Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Το Μουσείο Μπενάκη – Η Φραγκόλιμνα – Το 1ο Δημοτικό – Η παραλιακή ζώνη

Τους δώσανε εντολή οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι να μαζέψουν ακίνητα απ’ όλη την Ελλάδα συνολικής αξίας 50 δισ. ευρώ,  προκειμένου να τα βάλουν ενέχυρο στο Υπερταμείο που ιδρύθηκε κατόπιν συμφωνίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους  για τα επόμενα 100 χρόνια, ώστε να είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα που μας δάνεισαν. Άνοιξαν οι του Υπουργείου τα κιτάπια τους  και άρχισαν να ψάχνουν σε όλη την Επικράτεια ώστε να βρουν φιλέτα.
 Όταν έφθασαν στην Καλαμάτα, ω! του θαύματος, βρήκαν το Μουσείο Μπενάκη, την πλατεία Φραγκόλιμνας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, την Παραλιακή Ζώνη από το "Πανελλήνιο" μέχρι  του "Κοιλάκου".Αναρωτιέμαι λοιπόν,  μπορούμε να σωθούμε; Έχουμε ελπίδες; Το να βάζεις ενέχυρο και πιθανή πώληση, αν δεν τα καταφέρουμε να πληρώσουμε τα χρέη μας, το Μουσείο Μπενάκη στην Καλαμάτα, είναι σαν να βάζεις ενέχυρο στην Αθήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης. Τα έβαλαν και δεν το γνωρίζαμε; Έβαλαν ενέχυρο την πλατεία στο Μοναστηράκι, αντίστοιχη της Φραγκόλιμνας και δεν το γνωρίζαμε; Έβαλαν ενέχυρο στην Αθήνα  δημοτικά σχολεία όπως το 1ο Δημοτικό στην Καλαμάτα; Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το 1ο Δημοτικό και όχι το 2ο, το 3ο, ή όποιο άλλο. Το είδαν στο Google earth, τους άρεσε και είπαν αυτό θέλουμε; Αν ναι, να τους ευχαριστήσω για την προτίμηση, αφού η μελέτη κατασκευής του εκπονήθηκε από το αρχιτεκτονικό μου γραφείο προ τριακονταετίας.
 Άφησα τελευταία την Παραλιακή Ζώνη, σαν το καλύτερο οικόπεδο της πόλης. Είχα χαρακτηρίσει προ χρόνων τη συγκεκριμένη περιοχή και σήμερα έχω τύψεις γιατί υποψιάζομαι ότι οι απίθανοι τύποι του Υπουργείου, που πρότειναν τα ακίνητα που έπρεπε να δεσμευτούν, είχαν διαβάσει το άρθρο μου, συμφώνησαν μαζί μου και το συμπεριέλαβαν μέσα. Εκτός και αν τους το πρότεινε ο Κωνσταντινέας για να τη σπάσει στο Δήμαρχο με τον οποίο είχε κάποιες κόντρες τελευταία.
Δεν γνωρίζω αν μπορεί ν’ αλλάξει κάτι, απλά να πω στους αρμόδιους του Υπουργείου πως λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Του Γιώργου Κυριακόπουλου
Αρχιτέκτονα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα