Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Νοσοκομείο Νίκαιας: Ελλείψεις σε προσωπικό για τον εμβολιασμό καταγγέλλουν οι γιατροί


«Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης έχει ναυαγήσει το αρχικό σχέδιο περί "1028 εμβολιαστικών κέντρων"», τονίζουν οι γιατροί του ΓΝΝ, καταγγέλοντας τις διαδικασίες που ακολούθησαν προκειμένου οι εμβολιασμοί να γίνουν στο νοσοκομείο.
Συνεχίζονται οι καταγγελίες του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας (ΓΝΝ), ενόψει των ενεργειών της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος και της αρμόδιας ΥΠΕ, στην κατεύθυνση πραγματοποίησης εμβολιασμών σε αυτό.
Σε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του ΓΝΝ, η οποία διεξήχθη νωρίτερα σήμερα, αναφέρονται τα ακόλουθα:«Απαιτούμε:
1. Να σταματήσουν ΑΜΕΣΩΣ οι απαράδεκτοι εκβιασμοί σε βάρος ειδικευομένων και εξειδικευομένων του νοσοκομείου μας να παρατήσουν τις κλινικές τους και την εκπαίδευσή τους και να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν σχετικά με τους εμβολιασμούς. Όσοι/ες δηλώθηκαν με τέτοιο εκβιαστικό τρόπο, ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ. Ο διοικητής υποχρεούται αυτόματα να κάνει δεκτή την απόσυρση κάθε ειδικευόμενου/ης και εξειδικευόμενου/ης που δηλώνει πως αποσύρεται.
2. Να ανακληθεί σήμερα εντός της ημέρας η χθεσινή απαράδεκτη αυταρχική απόφαση της διοίκησης 2ης ΥΠΕ (Α.Π. 2080, 14/1/21) με την οποία καταναγκαστικά ΑΠΑΓΟΝΤΑΙ γιατροί του νοσοκομείου μας (μεταξύ των οποίων Αναισθησιολόγος και ειδικευόμενοι) για να στελεχώσουν επ’ αόριστον "εμβολιαστικές γραμμές" σε ΑΛΛΟ νοσοκομείο (το Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα"). Επίσης προηγούμενη απόφαση που με το ίδιο πρόσχημα ΑΠΑΓΟΝΤΑΙ Παιδίατροι του νοσοκομείου μας προς ΚΥ.
3. Να επανέλθει ΠΛΗΡΩΣ η τακτική χειρουργική δραστηριότητα του νοσοκομείου μας και όλες οι τακτικές ιατρικές πράξεις στα επίπεδα του Οκτωβρίου 2020. Αν αυτό δεν γίνει άμεσα κιόλας από Δευτέρα 18/1 τεκμηριώνεται δόλος και διαπλοκή των διοικητών του νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ υπέρ της κερδοσκοπίας ιδιωτικών κλινικών.
4. Να επιστρέψει ΑΜΕΣΩΣ στην θέση του το (μη ιατρικό) προσωπικό της Αιμοδοσίας που αποσπάται από εκεί αναγκαστικά για δεύτερη φορά γιατί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το διαθέσιμο αίμα και τεκμηριώνονται ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για τους εντέλλοντες αυτές τις αποσπάσεις».
Ακόμη, οι γιατροί δηλώνουν, με το ψήφισμά τους, τα εξής:
«Πως επειδή με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης έχει ναυαγήσει το αρχικό σχέδιο περί "1028 εμβολιαστικών κέντρων" θα συμβάλλουμε προσωρινά όσο μπορούμε προς χάριν των ηλικιωμένων της περιοχής ΜΟΝΟ όσον αφορά το νοσοκομείο μας (τις 3 εδώ εμβολιαστικές γραμμές), ΜΟΝΟ ΕΚΟΥΣΙΑ (ήδη ειδικευμένοι συνάδελφοι έχουν δηλώσει από μόνοι/ες τους την προθυμία να συμβάλλουν) και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ Ή ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ σε ειδικευόμενους και εξειδικευόμενους αλλά και χωρίς καμία υποχώρηση όσον αφορά την εκπαίδευση των ειδικευόμενων και εξειδικευόμενων ακόμα κι αν κάποιοι/ες από αυτούς επιμένουν εθελοντικά να έχουν κάποια συμβολή. Οι συνάδελφοι που εκουσίως και εθελοντικά συμβάλλουν ΘΑ ΕΝΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ και θα εξασφαλιστεί η εφημεριακή τους αποζημίωση.
Πως αν δεν γίνουν δεκτά στην πράξη ΟΛΑ τα παραπάνω, θα ξεκινήσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας με έναρξη από την επόμενη Δευτέρα 18/1 με συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου 11 π.μ.».

Την παραπάνω ανακοίνωση κοινοποίησε ο ιατρός του νοσοκομείου, και ΓΓ της ΟΕΝΓΕ,
κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε, σε χθεσινή ανάρτησή του, για «σχέδιο διάλυσης» του ΓΝΝ:
«Από σήμερα το απόγευμα είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση:
ασκούνται εκβιασμοί σε ειδικευόμενους (ακόμα και άσχετων χειρουργικών ειδικοτήτων) να παρατήσουν τις ειδικότητές τους, να παρατήσουν τελείως την εκπαίδευσή τους και να ασχολούνται νυχθημερόν με τους εμβολιασμούς είτε εδώ ή στο Αγία Βαρβάρα. Ήδη πολλοί ειδικευόμενοι σκέφτονται να παραιτηθούν και να συνεχίσουν την ειδικότητά τους σε άλλα νοσοκομεία.
αποσπούνται πάλι ετσιθελικά Αναισθησιολόγοι μας, αυτή την φορά προς το Αγία Βαρβάρα, επίσης με πρόσχημα τους εμβολιασμούς».
«Είναι σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάλυσης του νοσοκομείου και μετατροπής του σε εφημεράδικο - κέντρο υγείας - εμβολιάδικο. Προφανώς το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην αύξηση της άνομης κονόμας καθηγητάδων και ιδιωτών κλινικαρχών από χειρουργεία και ιατρικές πράξεις που δεν θα γίνονται στο νοσοκομείο μας.
Είναι 100% συνένοχοι διαπλοκής όσοι συναινούν με τις υπογραφές τους και με τις εντολές τους σε αυτό το σχέδιο διάλυσης του νοσοκομείου», πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου.



Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών ιατρών αναφέρθηκε εκτενώς στο «μπάχαλο», όπως το χαρακτηρίζει, με το σχέδιο του εμβολιασμού, μέσω ανακοίνωσης της την Πέμπτη:
«Πριν ακόμα στεγνώσουν τα τηλεοπτικά δάκρυα του υπουργού Υγείας, ήρθε να επιβεβαιώσει άλλη μια φορά πόσο στηρίζει τα δημόσια νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σε αυτά. Μετά την μετατροπή τους σε νοσοκομεία μιας νόσου (δήθεν για να μειωθεί η διασπορά), τώρα έχουμε τη μετατροπή των νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα».
Έτσι, «εξ αρχής κινδυνεύει, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, να υπονομευτεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για τον οποίο οι νοσοκομειακοί γιατροί όχι μόνο είμαστε υπέρμαχοι αλλά τον απαιτούμε εδώ και καιρό ζητώντας επάρκεια δόσεων και σωστό σχεδιασμό», σημείωσε η ΟΕΝΓΕ.
Αντί η κυβέρνηση «να στελεχώσει την ΠΦΥ με το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, προχωράει το περισπούδαστο εμβολιαστικό πλάνο με ανακύκλωση προσωπικού από τα τραγικά υποστελεχωμένα και υπερφορτωμένα νοσοκομεία και τεράστιο μπάχαλο στον σχεδιασμό», προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση (αναλυτικά ΕΔΩ). ieidiseis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα