Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ 
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ 
Χθές το απόγευμα, γυρίζοντας από την παραλία της Επανομής, από την "Λαϊκή απογευματινή", όπως λέγανε παλιά τις απογευματινές προβολές στα συνοικιακά σινεμά, άκουσα ενα αφιέρωμα στον Καζαντζίδη στον 102 fm, τον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης απο τον Γιώργο Μητράκη.
Μοναδικά τραγούδια, μεγάλοι συνθέτες και στιχουργοί, έμεινα όμως στο τραγούδι "Τα όνειρα χτίζονται", σε μουσική και στίχους του Άκη Πάνου.
Ήταν, το τραγούδι που αγάπησα, στο τέλος της εφηβείας μου, λίγο πρίν την πτώση τής χούντας και πριν μας κερδίσει ο Θεοδωράκης, ο Μαρκόπουλος, ο Σαββόπουλος και οι άλλοι συνθέτες και τραγουδιστές της Μεταπολίτευσης.
Άκουσα από την φωνή του Καζαντζίδη, αυτά πού σκέφτομαι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και προσπαθώ να καταγράψω στα κείμενά μου.
Την αξία της δημιουργικής ζωής και της ατομικής αξιοπρέπειας, πού τόσο μας λείπει.
Αυτά προσπάθησα να αποτυπώσω και στα δύο τελευταία σημειώματά μου με τίτλους: "Μέρες Αυγούστου στην Χαλκιδική..." και " Στην καρδιά του Αυγούστου στην Θεσσαλονίκη...",

YOUTUBE.COM
Στίχοι: Άκης Πάνου Μουσική: Άκης Πάνου Πρώτη εκτέλεση: Στέλιος Καζαντζίδης Τα όνειρα που μένουνε μονάχα μες στη σκέψη κανείς μην τα πιστέψει τα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα