Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Μεσσηνία: Ολοκληρώθηκε το 70% του πρώτου ψεκασμού - Διαμαρτυρίες για ζημιές στην Πυλία

Εχει ολοκληρωθεί το 70% του πρώτου γενικού ψεκασμού για τον δάκο στη Μεσσηνία, ενώ οι συμβάσεις με τους αναδόχους ψεκαστές δεν έχουν ακόμα υπογραφεί και οι ενδιαφερόμενοι τομεάρχες εξακολουθούν να καταθέτουν αιτήσεις.
Την ίδια ώρα οι διαμαρτυρίες για ζημιές στην ελαιοπαραγωγή καθημερινά μεγαλώνουν και οι τελευταίες προέρχονται από την περιοχή του Βασιλιτσίου.
Αυτή είναι η εικόνα της δακοκτονίας στο νομό, μετά τα μέσα Ιουλίου, για το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει ανεπίσημα και έχει σημαδευτεί από τη δραματική καθυστέρηση έναρξής του (χωρίς να φταίνε οι τοπικές υπηρεσίες).
Τις μέρες αυτές ξεκινούν ψεκασμοί στα χωριά των πρώην Δήμων Αριος, Θουρίας και Αρφαρών και στην Ανω Μεσσηνία, ενώ συνεχίζονται στα εσωτερικά του Δήμου Μεσσήνης. Προηγήθηκαν οι παραλιακές περιοχές του νομού, όπου παραδοσιακά

εμφανίζονται οι περισσότεροι πληθυσμοί δάκου λόγω της υγρασίας. Ανάλογα με την εικόνα από τις παγίδες και την εξέλιξη του ελαιοκάρπου, θα εξαρτηθεί αν θα χρειαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεύτερος ψεκασμός. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους ψεκαστές και την ερχόμενη Δευτέρα 23 του μήνα λήγει η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους τομεάρχες δακοκτονίας. Προβλέπεται να προσληφθούν 12 (στην υπηρεσία της Μεσσηνίας) και 3 (γι’ αυτήν της Τριφυλίας) και η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν τη δραματική καθυστέρηση των φετινών διαδικασιών έναρξης της δακοκτονίας, εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατίας και της αμέλειας της κεντρικής εξουσίας.   Γ.Σ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα