Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Προσωρινή διαταγή για 25 συμβασιούχους στην Τριφυλία

Συζητήθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει 25 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας.
Αυτό που έχει σημασία για τους ίδιους τους εργαζόμενους και χαρακτηρίστηκε ως θετική εξέλιξη είναι ότι διατηρείται η προσωρινή διαταγή για την παραμονή στην εργασία τους μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για την αγωγή που έχουν καταθέσει, με στόχο οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 22 Ιανουαρίου, όμως αυτό θα κριθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα κριθεί εν πολλοίς από την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα.
Χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας βρέθηκαν οι συμβασιούχοι με τον δικηγόρο τους Χαράλαμπο Μπουκουβάλα, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων των αντιπολιτεύσεων του δήμου αλλά και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, οι οποίοι

τάχθηκαν στο πλευρό τους.
Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ο δικηγόρους των συμβασιούχων Χαρ. Μπουκουβάλας ανέφερε: «Συζητήθηκε ύστερα από απανωτές αναβολές η υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων 25 εργαζομένων στον Τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου. Νομικά η υπόθεση πήγε όσο καλύτερα γινόταν, αυτό οφείλεται στην κατανόηση και την ευρύτητα πνεύματος του δικαστηρίου Κυπαρισσίας, στην καλή προετοιμασία από τη δική μας πλευρά, αλλά και στη θετική αποδοχή και την προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης από τον εκπρόσωπο του δήμου, τον κ. Τσίγγανο. Διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή που έχει χορηγηθεί ήδη από το Πάσχα κι αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν αδιάκοπα την εργασία τους. Η προσπάθεια είναι να διατηρηθούν στις θέσεις εργασίας μέχρι τη συζήτηση της αγωγής επί του θέματος στις 22 Ιανουαρίου και σε κάθε περίπτωση μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ και τον διορισμό ή μη των εκεί διοριστέων».
Επισήμανε ακόμη ότι είναι μια θετική εξέλιξη και ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ διευκρίνισε ότι η προσωρινή διαταγή έχει ισχύ μέχρι την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος επισήμανε: «Μετά τον διαγωνισμό-ναυάγιο που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών οδηγήθηκαν όλοι οι δήμοι στις σημερινές διαδικασίες στις αίθουσες των δικαστηρίων. Δυστυχώς το υπουργείο έπραξε αυτό που φοβόμαστε όλοι, ότι αυτός ο διαγωνισμός δεν θα τελεσφορήσει στους χρόνους που είχαν υποσχεθεί, δεν θα έχει τα αποτελέσματα που είχε υποσχεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Δήμος Τριφυλίας σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τελειώνουν αιφνίδια εργασιακές σχέσεις, η θέση του ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πραγματικές ανάγκες του δήμου και ότι ο δήμος επανειλημμένως έχει δείξει το ενδιαφέρον του».
Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος επισήμανε: «Πρέπει να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που κατά κάποιο τρόπο εμπαίζονται από τη δημοτική αρχή. Είναι ο εμπαιγμός που δέχθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον αναπληρωτή δημάρχου ότι θα γίνει συμβούλιο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, πράγμα που δεν έγινε».
Η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννα Μαραβελή σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δήμο. Οι ανάγκες είναι μεγάλες καθώς ο δήμος είναι μεγάλος και χρειάζεται αρκετά άτομα. Αυτό υποστηρίξαμε σήμερα και αυτό υποστηρίξαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε δέσμευση από τον πρόεδρο και από τον αντιδήμαρχο κ. Μερκούρη ότι θα γίνει συνεδρίαση του Συμβουλίου ειδικά γι’ αυτό το θέμα, παρόλα αυτά αθέτησαν τον λόγο τους και δεν έγινε μια σοβαρή συζήτηση».
Ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Σαράντος Κουκούμης επισήμανε ότι είναι μια θετική εξέλιξη η παράταση παραμονής των εργαζομένων, όμως η ομηρία στην οποία βρίσκονται είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και των δήμων “που τους παίζουν μπαλάκι”.
Εκ μέρους της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας, ο Ηλίας Φωτόπουλος επισήμανε ότι είναι ένας δίκαιος αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία. “Μπορεί σήμερα να υπάρχει μια θετική εξέλιξη, αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται με τα δικαστήρια, αλλά με τους αγώνες των εργαζομένων” τόνισε χαρακτηριστικά.
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα