Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Οι κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας θα σφάξουν 9.000 πρόβατα αφού δεν μπορούν να πουλήσουν το γάλα τους

Στην έσχατη λύση αποφάσισαν να φτάσουν οι κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας, διότι- όπως έκαναν γνωστό χθες- θα σφάξουν τα ζώα τους, μιας και αδυνατούν να πουλήσουν το γάλα. Μάλιστα, κατήγγειλαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για κοροϊδία, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις δεν κράτησε το λόγο του.
Πλέον οι κτηνοτρόφοι θα προχωρήσουν σε παράδοση των μητρώων για να μπορέσουν να σφάξουν τα ζώα τους. Μάλιστα, χθες το μεσημέρι επισκέφθηκαν την Κτηνιατρική Υπηρεσία Μεσσηνίας, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα, κάτι που αναμένεται τελικά να γίνει σήμερα, διότι οι κτηνίατροι έλειπαν. Τόνισαν, δε, ότι η σφαγή των ζώων τους θα επηρεάσει μεγάλο κύκλο επαγγελμάτων, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους δώσει

μιαν απάντηση στο τι θα κάνουν.

Ο γραμματέας του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Σπύρος Νικολόπουλος, ανέφερε ότι 10 μέρες μετά τη συνάντηση των κτηνοτρόφων με τον υπουργό, με το δεύτερο να «διαφημίζει» ότι έδωσε λύσεις στο πρόβλημα του αδιάθετου γάλακτος, οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να το αδειάζουν στα χαντάκια, αφού η αλήθεια είναι ότι δεν έχει βρεθεί λύση.
Ως εκ τούτου, οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να καταθέσουν τα μητρώα που έχουν για τα πρόβατα, ενώ καλούν τον υπουργό να πάρει την ευθύνη για τη σφαγή των κοπαδιών που θα ακολουθήσει.
Με τη σειρά του ο κτηνοτρόφος Κωνσταντίνος Μέτσος δήλωσε ότι έφθασαν στο αμήν και η μοναδική λύση που έχουν είναι να πάνε τα κοπάδια τους για σφαγή, αφού «οι υποχρεώσεις τρέχουν». Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας τελείωσαν και πλέον οι κυβερνώντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν οι συνάδελφοί του με τον υπουργό, ο Παναγιώτης Θλιμμένος, που είναι η τρίτη γενιά κτηνοτρόφων, σημείωσε ότι ο κ. Αραχωβίτης δεσμεύτηκε ότι θα έδινε λύση στο πρόβλημα του γάλακτος, αλλά αθέτησε τη δέσμευσή του. Το αποτέλεσμα είναι οι κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας να συνεχίζουν να χύνουν το γάλα στις γράνες, αφού κανένας τυροκόμος, όπως είπε, δεν μπορεί να το απορροφήσει.
Ο κ. Θλιμμένος επανέλαβε ότι πλέον οι κτηνοτρόφοι, αφού παραδώσουν τα μητρώα των προβάτων τους, θα βγάλουν άδεια σφαγής από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Καλαμάτας και θα «τελειώσουν» τα κοπάδια τους.
Κλείνοντας ο ίδιος ζητά από την κυβέρνηση να βρει μια λύση σε όλους τους κτηνοτρόφους που θα σφάξουν τα ζώα τους, αφού μετά τη σφαγή το επάγγελμά τους δε θα υπάρχει.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα