Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Παναγιώτης Κατσίβελας: «Θα ’μαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές»

«Για μένα, δική μου υποψηφιότητα; Το ’χω πει εδώ και μήνες ότι θα ’μαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές»…
Την αυτονόητη αυτή απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν «μιας και πλησιάζουν οι εκλογές έχουμε ανακοίνωση νέας υποψηφιότητας», έπειτα από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία, έξω από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο κ. Κατσίβελας δεν είπε κάτι καινούργιο ή που να εκπλήσσει. Όπως έχουμε αναφέρει στο «Θ» σε σχετικό ρεπορτάζ για τις εκλογές του 2019 στο Δήμο Τριφυλίας, «ο κ. Κατσίβελας, όντας εν ενεργεία δήμαρχος, προφανώς και διατηρεί για τον εαυτό του το δικαίωμα μιας εκ νέου υποψηφιότητας! Μια νέα υποψηφιότητα Κατσίβελα στις εκλογές το Μάιο του 2019 ήταν και είναι αυτονόητη, εάν ο ίδιος το επιθυμεί! Άσχετα, βέβαια, με το εάν θα τύχει στήριξης από τη Ν.Δ. και τον κομματικό κι εκλογικό μηχανισμό της στο Δήμο Τριφυλίας, κάτι που αυτή τη στιγμή θεωρείται απίθανο.Ο γράφων δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο κ. Κατσίβελας επιθυμεί στήριξη από τη Ν.Δ., τα στελέχη και το μηχανισμό της ή εάν τυχόν, εφόσον είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος, θα επιλέξει την… “αυτόνομη” κάθοδό του με συνδυασμό και υποψηφίους καθαρά δικούς του ανθρώπους και σύμφωνα με όσα ο ίδιος θα επιθυμεί, ώστε να εμφανιστεί και να ζητήσει την ψήφο της τοπικής κοινωνίας, με τον ίδιον, βεβαίως, ως κεντρικό πρόσωπο…».
Επίσης, ότι «ορισμένοι που βρίσκονται “κοντά” του φέρονται να (του) λένε ότι μόνος του και με δικούς του ανθρώπους, χωρίς τη Ν.Δ., σημερινούς δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και υποψηφίους των προηγούμενων εκλογών, θα έχει καλύτερη… επίδοση, αφού θα μετρηθεί “στην αγορά του Δήμου” (σ.σ. δική του η έκφραση) η προσωπικότητά του, το αυτοδιοικητικό ανάστημά του και το πολιτικό του κεφάλαιο…».
Ακριβώς νωρίτερα, ολοκληρώνοντας ευχητήρια δήλωσή του για τη γιορτή, είχε τονίσει: «Αυτό που ήθελα να συμπληρώσω επ’ ευκαιρίας της συνάντησής μας είναι ότι, παρά την κριτική την οποία δέχομαι τον τελευταίο καιρό, ως δήμαρχος Τριφυλίας θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου, έτσι όπως προβλέπεται από τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς να χρειάζεται να αναφερθώ σε κανέναν εξωθεσμικό παράγοντα πέρα απ’ την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή οτιδήποτε άλλο».
Αυτό αποτελεί σαφέστατη «απάντηση» με πολλαπλούς αποδέκτες: στο εσωτερικό της δημοτικής του παράταξης, όπου πολλοί αμφισβητούν ευθέως επιλογές και αποφάσεις του, αλλά και προς τη Ν.Δ., τα θεσμικά της όργανα και τους εκπροσώπους της στην περιοχή, ίσως δε, να φτάνει μέχρι και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και την ηγεσία της Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Μάλιστα, έρχεται μία μέρα ύστερα από συγκεκριμένο δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα για άλλη υποψηφιότητα από τον πολιτικό χώρο της Ν.Δ., η οποία και ευθέως αποτελεί την πρώτη δημόσια και ανοιχτή αμφισβήτηση και ακύρωση της δημαρχοντίας Κατσίβελα.
Όπως και να ’χει, το προ-εκλογικό σκηνικό στην Τριφυλία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όσο περνά ο καιρός, και μέχρι να φτάσει ο Γενάρης ή ο Φλεβάρης για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα «φουντώνει»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα