Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Μουντιάλ 2018: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία – Κέρδισε την Κροατία με 4 - 2


Μουντιάλ 2018: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία – Κέρδισε την Κροατία με 4 - 2

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Μουντιάλ 2018: Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιστορίας της κατέκτησε η εθνική Γαλλίας, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στην καταληκτική αναμέτρηση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Σε έναν από τους πιο «γεμάτους» τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, οι «τρικολόρ» είχαν αποτελεσματικότητα, ποιότητα και αρκετή δόση τύχης για να επαναλάβουν τον άθλο του 1998. Το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 18΄ «απαντήθηκε» από τον Πέρισιτς στο 28΄, αλλά στη συνέχεια το πέναλτι του Γκρεζμάν στο 38΄ (καταλογίστηκε με τη βοήθεια του VAR) και τα γκολ του Πογκμπά (59΄) και του Μπαπέ (65΄) έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, πριν ο Μάντζουκιτς διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 69΄.
4508129
Ο τελικός της Μόσχας περνάει στην ιστορία με σημαντικά ορόσημα. Καταρχήν, είναι ο δεύτερος πιο παραγωγικός τελικός στην ιστορία, 60 χρόνια μετά την παράσταση της Βραζιλίας του Πελέ και το 5-2 επί της Σουηδίας. Με 4-2 είχε ολοκληρωθεί και ο τελικός του Γουέμπλεϊ το 1966, ανάμεσα στην Αγγλία και Δυτική Γερμανία, αλλά μετά από παράταση. Επίσης, το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς είναι το πρώτο που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό Μουντιάλ, όπως φυσικά και η χρήση του VAR (που άλλωστε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση της Ρωσίας). Και φυσικά, να μην ξεχάσουμε τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος γίνεται ο τρίτος στην ιστορία, μετά τον Φραντς Μπεκενμπάουερ και τον Μάριο Ζαγκάλο, που κατακτά το τρόπαιο και ως παίκτης και ως προπονητής.
Η Κροατία μπήκε δυνατά και πήρε το έλεγχο του αγώνα στο ξεκίνημα, αλλά, παρότι περιόρισε τους Γάλλους σε παθητικό ρόλο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Μετά το πρώτο τέταρτο οι παίκτες του Ντεσάμπ ισορρόπησαν το ματς και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 18΄ από στημένη φάση, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους με Ουρουγουάη και Βέλγιο. Ο Γκριεζμάν κέρδισε με... βουτιά ένα φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Μάντζουκιτς πήδηξε για να διώξει προ του Πογκμπά (που πιθανώς να ξεκίνησε τη φάση οριακά εκτεθειμένος), αλλά βρήκε τη μπάλα με το πάνω μέρος του κεφαλιού και την έστειλε στα δίχτυα του Σούμπασιτς. Το πρώτο αυτογκόλ που σημειώθηκε ποτέ σε τελικό Μουντιάλ άλλαξε τα δεδομένα του μεγάλου αγώνα...
Όμως οι «χρβάτσκι» δεν έχουν συνηθίσει να τα παρατάνε, άλλωστε βρέθηκαν πίσω στο σκορ και στα τρία προηγούμενα νοκ-άουτ παιχνίδια τους στη διοργάνωση (με Δανία, Ρωσία και Αγγλία). Ετσι, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν αρκετά γρήγορα, στο 28ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας, με τους «τρικολόρ» να μην μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά, η μπάλα έφτασε στον Πέρισιτς, αυτός την έφερε στο αριστερό και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε.
4508126
Η Γαλλία δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις με οργανωμένες επιθέσεις, αφού ο Γκριεζμάν ήταν κλεισμένος και οι επελάσεις του Μπαπέ κάπου σταματούσαν, στάθηκε όμως εκ νέου τυχερή και ξαναπήρε το προβάδισμα από στημένη μπάλα και με τη... βοήθεια του VAR. Ο Πέρισιτς βρήκε καθαρά τη μπάλα με το χέρι σε εκτέλεση κόρνερ του Γκριεζμάν, ο Νέστορ Πιτάνα αρχικά δεν είδε την παράβαση, όμως αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο επιθετικός της Ατλέτικο δεν λάθεψε και με τρίτο του εύστοχο πέναλτι στο Μουντιάλ «έγραψε» στο 38΄ το 2-1, στον πρώτο τελικό από το 1974 που σημειώθηκαν τρία γκολ στο α΄ ημίχρονο. Η Κροατία είχε μία καλή φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους με άστοχη κεφαλιά του Βίντα και πήγε στα αποδυτήρια με μειονέκτημα, μετά από ένα 45λεπτο όπου είχε 61% κατοχή και επτά τελικές προσπάθειες, έναντι... μίας των Γάλλων (το πέναλτι).
Διαβάστε αναλυτικά για τον αγώνα στο Onsports.gr
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας για τη σημερινή νίκη της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές «έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Συγχαρητήρια στη Γαλλία, που έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, για τη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018», έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet μερικά λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα.
«Επίσης, συγχαρητήρια στον πρόεδρο Πούτιν και στη Ρωσία για τη διοργάνωση ενός πραγματικά εκπληκτικού Παγκοσμίου Κυπέλλου -από τα καλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ!» προσέθεσε ο Τραμπ στο μήνυμα του που ανήρτησε την παραμονή της πρώτης διμερούς συνάντησής του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (15/07) στο Ελσίνκι.
Δείτε τα γκολ του αγώνα: 
PHOTO GALLERY
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα