Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Καλό Νερό - Τσακώνα και Καλαμάτα –Πύλος θα δημοπρατηθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2019

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος σε ενάμιση με δύο μήνες, ανακοίνωσε κατά τα διάρκεια της ομιλίας του στο Olympia Forum – 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορά τις εργολαβίες, θα έχει ολοκληρωθεί εντός δέκα ημερών και μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει γίνει και η συμβασιοποίηση.
Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στο χρονικό του έργου, από το 2007 έως και σήμερα και εξήγησε το σκεπτικό του τρόπου δημοπράτησης που επέλεξε (οκτώ ξεχωριστές

εργολαβίες) και τόνισε ότι ήταν μονόδρομος για την έγκριση και τη χρηματοδότηση του.
Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης μίλησε και για τα υπόλοιπα οδικά έργα στην Πελοπόννησο ανακοινώνοντας τα εξής: «Έχουμε τον οδικό άξονα της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου στο τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα που θα δημοπρατηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019 και έχει προϋπολογισμό 160 εκατομμύρια ευρώ.
Στη συνέχεια έχουμε τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη που δημοπρατείται μέσα στους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους και έχει προϋπολογισμό 180 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά στο τμήμα Πύργος - Καλό Νερό έχει κατατεθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ενώ έχει προϋπολογισμό 19,8 εκατομμύρια ευρώ».
Στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε και για τα έργα του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, αναφέροντας τα παρακάτω: «Mέσα στο 2019 έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ που συνδέουν τον άξονα Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα.
Το ένα έργο είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στα τμήματα Πάτρα - Πύργος - Αλφειός Ολυμπία και Πύργος - Κατάκολο, ενώ η δημοπράτηση θα γίνει εντός του δεύτερου τριμήνου του 2019. Το δεύτερο έργο αφορά την αναβάθμιση της γραμμής στα τμήματα Αλφειός - Καλό Νερό - Κυπαρισσία και Καλό Νερό Πύργος, ενώ η δημοπράτηση είναι για το δεύτερο εξάμηνο του 2019.
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών, σημειώνοντας ότι οι μελέτες για την αντιμετώπιση του φαινομένου, τόσο στην ακτογραμμή του Πεταλιδίου, όσο και στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, θα οδηγήσουν σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 34,5 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας ότι «έχουμε ένα εκτεταμένο το πρόγραμμα για την αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες σε όλους τους νόμους Πελοποννήσου».
Α.Π. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα