Σελίδες

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ίων Δραγούμης: Εκτελείται από βενιζελικούς – Ποιος ήταν ο πολιτικός που ερωτεύτηκαν με πάθος οι γυναίκες και μίσησαν θανάσιμα οι αντίπαλοί του

Μια μέρα σαν σήμερα, 31 Ιουλίου του 1920, ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε στην (σημερινή) οδό Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας), σχεδόν απέναντι από το Χίλτον - όπου έχει ανεγερθεί αναμνηστική στήλη - από άνδρες της υπηρεσίας σωματοφυλακής του Βενιζέλου.
Είναι ακριβώς η επόμενη ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Λυών και τα πολιτικά πάθη στην Ελλάδα είναι οξυμένα!
Ως ηθικοί αυτουργοί, διατάξαντες την εκτέλεση, κατηγορήθηκαν οι Παύλος Γύπαρης (διοικητής του παρακρατικού σώματος που συνέλαβε τον Δραγούμη - απών όμως κατά τη σύλληψη και την εκτέλεση), Εμμανουήλ Ρέπουλης (αντιπρόεδρος και επικεφαλής στο εσωτερικό της κυβερνήσεως του απουσιάζοντος στο εξωτερικό Ελευθερίου Βενιζέλου), Εμμανουήλ Μπενάκης (παλαιός υπουργός του Βενιζέλου, κατηγορηθείς, μετά θάνατον όμως, από τον ίδιον τον Γύπαρη στο δικαστήριο του 1935 ως διατάξας την εκτέλεση).
Δεν προέκυψαν όμως επαρκείς αποδείξεις εις βάρος τους και αθωώθηκαν στη δίκη που έγινε το Νοέμβριο του 1922 υπό την επαναστατική κυβέρνηση Πλαστήρα-Γονατά. Επικεφαλής του αποσπάσματος ήταν ο λοχίας Σαρτζέτης. Λέγεται ότι, ο Ίων Δραγούμης συνελήφθη

Θεοδωρικάκος: «Αυστηροί έλεγχοι σε δεκάδες επιχειρήσεις και επιμονή για νέες μειώσεις τιμών»

Συνάντηση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των βιομηχανιών τροφίμων και των πολυεθνικών είχε ο υπουργού Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, η μάχη για την μείωση του κόστους ζωής συνεχίζεται με σχέδιο και επιμονή. Ιδιαίτερα για τα βασικά είδη διαβίωσης και για τα τρόφιμα που είναι στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου μας, καθώς στόχος μας είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και του νοικοκυριού με όλους τους τρόπους.
Οι έλεγχοι επεκτείνονται και εντείνονται σε δεκάδες επιχειρήσεις εκατοντάδες προϊόντα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου έχουν εντοπιστεί πολλές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας.
Ενισχύουμε την ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού και συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες για να συμμετέχουν στους ελέγχους. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να ενημερώνονται καλύτερα μέσα από την αναβαθμισμένη εφαρμογή e-katanalotis.
Είμαστε σταθερά σε επαφή και συνεργασία με την επιχειρηματικότητα, καθώς ταυτιζόμαστε με το

Ακρίβεια: Νέα άνοδος του πληθωρισμού στο 3% τον Ιούλιο στην Ελλάδα - Οι τάσεις σε ενέργεια και τρόφιμα

Στο 3% έκλεισε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ελλάδα από 2,5% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο, ενώ στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός κυμάνθηκε στο 2,6% από 2,5%. Συνεχίζεται δηλαδή η επέλαση της ακρίβειας, καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε και στην Ευρωζώνη αλλά με πολύ μικρότερο ρυθμό.
Μετά την νέα άνοδο η Ελλάδα περνά και πάλι πάνω από τον πήχη της Ευρωζώνης και κατατάσσεται 5η στην Ευρώπη με βάση τον ρυθμό αύξησης των τιμών.
Ενέργεια
Βασική αιτία για την νέα αύξηση του πληθωρισμού, αυτή τη φορά είναι η ενέργεια, καθώς οι αυξήσεις των τιμών στο ρεύμα τον Ιούλιο συμπαρασύρουν τον γενικό δείκτη του πληθωρισμού. Ειδικότερα στην Ελλάδα οι τιμές στην ενέργεια τον Ιούλιο αυξήθηκαν 1,4% μετά από ένα πτωτικό

Σαν σήμερα 31/7, Μάικλ Φελπς: ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων από τον μεγαλύτερο Ολυμπιονίκη όλων των εποχών


Μια μέρα σαν σήμερα, 31 Ιουλίου του 2012, ο αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς καταρρίπτει το ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες που μέχρι τότε κατείχε η σοβιετική γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα με 18 (9 χρυσά) σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Φελπς έχει στην αξιοζήλευτη συλλογή του 23 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα- 28 μετάλλια συνολικά- σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016).
Ο Φελπς άρχισε να συλλέγει μετάλλια το 2004 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στην Ελλάδα, ο Αμερικανός κολυμβητής, κατέκτησε οκτώ μετάλλια, εκ των οποίων έξι χρυσά, στην αρχή μιας συγκομιδής που ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Τα ρεκόρ του; Ακατάρριπτα: το 2008 ξεπέρασε το ρεκόρ των περισσότερων χρυσών

Κ. Μητσοτάκης: Στο 9,6% η ανεργία τον Ιούνιο - Το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στο μέτωπο της ανεργίας και στον απόηχο της ανακοίνωσης της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία έπεσε τον Ιούνιο στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο.
"Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009! 
Σε σχέση μάλιστα με τον Ιούνιο του 2019 η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%. Και παράλληλα έχουμε αύξηση των απασχολούμενων κατά 400.000. 
Θέλω επίσης να παραθέσω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι έχουν τη δική τους σημασία. 
Η ανεργία των γυναικών έχει πέσει 2,2 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ αντίστοιχα η ανεργία των νέων έχει πέσει κατά 2 μονάδες. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα", τονίζει ο κ. Μητσοτάκης. "Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. 
Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα

Εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ - τράπεζες: Ποιοι διατηρούν τους όρους συνταξιοδότησης των ειδικών ταμείων

Το δικαίωμά τους να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις των ειδικών ταμείων ( που είναι κατά κανόνα πιο ευνοϊκές από του ΙΚΑ ΕΤΑΜ) διατηρούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και σε τράπεζες αρκεί τα χρόνια της ασφάλισής τους στο ειδικό ταμείο να είναι τουλάχιστον τα μισά των συνολικών ετών ασφάλισής τους.
Οι οδηγίες
Σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το γενικό έγγραφο της Δ/νσης Παροχών Κύριας Σύνταξης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στις περιπτώσεις ασφαλισμένων των Ειδικών Ταμείων που εντάχθηκαν στο τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τ. ΤΑΠΟΤΕ, τ. Ταμεία Τραπεζών, τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ και τ. ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), οι οποίοι μετά τη διακοπή της απασχόλησής τους στους οικείους εργοδότες απασχολήθηκαν και ασφαλίστηκαν ως μισθωτοί στο τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ισχύουν τα εξής:

Με πόλεμο απειλεί τον Λίβανο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο όρος που θέτει - Τι ζητεί από άλλες χώρες


Την απόσυρση της Χεζμπολάχ βόρεια του ποταμού Λιτάνι και τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ ζητεί ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε επιστολές που έστειλε στους ομολόγους του σε διάφορες χώρες.
Ο Ισραέλ Κατς τονίζει ότι η εφαρμογή της απόφασης 1701 του ΟΗΕ, η οποία έβαλε τέλος στον πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου το 2006, είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.
Μάλιστα, διατείνεται ότι το Ισραήλ παρά τη δολοφονία του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και του Φουάντ Σουκρ, που ήταν το δεξι χέρι του ηγέτη της Χεζμπολάχ, δεν επιδιώκει τον πόλεμο.
Να σημειωθεί ότι στον πόλεμο των 34 ημερών, ο οποίος περιελάβανε χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο, σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 άτομα. Τουλάχιστον 118

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ - Σκληρή ποινή για όσους δεν το κάνουν εντός προθεσμίας


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ (τώρα ονομάζονται ΣΑΕΚ), οι οποίες μπορούν να γίνουν είτε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Παράλληλου Μηχανογραφικού μέχρι την Τρίτη 10-09-2024 στις 15:00, είτε διά ζώσης στη Σ.Α.Ε.Κ. επιτυχίας μέχρι την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.
Οι επιτυχόντες στις Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού, της Δ.ΥΠ.Α. και του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, πρέπει να απευθύνονται για την εγγραφή τους στις Σ.Α.Ε.Κ. επιτυχίας τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προσέλευσης στις Σ.Α.Ε.Κ., μπορείτε να απευθύνεστε στις γραμματείες των Σ.Α.Ε.Κ.. Επιτυχόντες σε Σ.Α.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους μέσω παράλληλου μηχανογραφικού.
Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η εγγραφή του επιτυχόντα ταυτόχρονα σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση πανεπιστημίου και σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ.
Εγγραφές στα ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας
Καλούνται οι επιτυχόντες στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. που υπέβαλαν παράλληλο

Κύκλωμα εκβιαστών υπαλλήλων ΕΤΑΔ: Είχαν στείλει ανθοδέσμη με σφαίρα στον οικονομικό διευθυντή

Ακόμη και απειλητικό μήνυμα στον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) είχαν στείλει τα μέλη του κυκλώματος, που προχωρούσε σε βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων από την εταιρεία και εξάρθρωσε η αστυνομία.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εντελώς αυθαίρετα τα μέλη του κυκλώματος είχαν περιφράξει χώρο του Δημοσίου, κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Γουδί και τον χρησιμοποιούσαν ως υπαίθριο πάρκινγκ.
Υπήρξαν διαμαρτυρίες και με παρέμβαση του Οικονομικού Διευθυντή της ΕΤΑΔ, απομακρύνθηκαν οι καταπατητές από τον χώρο.
«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου»
Για να εκφοβίσουν τον 46χρονο Οικονομικό Διευθυντή, του έστειλαν στις 8 Δεκεμβρίου του 2023 μια ανθοδέσμη με έναν φάκελο, που περιείχε απειλητικό μήνυμα και μια σφαίρα.
«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. Χρόνια πολλά Νικόλα. Περίμενε το

Ισμαήλ Χανίγια: Ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε από κατευθυνόμενο πύραυλο

Ιρανική πηγή αποκάλυψε στο λιβανέζικο μέσο Al Mayadeen ότι η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη «πραγματοποιήθηκε με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μία χώρα στην άλλη, όχι από το εσωτερικό του Ιράν».
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Nasser Kanaani επιβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες ιρανικές αρχές διεξάγουν «τις απαραίτητες έρευνες για να προσδιορίσουν τις διαστάσεις και τις λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού».
«Το αίμα του δεν θα πάει χαμένο»
Είπε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το αγνό αίμα αυτού του αντιστασιακού μαχητή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην αντίσταση και τον έντιμο αγώνα κατά της σφετεριστικής σιωνιστικής οντότητας… δεν θα πάει χαμένο».
Ο Kanaani πρόσθεσε ότι ο μαρτυρικός θάνατος του Χανίγια στην Τεχεράνη θα ενισχύσει περαιτέρω τις βαθιές και σταθερές σχέσεις μεταξύ του Ιράν, της Παλαιστίνης και της Αντίστασης.
Τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς επιβεβαίωσε νωρίτερα το πρωί και η ίδια η οργάνωση

Το W Costa Navarino γιορτάζει 2 χρόνια λειτουργίας του

Το W Costa Navarino, το πρώτο ξενοδοχείο των W Hotels στην Ελλάδα, κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με ένα τετραήμερο μουσικό πρόγραμμα. Από τις 13 έως και τις 16 Αυγούστου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές μουσικές στιγμές με καταξιωμένους DJs και καλλιτέχνες.
Το πρόγραμμα ανοίγουν οι αγαπημένοι του Ελληνικού κοινού Kadebostany στις 13 Αυγούστου. Ακολουθούν τα μελωδικά beats του γνωστού DJ Αλέξανδρου Χριστόπουλου στις 14 Αυγούστου και το δυναμικό set του Cj Jeff στις 15 Αυγούστου.
Το πάρτι ολοκληρώνεται στις 16 Αυγούστου με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, σε μια μουσική βραδιά που συνοδεύεται από γαστρονομικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της

“Λάθος μήνυμα στέλνουν τα περί δήθεν υπερτουρισμού”, λένε οι ξενοδόχοι Μεσσηνίας, και ζητούν ισόρροπη ανάπτυξη


“Η Πελοπόννησος συνεχίζει να υπολείπεται στις βασικές υποδομές-Να αναλάβουν πρωτοβουλίες Κεφαλογιάννη και Πτωχός”
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Η έντονη παραφιλολογία του τελευταίου διαστήματος περί δήθεν υπερτουρισμού, δεν βλάπτει μόνο τις περιοχές που είναι δημοφιλείς και συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών εισροών. Πέρα από το λάθος μήνυμα, δίνουν και την εντύπωση μιας υπερπλήρους χώρας, την ίδια στιγμή που, κάποιες περιοχές, όπως η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος γενικότερα, υπολείπονται ακόμα και από τα περυσινά στοιχεία αφίξεων.
Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι ακόμα και για αυτές τις περιοχές, παρουσιάζεται εσφαλμένα μια αυξητική τάση σε σχέση με το 2023, τη στιγμή που η εφετινή κατά 14% περίπου αύξηση των εισερχόμενων τουριστών δεν αντισταθμίζει την κατά 23% μείωση της περυσινής χρονιάς.
“Και όλα αυτά, τη στιγμή που η Πελοπόννησος συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο των

Μεσσηνία: Λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε εστιατόριο στη Γιάλοβα


Ακόμη δύο λουκέτα έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε επιχειρήσεις σε Ρόδο και Μεσσηνία.
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στο κλείσιμο δύο ακόμα επιχειρήσεων, σε παραλία της Ρόδου και σε εστιατόριο στην Μεσσηνία, για 48 ώρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ, το πρώτο λουκέτο αφορά σε πολύ γνωστό εστιατόριο στη Γιάλοβα Μεσσηνίας. Εκεί, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 11 αποδείξεις, καθαρής αξίας άνω των 2.900 ευρώ. Εκτός από τη σφράγιση, επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που αναλογούν, ενώ άρχισε η σε βάθος ετών έρευνα στα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας.
Το δεύτερο λουκέτο μπήκε σε γνωστή παραλία στη Ρόδο, όπου οι ομπρέλες beach bar είναι

Κοινό μέτωπο για το Πύργος - Τσακώνα από τους Εμπορικούς Συλλόγους Μεσσηνίας και Ηλείας

«Τέλος η ανοχή: Απαιτούμε άμεσα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Εμπορικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας, που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο διεκδίκησης.
Αναλυτικά αναφέρουν: 
«Η πρόσφατη τραγωδία στην Ελαία Μεσσηνίας, όπου τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, ήταν το τελευταίο ανυπόφορο καμπανάκι για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία και καθυστέρηση στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.
Για πάρα πολλά χρόνια, οι κάτοικοι της Ηλείας και της Μεσσηνίας ακούμε υποσχέσεις και βλέπουμε να αναβάλλεται συνεχώς ένα έργο, που θα μπορούσε να σώσει ζωές και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και η ανοχή μας έχει φτάσει στο τέλος της.
Χορτάσαμε υποσχέσεις και αναβολές. Κάθε νέα τραγωδία, όπως αυτή που βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων της Ελαίας, δεν είναι παρά ένα ακόμη δείγμα της αδιαφορίας και

Υποκλοπές: Γιατί πανηγυρίζει η κυβέρνηση;


Το «άπλετο φως» που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός για την υπόθεση των υποκλοπών χύθηκε, χθες, με την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με αυτήν η ΕΥΠ, υπό την ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, δεν είχε καμία σχέση με το κακόβουλο λογισμικό predator, οι «επισυνδέσεις» της υπήρξαν καθόλα νόμιμα και δικαιολογημένες ενώ υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» για τέσσερεις ιδιώτες ότι παραβίασαν τον νόμο για το απόρρητο της τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Πηγές της κυβέρνησης πανηγύρισαν για το «εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνας της Δικαιοσύνης», ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας ότι το «θέμα θεωρείται λήξαν» και ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι «εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη ανάλογα με τις επιθυμίες της». Ο δε κ. Δημητριάδης, ο οποίος είχε επιλέξει να μην μιλήσει το προηγούμενο διάστημα προκειμένου, όπως λέει «να προστατεύσει την Πατρίδα, την Κυβέρνηση και την Παράταξη», με ανάρτησή του ενημέρωσε ότι «η απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα

ΕΣΥ: Το σχέδιο που θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο - Συγχωνεύσεις και αλλαγές σε επείγοντα, εφημερίες

Τα μέτρα για την καθημερινότητα του πολίτη έχει αρχίσει ήδη να επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ να δώσει τις γενικές γραμμές των αλλαγών που θα προωθηθούν. Υπό το πρίσμα αυτό μεγάλο μέρος των αλλαγών σχεδιάζεται να προαναγγείλει για το ΕΣΥ.
Ήδη, όπως λένε πληροφορίες του ethnos.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει ένα σχέδιο το οποίο θα δώσει στην κεντρική κυβέρνηση ώστε ο πρωθυπουργός να το παρουσιάσει στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Το σχέδιο για το νέο ΕΣΥ, παρότι έχει πολλάκις παρουσιαστεί από την κυβέρνηση, αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένες αλλαγές ώστε οι πολίτες να δουν διαφορές στην εξυπηρέτηση τους στα δημόσια νοσοκομεία. Τουλάχιστον αυτή είναι η στόχευση του υπουργείου Υγείας που έχει αρχίσει να μελετά τι θα προωθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
Η αρχή θα γίνει με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία των νέων «Επειγόντων» που θα διαθέτουν και νέα κτίρια τα

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ μόλις ξυπνάτε - Πότε είναι η ιδανική ώραΜήπως κάτι κάνουμε στραβά τελικά;


Πολλοί άνθρωποι κατευθύνονται στην καφετιέρα μόλις ξυπνήσουν, αλλά αυτό δεν θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.
Ερευνητές του καφέ, μετά από μελέτες αποκάλυψαν πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας, που θα μας δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια που θα ακολουθήσει.
Εκπρόσωπος της Oddy Knocky Coffee δήλωσε: «Το να πάμε κατευθείαν στον καφέ το πρωί μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα αν θέλουμε να μείνουμε ξύπνιοι χωρίς να καταρρεύσουμε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Ωστόσο, όλα αυτά οφείλονται στους φυσικούς ρυθμούς του σώματός μας. Το σώμα παράγει κάτι που ονομάζεται αδενοσίνη - η οποία σας κάνει να νυστάζετε - και κορτιζόλη, τη λεγόμενη «ορμόνη του στρες». Και οι δύο αυτές χημικές ουσίες

Κτηματολόγιο: Οι βασικοί άξονες του νέου Νομοσχεδίου - Ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης μέχρι το 2025

Τους βασικούς άξονες του νέου Νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο παρουσίασαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Στόχος είναι η ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης μέχρι το 2025, η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον νομικό έλεγχο συμβολαίων και η απλοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.
Πιο συγκεκριμένα οι κύριες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι:
Η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης το 2025
Το Κτηματολόγιο γίνεται ο μοναδικός φορέας που θα διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές ακινήτων, με ενιαίους κανόνες, ψηφιακά εργαλεία για όλους και ψηφιοποιημένο αρχείο Υποθηκοφυλακείων.
Τα Υποθηκοφυλακεία θα κλείσουν οριστικά μέχρι το τέλος του 2024, ενώ τελική προθεσμία για

ΑΑΔΕ: Άμεση εμφάνιση σε myAADE / myAADEapp της βεβαίωσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

Άμεσα εμφανίζεται πλέον στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) και στην εφαρμογή myAADEapp η βεβαίωση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, μετά την υποβολή δήλωσης.
Χάρη στην αναβάθμιση αυτή, οι πολίτες μπορούν μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στην επιλογή «Ο Λογαριασμός μου (Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές)», ή μέσω του myAADEapp, να:
  • ενημερωθούν για τυχόν οφειλόμενα ποσά, την ταυτότητα οφειλής και τις ημερομηνίες πληρωμής τους,
  • εξοφλήσουν άμεσα το φόρο, εφάπαξ ή σε δόσεις, με χρήση κάρτας ή μέσω IRIS, χωρίς να

Στο ΕΣΠΑ η 2η φάση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος

Την ένταξη της δεύτερης φάσης της κατασκευής του τμήματος Πάτρα-Πύργος του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος, στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Μεταφορές 2021-2027», ανακοινώνουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.
Η δεύτερη φάση, με προϋπολογισμό 152.281.732,49 ευρώ, υλοποιείται στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, ενώ η πρώτη, με προϋπολογισμό 99.828.465,86 ευρώ, υλοποιήθηκε εντός της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Το έργο αφορά την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος, μήκους 74,8χλμ, που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος. Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα 13 χλμ. κατασκευάζεται με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού, ενώ στα υπόλοιπα 61,8 χλμ. κατασκευάζεται σε νέα χάραξη.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδες έκτακτης ανάγκης με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης, λωρίδες ασφαλείας στην κεντρική νησίδα

Χάρις εναντίον Τραμπ: Τι προβλέπει ο «μάντης» ιστορικός που πετυχαίνει τους νικητές εδώ και 40 χρόνια


Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τις ΗΠΑ φαίνεται πως ευνοούν την Καμάλα Χάρις στην αναμέτρηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, για τις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Άλαν Λίχτμαν. Ο ιστορικός έχει προβλέψει με ακρίβεια σχεδόν όλους τους νικητές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ από το 1984, ενώ προσεχώς αναμένεται να ανακοινώσει την τελική του πρόβλεψη.
Ο αποκαλούμενος και ως «Νοστράδαμος» έχει αναπτύξει μία φόρμουλα που χρησιμοποιεί για να προβλέπει το αποτέλεσμα επικείμενης προεδρικής αναμέτρησης και «έχει πέσει μέσα» σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, από την εκλογή του Ρόναλντ Ρίγκαν και έπειτα.
Τα 13 «κλειδιά»
Το περίπλοκο μοντέλο πρόβλεψης, το οποίο ο Λίχτμαν ονομάζει «κλειδιά για τον Λευκό Οίκο», αποτελείται από 13 ερωτήσεις «σωστό ή λάθος», που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελούν μία ισχυρή ένδειξη του νικητή.
Κάθε ερώτημα τίθεται για τον καθένα από τους δύο μονομάχους και στην περίπτωση του σωστού, τους δίνει ένα «κλειδί», ειδάλλως ο πόντος περνάει στον αντίπαλο. Όποιος

Φάρμακα: Αυξάνονται οι τιμές σε 580 σκευάσματα - Μεγαλύτερες συμμετοχές για τους ασθενείς


Νέο Δελτίο Τιμών στα φάρμακα εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΦ. 
Η ανατιμολόγηση των σκευασμάτων περιλαμβάνει αύξηση σε περίπου 580 φθηνά φάρμακα οι τιμές των οποίων αυξάνονται προκειμένου να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά
Οι αυξήσεις δίνονται έπειτα από αιτήματα που κατέθεσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς το κόστος παραγωγής τους ήταν υψηλότερο σε σχέση με το κέρδος από τα σκευάσματα.
Δείτε τις νέες τιμές των φαρμάκων

Φορολογικές δηλώσεις: Στα 4 δισ. ευρώ «κλειδώνουν» τα έσοδα από τα μπιλιετάκια της Εφορίας - Στα 1.856 ευρώ ο μέσος φόρος

Τα 4 δις ευρώ προσεγγίζει το συνολικό ποσό από τα χρεωστικά σημειώματα σύμφωνα με τα στοιχεία από την εκκαθάριση 6,2 εκατ. φορολογικών δηλώσεων και ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία. Ετσι θεωρείται δεδομένο ότι οι τελικές εισπράξεις του δημοσίου είναι σημαντικά υψηλότερα από τα 4 δις ευρώ έναντι των 3,796 δις ευρώ πέρσι καθώς ήδη ο «λογαριασμός» είναι στα 3,952 δις. ευρώ.
Ο μέσος φόρος
Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων ο μέσος φόρος για τους 2.128.315 φορολογούμενοι είναι 1.856 ευρώ όταν το 2023 ο τελικός κατά κεφαλήν φόρος ήταν 1.585 ευρώ, αυξημένος δηλαδή κατά 17% σε διάστημα ενός έτους.
Σημειώνεται ότι το 2022 οι κρατικές εισπράξεις από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανήλθαν σε 3,2017 δις. ευρώ, το 2021 σε 2,782 δις. Ευρώ.
Επιστροφές φόρου
Επιστροφή φόρου συνολικού ποσού 425,252 εκατ. ευρώ ή 350 ευρώ κατά μέσο προκύπτει για το 19,6% των φορολογικών δηλώσεων (1,2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,2

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του Βενιζέλου

Το ημερολόγιο γράφει 30 Ιουλίου 1920. Είχε βραδιάσει όταν ο κουστουµαρισµένος πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος έμπαινε στον επιβλητικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon του Παρισιού. Μόλις δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, έχει υπογράψει τη Συνθήκη των Σεβρών, που επικύρωνε και τυπικά την ειρήνευση μεταξύ της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας και της Ελλάδας. Τώρα, μετά τις πολύωρες κοπιαστικές διαπραγματεύσεις, είχε έρθει η ώρα να πάρει το τρένο της επιστροφής για την πατρίδα. Θα τον πήγαινε μέχρι τη Μασσαλία και από εκεί με πολεμικό πλοίο θα αναχωρούσε για τον Πειραιά. Δεν μπορούσε να φανταστεί όμως τα όσα θα ακολουθούσαν τα επόμενα λεπτά.
Τη στιγμή που επιχειρεί να επιβιβαστεί στην αμαξοστοιχία, εμφανίζονται δύο άγνωστοι σ’ αυτόν άνδρες και τον σημαδεύουν με τα περίστροφά τους. Πυροβολούν εναντίον του δέκα φορές! Από θαύμα δεν καταφέρνουν να τον σκοτώνουν. Το θύμα προλαβαίνει να πέσει ασυναίσθητα κάτω για να προστατευτεί. Τραυματίζεται ελαφρά στον ώμο και λίγο πιο κάτω στο χέρι. Οι δράστες μετά την αποτρόπαια πράξη τους επιχειρούν να διαφύγουν, αλλά

Συναγερμός για νέες ηλιακές καταιγίδες στη Γη: Εκτιμήσεις ότι θα προκαλέσουν γεωμαγνητικές θύελλες

Νέες ηλιακές καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν γεωμαγνητικές θύελλες στη Γη και είναι ενδεχόμενο να εμφανιστεί το βόρειο σέλας ακόμη και σε πολύ χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, από απόψε το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία NOAA.
Η πρόγνωση της NOAA
Τον Μάιο, ο πλανήτης βίωσε τις ισχυρότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες των τελευταίων 20 ετών. Το βόρειο σέλας φώτισε τότε τον νυχτερινό ουρανό στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία, σε γεωγραφικά πλάτη που δεν εμφανίζεται συνήθως αυτό το φαινόμενο.
Οι ηλιακές καταιγίδες μπορεί να συνοδεύονται από στεμματική εκπομπή μάζας (CME), ένα νέφος πλάσματος, αποτελούμενο από φορτισμένα σωματίδια που φτάνουν στη Γη μέσα σε μερικές ημέρες. Από την αλληλεπίδρασή τους με το μαγνητικό πεδίο της Γης εμφανίζεται το βόρειο σέλας, μια γιγαντιαία, πολύχρωμη «κουρτίνα» φωτός που κυματίζει στον ουρανό.
Τέσσερις CME κατευθύνονται ήδη προς τη Γη και θα φτάσουν από απόψε το βράδυ μέχρι την Πέμπτη ανακοίνωσε Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). Η εντονότερη

SOS από Λέκκα: Ήρθε για να μείνει η λειψυδρία – Πού οφείλεται


Στο έντονο πρόβλημα λειψυδρίας που επικρατεί στις τελευταίες εβδομάδας στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας πως «ήρθε για να μείνει».
«Τώρα ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με λειψυδρία που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν μια κανονικότητα, λόγω της κλιματικής αλλαγής», τόνισε αρχικά ο κ. Λέκκας.
«Με άλλα λόγια, η λειψυδρία ήρθε και θα παραμείνει. Δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, όπως γινόταν στο παρελθόν» δήλωσε ο καθηγητής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8.
«Βιώνουμε ήδη από το '17 με '18 τα πρώτα κρίσιμα αποτυπώματα της κλιματικής κρίσης»
«Υπολογίζαμε ότι η κλιματική κρίση θα έρθει τη δεκαετία του '40, του '50, και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι επιστημονικοί φορείς της Ελλάδας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό θεωρούσαν. Όμως, έχουμε αρχίσει να βιώνουμε ήδη από το '17 με '18 τα πρώτα κρίσιμα αποτυπώματα της κλιματικής κρίσης, που δεν είναι μόνον η λειψυδρία, η οποία είναι ένα από τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν. Είναι επίσης και οι φυσικές καταστροφές, οι ξηρασίες, οι

Αυλίδα: Πώς έγινε η σύγκρουση τρένου με φορτηγό - Η κίνηση που έσωσε τους δύο μηχανοδηγούς


Από θαύμα, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες από την κατεστραμμένη μηχανή της αμαξοστοιχίας, σώθηκαν οι δύο μηχανοδηγοί του συρμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ο οποίος νωρίτερα και ενώ ήταν γεμάτος με επιβάτες, συγκρούστηκε με νταλίκα στην Αυλίδα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο της σύγκρουσης, ο οδηγός του φορτηγού έχοντας ήδη χάσει τον έλεγχο του οχήματός του είχε βρεθεί εντός της γραμμής. Από εκεί έκανε σινιάλο στο τρένο που πλησίαζε να σταματήσει, κάτι το οποίο ωστόσο δεν ήταν δυνατό σε τόσο μικρή απόσταση. Ο μηχανοδηγός όμως πρόλαβε να μειώσει ταχύτητα και με τον συνάδελφό του σώθηκαν επειδή κατάφεραν να καλυφθούν πίσω από το ένα κάθισμα στην αριστερή πλευρά της καμπίνας μηχανοδήγησης, η οποία μετά τη σύγκρουση καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, πιθανότατα επιβάτες, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ένας εξ αυτών ήταν ηλικιωμένος,

Σαν σήμερα 30/7, Η ημέρα που δάκρυσε η Ευρώπη: δυο σπουδαίοι σκηνοθέτες φεύγουν από τη ζωή

Η ημέρα που δάκρυσε η Ευρώπη: δυο σπουδαίοι σκηνοθέτες φεύγουν από τη ζωή. Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 30 Ιουλίου του 2007, όταν ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχασε δυο σπουδαίους σκηνοθέτες: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και Μικελάντζελο Αντονιόνι «έφυγαν» για τις αίθουσες του Παραδείσου…
Ο Μικελάντζεο Αντονιόνι είχε γεννηθεί το 1912 στη Φεράρα και γρήγορα το ενδιαφέρον του στράφηκε στον κινηματογράφο· σπούδασε στη Ρώμη, στο Centro Sperimentale Di Cinematografia της Τσινετσιτά. Ταινίες του; Η Περιπέτεια, Η Νύχτα, Η Έκλειψη, Κόκκινη Έρημος, Επάγγελμα Ρεπόρτερ, η Ταυτότητα μιας Γυναίκας, Πέρα από τα Σύννεφα και Blowup.
Ο Αντονιόνι ήταν ο μοναδικός σκηνοθέτης που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα, Χρυσό Λέοντα, Χρυσή Άρκτο και Χρυσή Λεοπάρδαλη· το Όσκαρ έλλειπε από τη συλλογή του. Το 1972, ο Αντονιόνι προσκλήθηκε από την κυβέρνηση του Μάο στην Κίνα για να επισκεφθεί τη χώρα και να κινηματογραφήσει τα επιτεύγματα της Πολιτιστικής Επανάστασης· γύρισε το ντοκιμαντέρ

Τσιάρας για πανώλη αιγοπροβάτων: «Oικονομικές ενισχύσεις για τους πληγέντες κτηνοτρόφους»


Για την πανώλη αιγοπροβάτων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξουν ενισχύσεις για τους πληγέντες κτηνοτρόφους.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανώλη πως «η κυβέρνηση, όπως έκανε σε όλες τις αντίστοιχες κρίσεις, θα βρεθεί στο πλευρό τους. Θα τους στηρίξει, θα τους ενισχύσει».
Παράλληλα επισήμανε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πανώλης στα μικρά μηρυκαστικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι υπηρεσίες του οποίου σε αγαστή συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις κτηνιατρικές τους υπηρεσίες, δημιουργούν ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στον ιό και κάνουν ό,τι προβλέπεται και κάθε τι που είναι δυνατόν για τον περιορισμό και τελικά την εξάλειψη της νόσου.
Τέλος, τόνισε ότι η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού ήλεγξε την περασμένη Τετάρτη (24/7)

Νέα άγρια κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη στη Βουλή: «Δεν ανέχομαι από κανέναν να με λέει χυδαίο ζήτουλα προσοχής»

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή Παύλο Πολάκη και τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επέμεινε ότι δεν έκανε κανένα μπούλινγκ στην συνεργάτιδα του Υπουργού και ευχαρίστησε τους πολίτες που, «δεν τσίμπησαν» σε αυτό «που στήθηκε προχθές». Τους χαρακτήρισε, δε, «τείχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ, δηλαδή της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».
«Στημένο το κλάμα της Λινού»
Έκανε, δε, λόγο για «προβοκατσιούλα» αλλά και για ένα «στημένο κλάμα από τη Λινού, που οδήγησε τον πρόεδρο της Βουλής να με αποκαλεί χυδαίο ζήτουλα προσοχής».
Κάλεσε, ταυτόχρονα, τον Πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει όσα είπε. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις χιλιάδες κόσμου που δεν πέρασε αυτό που έγινε προχθές. Είναι το πραγματικό τείχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ. Δηλαδή της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Αυτή η χώρα αξίζει και μπορεί καλύτερα για τα παιδιά της και

Μητσοτάκης από Υπουργικό Συμβούλιο: «Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές - Έτοιμοι να παρέμβουμε για το ρεύμα»


Η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και οι μεταρρυθμίσεις που ρυθμίζουν παθογένειες παραμένουν προτεραιότητά μας τόνισε ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις διακοπές.
Για το θέμα των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών και εξέφρασε την ελπίδα «να μην χρειαστεί να το κάνουμε πιο συχνά από ό,τι απαιτείται».
«Παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση»
«Η δουλειά συνεχίζεται στην καρδιά καλοκαιριού. Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές. Στο πρώτο μέτωπο, της ακρίβειας, έχουμε ενθαρρυντικές ειδήσεις, βελτιωμένη εικόνα πληθωρισμού, μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ, τα μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική διάταξη για κατεπείγουσα παρέμβαση αγοράς ενέργειας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη προς όφελος των καταναλωτών. Εύχομαι να είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πιο συχνά. Παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση για εύρυθμη λειτουργία της αγοράς» είπε

«Αλλάζω Συσκευή 2»: Ολες οι αλλαγές στο νέο πρόγραμμα – Ποιες ηλεκτρικές συσκευές ενσωματώνονται

Επιπλέον κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών πέρα από κλιματιστικά και ψυγειοκαταψύκτες στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2», το οποίο αποτελεί τη νέα φάση του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».
Το πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.
Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης. Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία
Τι αλλάζει
Με αυτή την επέκταση, το πρόγραμμα φέρνει μια σημαντική προσθήκη, καθώς περιλαμβάνει πλέον και την χορήγηση επιδότησης για την αγορά έξυπνων ηλεκτρικών φούρνων και

Mikis Theodorakis YouTube Artist Channel- Ένα ψηφιακό σπίτι για τον Έλληνα συνθέτη

Ένα νέο κανάλι στο YouTube για τον Μίκη Θεοδωράκη, το Mikis Theodorakis YouTube Artist Channel, εγκαινιάζεται στις 2 Σεπτεμβρίου 2024, ακριβώς τρία χρόνια μετά τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την πρωτοβουλία να δώσουν στον εμβληματικό, ουμανιστή συνθέτη ένα ψηφιακό σπίτι, μια παγκόσμια πλατφόρμα με τη μουσική, τις σκέψεις, το χιούμορ και το αγωνιστικό, δημοκρατικό του πνεύμα, πήραν σήμερα, 29 Ιουλίου 2024, ακριβώς ένα έτος πριν από την 100ή επέτειο της γέννησης του Μίκη Θεοδωράκη, η Schott Music σε συνεργασία με την Aviator Management και επιμελητή τον Αστέρη Κούτουλα.
Η λειτουργία του καναλιού σηματοδοτεί την έναρξη του MIKIS 100 -του project για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Ο ιστότοπος MIKIS 100 και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης Μίκης Θεοδωράκης στο Facebook, το Instagram και το TikTok θα τεθούν επίσης σε λειτουργία στις 2 Σεπτεμβρίου 2024. Το νέο κανάλι θα έχει τον

Στρατιωτικές Σχολές: Το φετινό παράδοξο - Αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων αλλά τριπλασιάστηκαν οι κενές θέσεις

Αντικείμενο έντονου προβληματισμού φαίνεται πως αποτελεί ήδη ο μεγάλος αριθμός κενών θέσεων στις ένοπλες δυνάμεις, ο οποίος αγγίζει τις 460. Αν και έχει αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων για το 2024, καταγράφεται τριπλασιασμός των κενών θέσεων. «Όσο παραμένει υψηλός ο συντελεστής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, δεν αλλάζει η κατάσταση – κι ας μεγάλωσε η "δεξαμενή" των εισακτέων», αποφαίνονται οι ειδικοί.
Σε σύνολο 74.847 υποψηφίων του Γενικού Λυκείου, Μηχανογραφικό υπέβαλαν οι 54.713 - αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι οι 20.134 έγραψαν χαμηλότερα από τον ελάχιστο μέσο όρο 8,31, που επέτρεπε την υποβολή του Μηχανογραφικού. Τελικά, στα ΑΕΙ μετά τις φετινές Πανελλαδικές εισάγονται 52.171 υποψήφιοι, δηλαδή ποσοστό 69,7% και από τους υποψηφίους των ΓΕΛ, μένουν εκτός οι 10.120.
«Ορισμένες από αυτές τις κενές θέσεις, όπως εκείνες της σχολής Ευελπίδων – Όπλα και της

Εκκρεμείς συντάξεις: Οι καθυστερήσεις στις κύριες συμπαρασύρουν και τις επικουρικές – Ελάχιστες συντάξεις εκδίδουν οι πιστοποιημένοι

Mπορεί οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στο σύνολό τους να μην υπερβαίνουν τις 20.000-25.000 αλλά οι δύσκολες περιπτώσεις με διαδοχική ασφάλιση καθώς και οι διεθνείς συντάξεις εξακολουθούν να βρίσκονται στην ..ουρά με μεγάλες καθυστερήσεις.
Μάλιστα η καθυστέρηση των κυρίων συμπαρασύρει και τις επικουρικές συντάξεις που έχουν πάλι «μπλοκάρει» γιατί πολλοί υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί στις υπηρεσίες απονομής των κυρίων συντάξεων.
Από την άλλη πλευρά το σύστημα των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών ( περίπου 350) που έχουν αναλάβει την έκδοση των συντάξεων δε φαίνεται να αποδίδει αφού οι φάκελοι «κολλάνε» όταν φτάσουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για έλεγχο και έγκριση.
Μεγάλες καθυστερήσεις
Όπως μας αποκαλύπτει πιστοποιημένος δικηγόρο , τους τελευταίους μήνες έχουν εκδοθεί μόλις 150 κύριες συντάξεις από τους πιστοποιημένους ενώ οι διεθνείς συντάξεις βρίσκονται

Υπουργείο Εργασίας: Καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο Αυγούστου 2024 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους


Την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Αυγούστου θα πιστωθούν συνολικά 39.606.000,81 ευρώ σε 77.516 εργατοτεχνίτες οικοδόμους, για το Αδειοδωρόσημο Αυγούστου 2024.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η καταβολή θα γίνει αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των ασφαλισμένων.
Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr (επιλογή-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Μισθωτοί ->Ατομικά Στοιχεία), είτε και

Η νίκη Πολάκη αλλάζει το παιχνίδι στην Κεντροαριστερά

Ο Παύλος Πολάκης είναι ο μεγάλος νικητής στην αντιπαράθεσή του με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω και δεν θα παραπέμψει τον Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πειθαρχικά μέτρα περιορίζονται στην αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν σαφής σε ανάρτησή του στα social media: «Ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής. […] Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».
Οι διατυπώσεις έχουν σημασία. Για τον Κασσελάκη η συνέχιση της συμμετοχής του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ανεκτή, αλλά αδιαπραγμάτευτη.
Η σύγκρουση
Η τοποθέτηση Κασσελάκη ήρθε μετά από ένα κύμα αντιδράσεων για τη διαγραφή Πολάκη που

Servicer κατηγορείται για τοκογλυφία με «φουσκωμένα» επιτόκια!


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε το Ειρηνοδικείο Αθηνών, προκειμένου να σταματήσει αυθαίρετες και καταχρηστικές πρακτικές εταιρείας διαχείρισης δανείων σε βάρος δανειολήπτη που έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Ζήτησε από τον εισαγγελέα να ερευνήσει αν ο servicer θα πρέπει να διωχθεί ποινικά για τοκογλυφία!
Πρόκειται για μία από τις αναρίθμητες, όπως λένε δικηγόροι, υποθέσεις όπου οι servicers εφαρμόζουν κατά το δοκούν τις δικαστικές αποφάσεις και τον νόμο 3869/2010 (νόμος Κατσέλη), με στόχο να «φουσκώνουν» τις δόσεις που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι οφειλέτες για να σώζουν την κύρια κατοικία τους από τον πλειστηριασμό.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο οφειλέτης είχε υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου από το 2018 και το δικαστήριο είχε εκδώσει απόφαση για τις μηνιαίες δόσεις που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για να σώσει την κατοικία του.
Όπως ορίζει ο νόμος το δικαστήριο είχε προβλέψει στην απόφασή του ότι ο πιστωτής

Αδωνις κατά ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών


Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες του προέδρου της Κ.Ο του κόμματος Σωκράτη Φάμελου, που επικαλούμενος τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, έκανε λόγο για μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης το ΤΑΙΠΕΔ είχε την αρμοδιότητα, έχει τηρηθεί η διαδικασία όπως ακριβώς προβλέπεται για τις δημόσιες διεθνείς συμβάσεις, έγινε διεθνής δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός και το Ελεγκτικό Συνέδριο έλεγξε την όλη διαδικασία και έκρινε ότι όλες οι προσφορές ήταν συμφέρουσες για το ελληνικό Δημόσιο. Ταυτόχρονα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι παρασύρεται από τον κ. Πολάκη που εφευρίσκει δήθεν σκάνδαλα, ενώ υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα ο αρχηγός της, Στέφανος Κασελάκης, δεν θέλει να τον διαγράψει.
«Με τον κ. Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει το εξής οξύμωρο. Εφευρίσκει ο κ. Πολάκης ένα

Ετήσιος φόρος και στις... βάρκες!


Ετήσιος φόρος επιβάλλεται σε περίπου 100.000 άτομα που κατέχουν βάρκες και σκάφη αναψυχής, καθώς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενεργοποιεί μια διάταξη ενός νόμου του 1975.
Πρόκειται για το άρθρο 12 του ν. 27/1975, το οποίο ενεργοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2023 με το άρθρο 46 του ν. 5036/2023.
Για την βεβαίωση και την πληρωμή του φόρου, κάθε ιδιοκτήτης βάρκας / σκάφους οφείλει να υποβάλει δήλωση φόρου πλοίων β’ κατηγορίας σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet. Ο φόρος, αφού βεβαιωθεί, πρέπει να πληρωθεί είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το ύψος του φόρου κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ ανάλογα με το μήκος της βάρκας ή του σκάφου, αναψυχής και θα πληρώνεται στην ΑΑΔΕ κάθε χρόνο.
Αναλυτικότερα με βάση το συγκεκριμένο άρθρο, όλα τα μικρά και μεσαία θαλάσσια σκάφη και πλοία, είτε επαγγελματικά είτε ιδιωτικά – με εξαίρεση μόνο τα αλιευτικά και τα ρυμουλκά των οποίων ο χρόνος δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών δεν υπερβαίνει το

Τράπεζες: Τιτλοποιήσεις μέσω “Ηρακλή ΙΙΙ” αντί πώλησης κόκκινων δανείων


Αυξάνεται το ενδιαφέρον συστημικών και μη τραπεζών για ένταξη κόκκινων δανειακών χαρτοφυλακίων τους στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων “Ηρακλής ΙΙΙ”, καθώς η λύση αυτή είναι πολύ πιο συμφέρουσα από την πώληση χαρτοφυλακίων στη δευτερογενή αγορά, δεδομένου ότι οι τράπεζες εγγράφουν μικρότερη λογιστική ζημιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τιτλοποιήσεις αντί της πώλησης που είχαν αρχικά αποφασίσει, προσανατολίζονται η Alpha Bank και η Eurobank.
Η πρώτη θέλει τώρα να εντάξει στον “Ηρακλή” το χαρτοφυλάκιο Gaia, που περιλαμβάνει "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια 500 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank αλλάζει τους σχεδιασμούς της για το project Leon, που αφορά μη εξυπηρετούμενα μικρά δάνεια διαφόρων κατηγοριών (στεγαστικά, επιχειρηματικά, μικρών

Πώς καλύπτονται τεκμήρια με εισοδήματα παρελθόντων ετών- Οδηγίες ΑΑΔΕ

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν ο φορολογούμενος για να καλύψει τεκμήρια, επικαλείται εισοδήματα παρελθόντων ετών, τα οποία δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν στον χρόνο απόκτησής τους.
Το θέμα αφορά όσους φορολογούμενους οι οποίοι σε ένα φορολογικό έτος αποκτούν περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερης από το τρέχον εισόδημά τους και για να δικαιολογήσουν την αγορά στην εφορία και να αποφύγουν το πόθεν έσχες ή τα τεκμήρια διαβίωσης, επικαλούνται εισοδήματα παλαιότερων ετών.
Στο Εγχειρίδιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ δίνονται επεξηγήσεις για τον προσδιορισμό του κεφαλαίου κάθε έτους που μπορεί να επικαλεστεί ο φορολογούμενος (ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών), προκειμένου να καλύψει τη διαφορά από τα πραγματικά εισοδήματα

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Μάχη στο Κλειδί: Όταν χιλιάδες Βούλγαροι τυφλώθηκαν και ο Βασίλειος Β’ ονομάστηκε Βουλγαροκτόνος

Στις 29 Ιουλίου του μακρινού 1014, διεξάγεται η Μάχη στο Κλειδί. Χιλιάδες ηττημένοι βούλγαροι στρατιώτες τυφλώθηκαν και ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος Β’ ονομάστηκε Βουλγαροκτόνος.
Είναι από εκείνα τα περιστατικά της Ιστορίας, που τα μάθαμε στα μαθητικά μας χρόνια και τα θυμόμαστε μέχρι να γεράσουμε. Έχουν καταγραφεί στον σκληρό δίσκος της μνήμης μας και δεν σβήνουν ούτε με format…
Ο Βασίλειος ο Β’, αυτοκράτωρ του Βυζαντίου της Μακεδονικής Δυναστείας κατατροπώνει τους Βουλγάρους στο Κλειδί, αιχμαλωτίζει 15.000 στρατιώτες, τους χωρίζει ανά 100, τυφλώνει τους 99 σε κάθε ομάδα και αφήνει τον τελευταίο με ένα μάτι, για να οδηγεί τους υπολοίπους στην πατρίδα τους! Μετά από αυτό ο Βασίλειος Β’ ονομάστηκε Βουλγαροκτόνος!
Το Κλειδί ή Λόγγος Κιάβα, βρίσκεται στην οροσειρά του Μπέλλες, στην πλευρά της Βουλγαρίας πλέον, μεταξύ των οροσειρών της Κερκίνης και του Δυτικού Όρβηλου. Η μάχη

Κ. Χατζηδάκης: Κανένας συμβιβασμός με φαινόμενα διαφθοράς

«Στηρίζω και ενθαρρύνω την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση της ΕΤΑΔ μαζί με το Υπερταμείο να αναδιοργανωθεί η εταιρεία και να ελεγχθούν τα όποια φαινόμενα διαφθοράς. 
Όσα έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα, έρχονται λόγω και των συστηματικών προσπαθειών της σημερινής και της προηγούμενης διοίκησης της ΕΤΑΔ να μπει μια τάξη στην εταιρεία.
Από την πλευρά μου δεν θα γίνει κανένας συμβιβασμός με φαινόμενα σαν και αυτά που σήμερα αποκαλύπτονται. 
Είναι συνειδησιακό μας καθήκον. 
Προχωρούμε μπροστά με διαφάνεια έχοντας να κάνουμε πολλή δουλειά στην Εταιρεία Ακινήτων

Ακρίβεια στο ρεύμα: Παράταση σε επιδοτήσεις και έκτακτο φόρο; «Κλειδώνουν» τα μέτρα στο υπουργικό


Από μέρα σε μέρα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης τη νομοθετική διάταξη για την επιβολή του έκτακτου τέλους στους ηλεκτροπαραγωγούς με το ποσό που θα συγκεντρωθεί να προορίζεται για την επιδότηση των οικιακών λογαριασμών του Αυγούστου στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Γιάννης Φώσκολος στο OPEN, να κρύβουν εκπλήξεις οι ανακοινώσεις του Θόδωρου Σκυλακάκη για τις επιδοτήσεις στο λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Ήδη στο τραπέζι έχει πέσει η παράταση και για τις επιδοτήσεις αλλά και για τον έκτακτο φόρο.
Εφόσον, συνεχιστούν οι στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας μπορεί να έχουμε έκτακτο φόρο και για περισσότερους μήνες. Ήδη έχουμε έκτακτο φόρο για δυο μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και θα δούμε αν θα έχουμε και για άλλους μήνες. Παράλληλα, έχουμε επιδοτήσεις για έναν μήνα και συγκεκριμένα για τον Αύγουστο.
Σενάριο για επιδοτήσεις σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αύριο στο υπουργικό συμβούλιο «κλειδώνουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες και εκεί μπορεί να

Σαν σήμερα 29/7, Ένας Βασιλιάς πέφτει νεκρός έπειτα από τρεις απόπειρες δολοφονίας του

Ο λαός της Ιταλίας τον αγαπούσε τον βασιλιά Ουμπέρτο· δεν τον αγαπούσαν- ο Καλός Βασιλιάς τον έλεγαν0 όμως οι αναρχικοί, που προσπάθησαν τρεις φορές να τον δολοφονήσουν δίχως αποτέλεσμα. Η τέταρτη απόπειρα, όμως, ήταν μοιραία για τον ιταλό μονάρχη. Μια μέρα σαν σήμερα, 29 Ιουλίου, ο Ιταλός Μονάρχης θα έπεφτε νεκρός.
Ο Ουμπέρτο Α΄ της Σαβοΐας ήταν ο δεύτερος βασιλιάς της Ιταλίας γιος του Βιτόριο Εμανουέλε Β’ τον οποίο διαδέχτηκε στο θρόνο το 1878. Ο Ουμπέρτο είχε γεννηθεί το 1844. Ο Ουμπέρτο, κέρδισε συμπάθειες και εντυπώσεις ως διοικητής μεραρχίας στον πόλεμο εναντίον της Αυστρίας και στις μάχες του Σολφερίνο και της Κουστότσα. Η φήμη του ανάμεσα στο στράτευμα και η συμπάθεια του προς τον Γκαριμπάλντι και τους Ιταλούς πατριώτες, τον έκαναν δημοφιλή.
Μόλις ανέβηκε στο θρόνο, ο Ουμπέρτο Α’ οργάνωσε μια περιοδεία στις μεγάλες πόλεις του βασιλείου του, για να γνωρίσει τους υπηκόους του. Στον σταθμό της Φότζια, κάποιος

ΕΤΑΔ: Νοίκιαζαν παράνομα το Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο – Πώς αποκαλύφθηκε η δράση τους


Σοκ και οργή έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψει για τη δράση υπαλλήλων της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να κατηγορούνται πως μίσθωναν παράνομα το… κτίριο του Τάε Κβον Ντο χωρίς, μάλιστα, να γίνονται αντιληπτοί.
Ξεκινούσε από 3.000 ευρώ η «ταρίφα»
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, οι υπάλληλοι που είχαν αναλάβει την ενοικίασή του αρνούνταν σε όσους ήθελαν να ενοικιάσουν το ακίνητο για κάποια εκδήλωση, με πρόφαση πως δεν υπήρχαν ελεύθερες ημερομηνίες. Ακόμα και όταν ο επίδοξος μισθωτής άλλαζε τις ημερομηνίες που ζητούσε και πάλι ερχόταν αντιμέτωπος με την άρνηση των υπαλλήλων, μέχρι να εμφανίσουν «ρευστό».
Τότε η διαθεσιμότητα του κτιρίου ξαφνικά άλλαζε. Η ταρίφα των υπαλλήλων φέρεται να ξεκινούσε από τα 3.000 ευρώ και συνεχώς ανέβαινε. Τα χρήματα τα έπαιρναν πέντε ημέρες πριν από την εκδήλωση, ενώ υπάλληλοι και μισθωτές υπέγραφαν μεν ένα συμφωνητικό, το οποίο όμως δεν έφτανε ποτέ στην Εφορία.
Έπειτα και αφού παραχωρούσαν τον χώρο, οι υπάλληλοι έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως

Ελαιόλαδο: Ρεκόρ έσπασαν τα περιστατικά νοθείας στην ΕΕ - Εντοπίστηκαν ακόμα και θραύσματα γυαλιού


Εκτοξεύτηκαν οι περιπτώσεις νοθείας και λανθασμένης σήμανσης του ελαιόλαδου το α' τρίμηνο του 2024, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. Την ώρα που η τιμή του έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, οι περιπτώσεις απάτης κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ, σύμφωνα με τον Guardian.
Η τιμή του ελαιολάδου έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2018, με την παραγωγή να επηρεάζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική κρίση και άλλους παράγοντες. Καθώς η τιμή έχει εκτιναχθεί, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των «διασυνοριακών ειδοποιήσεων της ΕΕ», οι οποίες περιλαμβάνουν ψευδή σήμανση, πιθανή απάτη και περιπτώσεις ασφάλειας που αφορούν μολυσμένα έλαια.
Το πρώτο τρίμηνο του 2018, καταγράφηκαν μόλις 15 τέτοιες περιπτώσεις από την ΕΕ. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 50 περιπτώσεις τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, πάνω από τριπλασιασμός, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στον Guardian βάσει των νόμων για την ελευθερία της πληροφορίας. Ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις είναι μόνο αυτές που ανιχνεύθηκαν και αναφέρθηκαν από τα κράτη μέλη στη διεύθυνση γενικών υγειονομικών

Καταγγελία σοκ στα Καλάβρυτα: 19χρονος οδήγησε 16χρονη σε απόμερο σημείο και τη βίασε


Σε μια σοκαριστική καταγγελία προχώρησε πατέρας ανήλικης στην περιοχή των Καλαβρύτων: 
Συγκεκριμένα ανέφερε στην αστυνομία πως ένας 19χρονος βίασε την 16χρονη κόρη του.
Εν αναμονή ιατροδικαστικής εξέτασης
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, όταν ο 19χρονος οδήγησε με το αυτοκίνητό του την 16χρονη, σε απόμερη περιοχή και εκεί την βίασε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη που γνώριζε τον 19χρονο, ανέφερε στον πατέρα της το έχει συμβεί και ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Καλαβρύτων.
Η 16χρονη εξετάστηκε ήδη από παιδοψυχολόγο, ενώ αύριο αναμένεται να εξεταστεί και από

“Πάνω από 30 νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 8 χρόνια- Ο δρόμος εξαγγέλλεται εδώ και 30 χρόνια”


“Οι θυσίες στο δρόμο Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα αποτελούν ντροπή για την Ελλάδα που θέλει αλλά δεν έχει διευρωπαϊκά δίκτυα”
“Με αφορμή όπως έχουμε τονίσει και σε παλιότερο Δελτίο τύπου το 2023 για το πολύνεκρο τροχαίο στην Ελαία Τριφυλία, ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα της Τριφυλίας ενώνουμε άλλη μια φορά την φωνή μας για ενεργοποίηση του οργάνου που θέσπισε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ώστε να προβεί σε άμεσες κινητοποιήσεις.
Δυστυχώς περισσότεροι από 30 συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους νέοι έχουν χάσει την ζωή τους τα τελευταία 8 χρόνια και δεκάδες είναι οι τραυματίες. Για ένα δρόμο που εξαγγέλλεται εδώ και 30 χρόνια στην περιοχή, όπου έχουν σπαταληθεί εκ. ευρώ για μελέτες αλλά χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα.
Οι ανθρωποθυσίες δυστυχώς ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ, όσο δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την υλοποίηση με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα του έργου. Το χειρότερο είναι ότι