Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας


ΘΕΜΑ: Τεστ ταχείας ανίχνευσης του Κορωνοϊού
H Oικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε στη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, την δαπάνη της προμήθειας πέντε χιλιάδων (5000) τεστ ταχείας διάγνωσης του Κορωνοϊού (Rabit Test) με σκοπό τη διενέργεια τεστ σε εργάτες γης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πραγματοποίηση των τεστ θα γίνεται μέσω των Κέντρων Υγείας κάθε Περιφερειακής Ενότητας, ανάλογα με τις ανάγκες που 
υπάρχουν. Στόχος της προσπάθειας αυτής ο περιορισμός της διασποράς του Κορωνοϊού και στα πλαίσια αυτά η Μεσσηνία θα προμηθευτεί έγκαιρα ικανό αριθμό τεστ με δεδομένο τον υψηλό αριθμό εργατικού δυναμικού της περιοχής
μας, λόγω της επικείμενης ελαιοσυγκομιδής.
ΘΕΜΑ: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, στο περιθώριο επίσκεψης του υπουργού στη Μεσσηνία. Ο Υπουργός, σε ερώτημα του Αντιπεριφερειάρχη, τον ενημέρωσε ότι δεν υφίσταται υποχρέωση ύπαρξης μεγάλης ιδιοκτησίας, άνω των 40στρ., προκειμένου ένας ελαιοπαραγωγός να μπορεί να προσκαλέσει εργάτες από τρίτη χώρα κατά τη διάρκεια της ελαιοπαραγωγής. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος περιορισμός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης. 
Μπορεί επομένως κάθε ελαιοπαραγωγός να προσκαλέσει συγκεκριμένο αριθμό εργατών από τρίτες χώρες, με τις λοιπές δεσμεύσεις που προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο, όπως επίσης διαβεβαίωσε και ο προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Η πρωτοβουλία του Υπουργείου, την οποία επικροτούμε, στόχο έχει αφενός την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεγάλης
έλλειψης εργατικού δυναμικού ενόψει ελαιοσυγκομιδής και αφετέρου την διασφάλιση ικανοποιητικών ημερομισθίων. Επιπλέον με τα τεστ ανίχνευσης του Κορωνοϊού που θα προμηθευτεί η Περιφερειακή Ενότητα, οι εργάτες γης θα εξετάζονται κατά τον ερχομό τους με ευθύνη του ατόμου που τους έχει καλέσει, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού του ιού.
ΘΕΜΑ: Έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας Αίπειας
Εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, το πρακτικό ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου και κατακυρώθηκε η δημοπρασία του έργου «Έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας ΔΕ Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης της ΠΕ Πελοποννήσου» στην ανάδοχο εταιρεία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε.
Πρόκειται για ένα έργο που λύνει οριστικά προβλήματα διάβρωσης στον Άγιο Ανδρέα εκατέρωθεν του αλιευτικού καταφυγίου και βορειότερα αυτού. Το έργο, που έχει προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ, εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χλμ. και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου. Είναι ένα έργο το οποίο χρειάζεται η περιοχή, επειδή στοχεύει στην προστασία της παράκτιας ζώνης από την διάβρωση που προκαλείται από την έντονη κυματική δράση. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, τόνισε ότι -εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησε η προετοιμασία του, συγκεκριμένα επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε η μελέτη του, στη συνέχεια εκδόθηκαν οι εγκρίσεις, ήρθε όμως η ώρα που θα υλοποιηθεί από την δική μας περιφερειακή αρχή, ένα έργο που θα προστατεύει το ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Αγίου Ανδρέα, το οποίο πλήττεται ανεπανόρθωτα από τη διάβρωση.
Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα