάζοντας σε φασιστικά καθεστώτα, άποψη που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ότι εκτός από αδαής είναι και επικίνδυνος”.
Αναφορικά με την πολιτική παράδοση της Περιφέρειας, ο Π. Τατούλης, συνεχίζοντας τις ύβρεις, δήλωσε: “Πρόκειται για μια βαθύτατα πολιτική στάση απέναντι σε έναν ψεύτη, τυχοδιώκτη, που επέλεξε ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης τους συνεργάτες μου, ακόμη και την οικογένειά μου, τους οποίους εξύβρισε με τον πιο χυδαίο και ανήθικο τρόπο. Αυτή τη συμπεριφορά ήταν αδύνατο να νομιμοποιήσω διενεργώντας την εθιμοτυπική τελετή της παράδοσης - παραλαβής. Κατά τα λοιπά θα υπερασπιστώ το έργο μου και την Πελοπόννησο από τη θέση που με έταξαν οι πολίτες μέχρι τελευταίας ρανίδας”.
Εξαπολύοντας επίθεση και στον πρωθυπουργό πέρα από την εξύβριση στον κ. Νίκα, αναφέρει ότι “είναι πλέον καθαρό: ο κ. Νίκας είναι γνωστός χαμαιλέων (που αλλάζει χρώματα ανάλογα με την εξουσία που υπηρετεί κάθε φορά) και ο κ. Μητσοτάκης απαιτεί στη σκακιέρα διακυβέρνησης της χώρας να είναι όλοι πιόνια. Η ανακοίνωση ωστόσο της εγκατάστασης απευθείας γραμμής με το πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να του δίνονται άμεσες οδηγίες και η διενέργεια κάθε δίμηνο απολογισμού αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και θλιβερή απαξίωση του θεσμού”.
ΓΙΑ ΕΣΠΑ
Στη δεύτερη ανακοίνωση για το ΕΣΠΑ, η “Νέα Πελοπόννησος” υποστηρίζει ότι “ο Παναγιώτης Νίκας απειλεί με ψέματα να τινάξει το ΕΣΠΑ στον αέρα για να μην φέρουν τα έργα την υπογραφή Τατούλη. Απειλεί και τους δημάρχους”.
Χαρακτηριστικά υποστηρίζει ότι “με κουβέντες καφενέ και που ασφαλώς δεν αρμόζουν σε θεσμικό παράγοντα και χωρίς να έχει τον παραμικρό ενδοιασμό, ο κ. Νίκας ισχυρίστηκε ότι έργα συνολικού προϋπολογισμού 293 εκατομμυρίων ευρώ (ακριβώς το ποσό που αναλογεί σήμερα στην Πελοπόννησο) είναι «στον αέρα». Λαϊκιστής, μηδενιστής και κυρίως ψεύτης επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα, απλά και μόνο για να βγάλει το προσωπικό του απωθημένο ή να ισχυριστεί δήθεν σε έναν μήνα από σήμερα ότι ο ίδιος ως μάγος «έσωσε» τα κονδύλια για την Πελοπόννησο. Του συνιστούμε να μην κάνει τίποτε από τα δύο”.
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης ισχυρίζεται ότι “η έως σήμερα εξέλιξη του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας όχι μόνο δεν παρουσιάζει αστοχίες, αλλά όλως αντιθέτως κρίθηκε επανειλημμένως θετικά από την επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ και φυσικά βρίσκεται εντός των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων. Επί της περιφερειακής αρχής Τατούλη υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών που έχει εκτελεστεί ποτέ στην Πελοπόννησο”.
Για την ένταξη έργων του Δήμου Καλαμάτας από τον κ. Νίκα η παράταξη Τατούλη αναφέρει: “Ο ίδιος με μεγάλη χαρά υπέγραψε την ένταξη δύο έργων στο ΕΣΠΑ που αφορούν την Καλαμάτα μερικές μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τα έργα που έχουν υποβάλει άλλοι δήμαρχοι και έχουν ενταχθεί με την υπογραφή Τατούλη, πώς απειλεί ότι θα τα απεντάξει; Εκτός κι αν θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο δήμαρχο που έχει περάσει από την Πελοπόννησο ή τον δήμο του τον πλέον προνομιούχο από όλους. Είναι πλέον σαφές: Τον ενοχλούν τα έργα με την υπογραφή Τατούλη”.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα