Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Σύγχυση χθες στους επαγγελματίες: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα στη Μεσσηνία


Σύγχυση δημιουργήθηκε χθες για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων στις “κόκκινες” περιοχές, όπως η Μεσσηνία.
Κι αυτό ήταν εμφανές τόσο από τις αντιδράσεις επαγγελματιών, που δεν γνώριζαν ακριβώς πώς πρέπει να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, όσο και από τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα πολιτών, που ζητούσαν και από την πλευρά τους διευκρινίσεις.
Με βάση λοιπόν την… αποκωδικοποίηση των νέων μέτρων, για τα καταστήματα στις “κόκκινες” περιοχές ισχύουν τα εξής:
- Ωράριο καταστημάτων 7 π.μ. - 8:30 μ.μ.
- Όλα τα καταστήματα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, δηλαδή οι καταναλωτές επιλέγουν το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν και το παραγγέλνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Αφού πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική πληρωμή (όπου διατίθεται) ή με κάρτα το παραλαμβάνουν σε προκαθορισμένο ραντεβού χωρίς να εισέλθουν στο κατάστημα.
- Εξαίρεση αποτελούν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και κέντρα αισθητικής, που λειτουργούν με τη μέθοδο click inside, δηλαδή κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού μεταβαίνουν στην επιχείρηση και εισέρχονται στο χώρο, με τον επαγγελματία να διατηρεί λίστα με τα στοιχεία τους.
Όλα αυτά ισχύουν έως και τις 16 Μαρτίου και μόνο για τις “κόκκινες” περιοχές, καθώς στις υπόλοιπες περιοχές με το βαθύ κόκκινο χρώμα υπάρχουν αυστηρότεροι περιορισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα