Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Τρίζει η καρέκλα του ηγέτη των Podemos -Εσωκομματική ψηφοφορία για το μέλλον του Πάμπλο Ιγκλέσιας

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΕ ΤΩΝ 540.000 ΕΥΡΩ
To ζευγάρι στη ζωή και την πολιτική,
 Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο
(Φωτογραφία: YouTube)

Ο σάλος για την αγορά ενός σαλέ με πισίνα, αξίας 540.000 ευρώ από το ζεύγος στη ζωή και στην πολιτική των Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο των Podemos δεν λέει να κοπάσει στην Ισπανία.
Κι έτσι ο 39χρονος ηγέτης του κόμματος και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπός του αποφάσισαν να ψηφίσει η βάση των Podemos αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους ελπίζοντας έτσι να βάλουν τέλος στην κριτική για την αγορά με δάνειο της κατοικίας των 250 τ.μ. σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης.
Το ζευγάρι που περιμένει δίδυμα αγόρια το φθινόπωρο κατηγορείται ότι πρόδωσε τις αρχές του κόμματος και έγιναν μέλη της αστικής μπουρζουαζίας. «Η ηθική των Podemos δεν είναι τυπικότητα», είπε ο δήμαρχος του Καντίζ, Χοσέ Μαρία Γκονζάλεζ, που εξελέγη με το κόμμα. «Είναι μια δέσμευση ότι θα ζεις όπως ο εργαζόμενος κόσμος, ώστε να μπορείς να τους εκπροσωπείς», τόνισε.Ο Ιγκλέσιας και η Μοντέρο ανακοίνωσαν χθες (Σάββατο) βράδυ την απόφασή τους για την ψηφοφορία. «Δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόσος ντόρος γι’ αυτό το θέμα», είπε εμφανώς κουρασμένος και καταπτοημένος. «Αλλά θεωρώ πως όταν τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία ενός πολιτικού ηγέτη, τότε πρέπει να το αντιμετωπίζει κι όχι να κρύβεται. Τα μέλη του κόμματος είναι που πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνουμε στα πόστα μας ως ΓΓ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος κι αν θα διατηρήσουμε τις βουλευτικές μας έδρες. Κι αποφασίσαμε να τα ρωτήσουμε».
Η 30χρονη σύντροφός του είπε ότι τις τελευταίες μέρες το ζευγάρι έχασε «το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα» κι ότι δεν εύχεται σε κανέναν να περάσει όσα εκείνοι. Αλλά πρόσθεσε: «Όταν εισήλθαμε στην πολιτική κονίστρα γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε και τέτοιες καταστάσεις».
Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος είναι: «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κι η Ιρένε Μοντέρο πρέπιε να συνεχίσουν ως ΓΓ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Podemos;»
Το κόμμα ξεπήδησε από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και αναδείχθηκε σε σημαντική πολιτική δύναμη προσελκύοντας τις ψήφους πολιτών οργισμένων με τη λιτότητα και τη διαφθορά στην Ισπανία. Αλλά ενώ οι κεντροδεξιοί Ciudadanos -μαζί με τους οποίους έβαλαν τέλος στον δικομματισμό στη χώρα - ανέβηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της σκληρής στάσης που κράτησαν στο Καταλανικό ζήτημα, οι Podemos ταλανίζονται από διαφωνίες και εσωκομματικές έριδες.
Ο Ιγκλέσιας είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα