Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Αποκάλυψη Χατζηδάκη: Κάθε χρόνο και νέο πρόγραμμα επιδότησης Εξοικονομώ Αυτονομώ


Στο πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης όπου και αποκάλυψε ότι κάθε χρόνο θα προκηρύσσονται ανάλογα προγράμματα
Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα επιδότησης για την ενεργειακή εξοικονόμηση και ανακαίνιση κατοικιών «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με προϋπολογισμό που θα φτάνει τα 850 εκατ. ευρώ και προβλέπει την επιδότηση έως και του 95% των επιλέξιμων δαπανών.
Ο κ. Χατζηδάκης στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος την 30η Νοεμβρίου που προβλέπει ο οδηγός του προγράμματος που έχει δει ήδη το φως της δημοσιότητας δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά ότι αυξάνονται τα χρήματα του προϋπολογισμού του προγράμματος και είναι το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος έκανε επίσης γνωστό ότι τέτοια προγράμματα θα υπάρχουν κάθε χρόνο.«Συνέχεια θα υπάρχουν στον ορατό ορίζοντα τέτοια προγράμματα άρα όσοι δεν μπουν φέτος μη στεναχωρηθούν θα μπουν του χρόνου ή την άλλη χρονιά.» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην αύξηση της έντασης των ενισχύσεων που από το 40-45% που κάλυπτε το κράτος τώρα πάμε από 65 μέχρι 85% και 95% στις λιγνιτικές περιοχές και επίσης διευρύνεται το πεδίο των δράσεων. Συγκεκριμένα όπως προβλέπει και ο οδηγός του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ, δεν θα είναι μόνο δράσεις όπως ήταν παλιότερα για κουφώματα, τζάμια κλπ , θα είναι και δράσεις που έχουν να κάνουν με τον ηλεκτρισμό δηλαδή φωτοβολταϊκά στις στέγες, έξυπνες πρίζες, μηχανισμοί που κάνουν εξοικονόμηση στην ηλεκτρική ενέργεια.
Επίσης αναφέρθηκε στο χαλάρωμα του εισοδηματικού κριτηρίου και τόνισε «δηλαδή επιτρέπουμε και σε λιγότερο φτωχούς να συμμετέχουν και εκείνοι γιατί το πρόγραμμα δεν είναι του υπουργείου Εργασίας είναι του υπουργείου Περιβάλλοντος και ως εκ τούτου πρέπει να έχει περιβαλλοντικά κριτήρια.»
«Μας ενδιαφέρει όσο το δυνατόν περισσότεροι να κάνουν αυτή την ενεργειακή αναβάθμιση διότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν έχει σημασία αν προέρχεται από φτωχότερους ή πλουσιότερους πρέπει να περιορίζεται. Θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία στις 30 Νοεμβρίου από το Νότιο Αιγαίο, θα πάμε περιφέρεια-περιφέρεια και μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα έχει κλείσει η διαδικασία.» καταλήγει στην δήλωση του αποκαλύπτοντας και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος και της υποβολής αιτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα