Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Τα «φιλέτα» της Καλαμάτας θύμα… του χρέους

Δυσαρέσκεια Νίκα για την «προτίμηση» του υπερταμείου στην Καλαμάτα! «Είναι παραλογισμός να βρίσκονται εκεί τα καλύτερα σημεία της πόλης»
Έχοντας μπροστά του μια σειρά από φωτοτυπίες από το “google earth” που απεικόνιζαν τα σημεία της Καλαμάτας που βρίσκονται ως «ενέχυρο» στο Υπερταμείο των δανειστών, ξεκίνησε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη «παραλογισμό», καθώς πολύ σημαντικά σημεία, όπως π.χ. το τρίγωνο από «Πανελλήνιο ως Κοιλάκου», η πλατεία Φραγκόλιμνας, το Μουσείο Μπενάκη που η οικογένεια Μπενάκη άφησε στην πόλη, αλλά ακόμα και το 1ο Δημοτικό Σχολείο  βρίσκονται ανάμεσα στα «ενέχυρα» του Υπερταμείου μέχρι να ξεχρεώσει η χώρα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τρεις βασικούς λόγους: 1. Από όλη τη Μεσσηνία δεσμεύονται ακίνητα του Δημοσίου που βρίσκονται κυρίως στο Δήμο και ιδίως στην πόλη της Καλαμάτας. 2. Τα δεσμευμένα δημόσια ακίνητα είναι πολύτιμα για τη λειτουργία της πόλης (Μπενάκειο Μουσείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, τρίγωνο «Πανελληνίου» - πρώην Κοιλάκου, πλατεία Φραγκόλιμνας κ.λπ.). 3. Καμία ειδοποίηση δεν υπήρξε για τη δέσμευση αυτών των ακινήτων από κάποια Δημόσια Αρχή».
Κλείνοντας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας, ο άλλος μεγάλος “πνεύμονας” για την πόλη, δεν έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο». Όπως πρόσθεσε, ελπίζει σύντομα να υλοποιηθεί η υπόσχεση του υπουργού κ. Βερναρδάκη και αυτές τις εβδομάδες να περάσει νόμος από τη Βουλή, εφόσον δεν έχουν δεσμευθεί στο Υπερταμείο, για να εκχωρηθούν στο Δήμο Καλαμάτας.
Του Κώστα Γαζούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα