Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

18,5 και 7,5 χρόνια στους Ρομά για τους πυροβολισμούς στο Κοπανάκι


Σε 18,5 χρόνια κάθειρξη τον ένα και 7,5 χρόνια κάθειρξη τον άλλο καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας τα δύο αδέρφια Ρομά που, στις 8 Οκτωβρίου 2017, άρπαξαν τις καραμπίνες μετά από έναν καβγά με τον ψήστη σε καφέ-ουζερί στο Κοπανάκι και πυροβολούσαν κόσμο αδιακρίτως.
Η δίκη ξεκίνησε την Πέμπτη και χθες ολοκληρώθηκε. Ο αδερφός με τη μεγαλύτερη ποινή καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ο άλλος αδερφός καταδικάστηκε για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ του αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο πως συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη του και μέσα από τη φυλακή παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.
Θυμίζουμε ότι ο συνήγορός τους Βασίλης Ταουξής είχε ζητήσει από το δικαστήριο τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικαλούμενος ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να σκοτώσουν ανθρώπους. Ωστόσο, οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι, μετά και από τη σχετική πρόταση της εισαγγελέα, αποφάσισαν ομόφωνα την ενοχή των κατηγορουμένων όπως και πρωτόδικα.
Θυμίζουμε ότι το σκηνικό Φαρ-Ουέστ εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, ημέρα Κυριακή μετά το παζάρι, όπου συγκεντρώνεται πάρα πολύς κόσμος. Οπως αναφέρουν μαρτυρίες, οι δύο κατηγορούμενοι κάθισαν νωρίτερα το μεσημέρι σε ένα τραπέζι στο καφενείο με άλλους ομοφύλους τους. Κουβέντα στην κουβέντα, ο ένας αδελφός που είχε απομείνει μόνος -σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν στη δίκη- “φορτώθηκε” αγριεμένος στον ψήστη. Ο ιδιοκτήτης και ο σερβιτόρος πήγαν κοντά τους για να τον απομακρύνουν, όπως είπε στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης. Τότε ο κατηγορούμενος έφυγε με το αυτοκίνητό του και 10-15 λεπτά μετά γύρισε με μια επαναληπτική καραμπίνα. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έριξε τον πρώτο πυροβολισμό στο... ψαχνό σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες, τραυματίζοντας στο μάτι έναν θαμώνα που καθόταν έξω από το καφενείο. Με τον δεύτερο πυροβολισμό έριξε κάτω την τζαμαρία του μαγαζιού. Ο επόμενος πυροβολισμός διέσπειρε τα σκάγια σε μεγάλη ακτίνα τραυματίζοντας όσους δεν είχαν προλάβει να τρέξουν.
Ο αδελφός του που ήρθε μετά τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι με την καραμπίνα έναν ακόμα άνθρωπο, από τόσο κοντινή απόσταση που σύμφωνα με το κατηγορητήριο το θύμα θα είχε πεθάνει αν δεν τον μετέφεραν έγκαιρα στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα