Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

«Πυροδότησε» εξελίξεις στο Δήμο Τριφυλίας η παραίτηση Πούλου

Προσπάθειες να μεταπεισθεί, αναζητείται αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία, άρχισαν τα «όργανα»...
Ραγδαίες φέρεται να είναι οι εξελίξεις που «πυροδοτήθηκαν» στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας μετά την υποβολή παραίτησης του Αναστάσιου Πούλου από το αξίωμα του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.
Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κατσίβελα, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν ήδη εκδηλώσει δημόσια διαφωνίες και διαφοροποιήσεις, ακόμα και σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πολύ περισσότερο σε συζητήσεις με δημότες και κατοίκους της περιοχής, δείχνουν να προβληματίζονται έντονα για την πολιτική στάση που θα τηρήσουν στο εξής. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το αμέσως προσεχές διάστημα να εκδηλωθούν και με «επίσημο» τρόπο οι όποιες επιλογές και αποφάσεις τους, με όλα τα ενδεχόμενα να αφήνονται - από

τους ίδιους - ανοιχτά.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες το μεσημέρι η παραίτηση του κ. Πούλου φέρεται ότι δεν είχε γίνει αποδεκτή από το δήμαρχο Τριφυλίας, ούτε και αναρτήθηκε στη Δι@υγεια απόφαση ορισμού αντιδημάρχου στη θέση του παραιτηθέντος.
Ο κ. Κατσίβελας τις προηγούμενες μέρες απουσίαζε εκτός Τριφυλίας και τηλεφωνικά ενημερώθηκε για την υποβολή της παραίτησης. Από την Τετάρτη μέχρι και χθες φέρεται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας να καταβλήθηκαν προσπάθειες να μεταπεισθεί ο κ. Πούλος. Ως προς αυτό, δύο είναι τα «σενάρια» που κυκλοφορούν και τα οποία, προφανώς, εκπορεύονται από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας ή, ίσως, ανθρώπους που είναι πέριξ αυτής.
Το ένα, ότι τελικά ο κ. Πούλος θα μεταπεισθεί και θα παραμείνει στη θέση του αντιδημάρχου. Το δεύτερο, ότι ο κ. Πούλος για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και πολιτικής αξιοπιστίας, ίσως εμείνει στην παραίτησή του. Είναι γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με τα ίδια «σενάρια» και τους «σεναριολογούντες», ο κ. Πούλος από τα προηγούμενα χρόνια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου είχε σοβαρές διαφωνίες για μια σειρά από ζητήματα του Δήμου, ιδίως δε με τον τρόπο άσκησης διοίκησης της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας. Φέρεται, δε, ότι ακόμα και πριν αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου, είχε την πρόθεση της παραίτησης ή και ανεξαρτητοποίησης αλλά τελικά δεν έπραξε τίποτα από τα δύο. Αντιθέτως, ανέλαβε και καθήκοντα αντιδημάρχου Δ.Ε. Φιλιατρών.
Βεβαίως, αυτά είναι πληροφορίες στη βάση των «σεναρίων» που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στα Φιλιατρά και την Τριφυλία και είναι άγνωστο εάν πρόκειται για «μυθεύματα» ή, όντως, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Εκείνο που σίγουρα δεν μπορεί να «διαψευσθεί» είναι η υποβολή παραίτησης.
Σημειώνεται ότι, παράλληλα με την προσπάθεια να μεταπεισθεί ο κ. Πούλος, στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας φέρονται να προβληματίζονται για το εάν θα οριστεί αντιδήμαρχος στη θέση του, εάν και εφόσον ο τελευταίος εμείνει στην παραίτησή του, και ποιος θα είναι αυτός ή εάν «κρατήσει» τις αρμοδιότητες ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας, σε μια επιχείρηση αναστροφής του αρνητικού κλίματος στη Δ.Ε. Φιλιατρών σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.
Στη Δ.Ε. Φιλιατρών, ο συνδυασμός του κ. Κατσίβελα διαθέτει τρεις δημοτικούς συμβούλους, το Δημήτρη Σαρμαντζή, το Βασίλη Παπαθεοδοσίου και τον Αναστάσιο Πούλο. Τα πρώτα δυόμισι χρόνια, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών είχε ορισθεί ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου. Για τα υπόλοιπα δυόμισι χρόνια, πριν από τον ορισμό των αντιδημάρχων, «κρούση» φέρεται να έγινε στον κ. Σαρμαντζή, ο οποίος είναι γιατρός στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά αρνήθηκε. Οπότε ορίστηκε αντιδήμαρχος ο κ. Πούλος. Αρχικά φέρεται να μη δεχόταν, αλλά τελικά μεταπείσθηκε.
Μάλιστα, ο κ. Πούλος είναι άμισθος αντιδήμαρχος. Σε περίπτωση που εμμείνει στην παραίτησή του, όποιος τον αντικαταστήσει θα είναι κι εκείνος άμισθος, εκτός κι αν τροποποιηθεί η απόφαση ορισμού αντιδημάρχου που έλαβε το 2017 ο κ. Κατσίβελας και κάποιος από τους τέσσερις έμμισθους αντιδημάρχους «γίνει» άμισθος και ο αντικαταστάτης του κ. Πούλου έμμισθος.
Ασχέτως, πάντως, του τι τελικά θα γίνει μετά την υποβολή παραίτησης του κ. Πούλου, από την ίδια την υποβολή της παραίτησης «πυροδοτήθηκαν» ραγδαίες εξελίξεις, που σίγουρα έχουν σχέση και με τις δημοτικές εκλογές στην Τριφυλία το 2019. Εκλογές οι οποίες, μετά την ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων του προγράμματος «Κλεισθένης Ι» τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019 με το σύστημα της απλής αναλογικής. Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα