Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

«Σύμπραξη» αναρχικών ομάδων στην επίθεση στο ΣτΕ (βίντεο)



ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 
Επίθεση με μπογιές και μπουκάλια στην πρόσοψη και το πλαϊνό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποίησαν τρεις αναρχικές ομάδες το απόγευμα της Δευτέρας.
Την ώρα της επίθεσης το δικαστήριο ήταν κλειστό, αλλά υπήρχε σε εξέλιξη διάσκεψη ανωτάτων δικαστικών για τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου



Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30, από 50 με 75 άτομα, τα οποία έφτασαν ως την είσοδο του κτιρίου, ενώ έσπασαν και τζάμια.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λίγη ωρα αργότερα, την ευθύνη ανέλαβαν οι αναρχικές ομάδες «Ρουβίκωνας», «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας» και «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», σχετίζοντάς την «με την απόφασή του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων».
Αντιπρόεδρος ΣτΕ: Δυσάρεστη εικόνα

Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργου Παπαγεωργίου, χαρακτήρισε δυσάρεστη την εικόνα, ενώ πρόσθεσε πως υπήρξε ψυχραιμία από τα μέλη του ΣτΕ τα οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, αν και αρχικά υπήρξε ανησυχία για τον φόβο μήπως έσπαζαν τα τζάμια στον δεύτερο όροφο.
πηγή: καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα