Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Αποκάλυψη :Το άγνωστο παρασκήνιο για την παραίτηση Κοτζιά - Η τροπολογία για τα απόρρητα κονδύλια

Η επίθεση Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο και οι αιχμές που άφησε για «κακοδιαχείριση» των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και η στάση του πρωθυπουργού να τηρήσει ίσες αποστάσεις από τον ίδιο και τον Πάνο Καμμένο ήταν η αιτία της παραίτησης του πρώην πλέον υπουργού Εξωτερικών
Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ πληροφορίες θέλουν τον κ.Τσίπρα να κάνει δήλωση σε λίγη ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τα όσα έγιναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και τον καβγά του με τον υπουργό Αμυνας, καθώς θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε ίσες αποστάσεις από τον ίδιο και τον Πάνο Καμμένο. O Νίκος Κοτζιάς αισθάνθηκε ότι δεν καλύφθηκε από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, και την αντιπαράθεση του με τον υπουργό Άμυνας,

Πάνο Καμμένο. Συνομιλητές του κ. Κοτζιά έκαναν λόγο για ετεροβαρή στάση του πρωθυπουργού και μάλιστα αναφορικά με τη συμφωνία για τα Σκόπια που την έχει υιοθετήσει και αναδείξει σε κεντρικό πυλώνα της εξωτερικής του πολιτικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι είναι αυτός που κατέθεσε την τροπολογία για τον έλεγχο των «μυστικών» κονδυλίων του ΥΠΕΞ και ότι δεν μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να υπαινίσσεται «κακοδιαχείριση». ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις.
«Ο Πρωθυπουργός και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τις επιλογές τους και κατόπιν εγώ τις δικές μου» έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς στο twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
« Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος» συνέχισε.
«Το ΥΠΕΞ είναι το μοναδικό υπουργείο που "περνάει" τα "μυστικά κονδύλιά" του από τη Βουλή. Αυτό έγινε με νόμο του 2017. Από τότε τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, κ.Νίκου Κοτζιά, στη Βουλή για το θέμα: Τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠ.ΕΞ και λοιπές διατάξεις.» είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς σχετικά με την τροπολογία για τα απόρρητα κονδύλια.
Ο κ. Κοτζιάς ενώ ήταν αυτός που είχε πάρει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο των «απόρρητων» κονδυλίων, ενοχλήθηκε έντονα από τις κατηγορίες Καμμένου για κακοδιαχείριση τους και με τον πρωθυπουργό να παίρνει ίσες αποστάσεις και από τους δύο υπουργούς, με αποτέλεσμα την σημερινή κυβερνητική κρίση και την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών.
Τους έντονους διαλόγους μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, η κόντρα των δύο ήταν πέρα από το Μακεδονικό, αφού ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ.
Όπως μάλιστα ανέφερε, αυτό πυροδότησε προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κακλαμάνη, ανταπαντώντας στις κατηγορίες Καμμένου, ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε τον ΥΠΕΘΑ ότι ασκεί εξωτερική πολιτική σε βάρος της χώρας και της κυβέρνησης για εξυπηρέτηση προσωπικών του συμφερόντων. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα