Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

15 Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε άμεσα από κηλίδες στο δέρμα, κρεατοελιές και σπυράκια-ΦΩΤΟ


Tο δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, καλύπτοντας ουσιαστικά κάθε εκατοστό. Δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορούν να παρουσιαστούν ένα σωρό προβλήματα στην επιδερμίδα μας.

Το δέρμα παθαίνει πολλές βλάβες, καθώς είναι εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας – και αυτό εμφανίζεται με ποικίλους τρόπους. Είτε πρόκειται για μυρμηγκιές, κρεατοελιές, εξανθήματα, ή ακμή, υπάρχουν πολλές ασθένειες που μαστίζουν το δέρμα.
Ευτυχώς, υπάρχουν επίσης πολλοί φυσικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την καταπολέμηση πολλών αυτών των εξωτερικών προβλημάτων. Μάθετε μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα του δέρματος και τις καλύτερες σπιτικές μεθόδους αντιμετώπισής τους. Κηλίδες γήρανσης



Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις επιπτώσεις της γήρανσης. Η γήρανση μπορεί να προκαλέσει κάποιο σοβαρές επιπτώσεις που έρχονται με τη μορφή των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και τις κηλίδες γήρανσης. Απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες γρήγορα με αυτές τις σπιτικές θεραπείες:
1. Κρεμμύδι και μηλόξιδο. Εφαρμόστε ένα μείγμα από ίσα μέρη χυμό κρεμμυδιού και μηλόξιδο απευθείας στις κηλίδες. Φτιάξτε χυμό κρεμμυδιού λιώνοντας ένα κρεμμύδι, και σουρώστε το.
2. Χρένο και γάλα. Μουλιάστε ωμό χρένο σε ένα μπολ με γάλα για 20- 30 λεπτά πριν το εφαρμόσετε στο δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά και οι πτητικές ενώσεις θα εξασθενίσουν τις κηλίδες και εντέλει θα τις εξαφανίσουν.
3. Βουτυρόγαλα και ντομάτα. Τα ισχυρά οξέα και στα δύο αυτά τα συστατικά είναι ιδανικά για λεύκανση σκουρόχρωμων κηλίδων.
Κρεατοελιές



Μπορούν να είναι κληρονομικές ή να αναπτυχθούν εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο. Αν μισείτε τις κρεατοελιές σας, υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε την εμφάνισή τους – ωστόσο, μην ξεχνάτε τις συνέπειες του καρκίνου του δέρματος. Όλες οι κρεατοελιές που φαίνονται ύποπτες πρέπει άμεσα να εξεταστούν από το γιατρό σας.
1. Κύμινο. Φτιάξτε μια πάστα από κύμινο και νερό και εφαρμόστε την πάνω στις κρεατοελιές σας για μια περίοδο τριών εβδομάδων.
2. Μπάνιο σε αιθέριο έλαιο. Αν έχετε πολλές κρεατοελιές σε διαφορετικά μέρη του σώματός σας, τότε κάντε ένα ζεστό μπάνιο όπου θα έχετε προσθέσει 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι, 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, και 3 σταγόνες λάδι από λιβάνι.
3. Λιναρόσπορος και μέλι. Το έλαιο λιναρόσπορου βοηθά στην αφαίρεση των κρεατοελιών φυσικά, ενώ το μέλι βοηθά στην πρόληψη δευτερογενών λοιμώξεων και ουλών. Ξεκινήστε πλένοντας την πληγείσα περιοχή με χλιαρό νερό και στεγνώστε την, και στη συνέχεια αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη λιναρόσπορου με με αρκετό λινέλαιο και μέλι για να φτιάξετε μια ομοιογενή πάστα. Εφαρμόστε τη πάστα απευθείας στη κρεατοελιά και καλύψτε τη με γάζα. Μετά από μια ώρα, ξε πλύνετε με χλιαρό νερό.

Μυρμηγκιές



Ένα μεγάλο δερματικό πρόβλημα είναι οι μυρμηγκιές. Πολλοί ξοδεύουν μεγάλα ποσά για την αφαίρεσή τους, αλλά υπάρχουν και φυσικές θεραπείες!

1. Μηλόξιδο. Το μηλόξιδο έχει πολλές χρήσεις και βοηθάει να απαλλαγούμε από τις μυρμηγκιές. Μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο ξύδι και στη συνέχεια στερεώστε το πάνω στη μυρμηγκιά με μια κολλητική ταινία.

2. Μπανανόφλουδα. Αυτό και μόνο μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερη προσπάθεια από ό,τι το ξύδι, αλλά η φλούδα της μπανάνας περιέχει πρωτεολυτικά ένζυμα που μπορούν να διασπάσουν τις μυρμηγκιές. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ξύσετε τη λευκή, μαλακή ουσία στο εσωτερικό του φλοιού, και το εφαρμόστε τη πάνω στη μυρμηγκιά, καλύπτοντας τη με κολλητική ταινία. Επαναλάβετε καθημερινά.

3. Χυμός ανανά. Αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω. Εφαρμόστε τοπικά χυμό ανανά για να απαλλαγείτε από τις μυρμηγκιές.
Μαύρα στίγματα



Μάθετε μερικούς εύκολους τρόπους για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα:

1. Μαγειρική σόδα. Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η μαγειρική σόδα είναι φυσικό αντισηπτικό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH. Ενθαρρύνει το δέρμα σας να παράγει λιγότερη λιπαρότητα και απολεπίζει το δέρμα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, μειώνοντας έτσι τα σπυράκια. Προσθέστε λίγο νερό για να φτιάξετε μια πάστα και εφαρμόστε τη πάνω στα μαύρα στίγματα για περίπου δέκα λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2. Πλιγούρι βρώμης. Μαγειρέψτε το πλιγούρι βρώμης ως συνήθως, αφήστε το να κρυώσει και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας, αφήνοντάς το να παραμείνει για 10 έως 20 λεπτά.

3. Χυμός λεμονιού. Το άλφα-υδροξυ οξύ (ΑΗΑ) και το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμονιού απομακρύνει το νεκρό δέρμα και χαλαρώνει τους φραγμένους πόρους. Πλούσιος σε βιταμίνη C, ο χυμός λεμονιού διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει τη συνολική υγεία του δέρματός σας. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ταμπονάρετε το χυμό λεμονιού πάνω στα σπυράκια σας και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να αφήσετε για όλο το βράδυ ή να το ξεπλύνετε μετά από δέκα λεπτά. Να είστε προσεκτικοί αν έχετε εγκοπές, διαφορετικά ο χυμός θα σας τσούξει.
Ινώματα



Αυτά τα μικρά δερματικά εξογκώματα μπορεί να είναι ακίνδυνα, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικά. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά ινώματα:

1. Λάδι ρίγανης. Το λάδι ρίγανη είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό και αντισπασμωδικό. Εφαρμόζοντας 5-6 σταγόνες λαδιού σε ίνωμα 3 φορές την ημέρα θα βοηθήσει στην απαλλαγή της. Θα δείτε τα αποτελέσματα σε περίπου ένα μήνα.

2. Καστορέλαιο και μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε τα δύο συστατικά για να φτιάξετε μια παχύρευστη πάστα. Βουτήξτε μια μπατονέτα στην πάστα και τρίψτε τη πάνω στο ίνωμα του δέρματος.

3. Χυμός λεμονιού. Όπως και σε άλλα δερματικά προβλήματα, οι όξινες και αντισηπτικές ιδιότητες του χυμού λεμονιού κάνουν θαύματα στα ινώματα. Ενυδατώστε ένα κομμάτι βαμβάκι σε χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το άμεσα στα ινώματα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. newsitamea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα