Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

«Φτωχός» ανασχηματισμός ενόψει - Ποιοι υπουργοί αλλάζουν

Θέμα λίγων ημερών (πιθανότατα την Δευτέρα) φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, με τα πρόσωπα που θα επιλεγούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να είναι αυτά που θα οδηγήσουν την χώρα στην επικείμενες εκλογές.
Σύμφωνα, με συγκεχυμένες πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι «φτωχός» και θα αφορά θέσεις που «χήρεψαν» μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τα νέα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα σημάνουν άνοιγμα στην κεντροαριστερά.
Οι υπουργοί που θα αλλάξουν:
Θα οριστεί νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης καθώς η Κατερίνα Νοτοπούλου

κατέρχεται ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Θα οριστεί νέος υφυπουργός Εργασίας καθώς ο Νάσος Ηλιόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων
Επίσης αναμένεται να οριστεί νέος υπουργός Εξωτερικών καθώς ο πρωθυπουργός που κατέλαβε τη συγκεκριμένη θέση μετά την παραίτηση Κοτζιά, είχε τονίσει ότι θα παραδώσει το αξίωμα μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.
Ισχυρό φαβορί στην τελευταία περίπτωση φαίνεται πως είναι ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ πολύ έντονα ακούγονται τα ονόματα των Μπίστη
και Ραγκούση για είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα.
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η δημιουργία προοδευτικού μετώπου
Η δημιουργία μετώπου προοδευτικών δυνάμεων συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Κομματικές πηγές τόνισαν πως υπήρξε ικανοποίηση για την θετική υπερψήφιση στα άρθρα τα οποία προτάθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία προοδευτικού μετώπου που θα αντιταχθεί στην ακροδεξιά και στον φιλελευθερισμό, ιδιαίτερα μετά την Συμφωνία των Πρεσπών που όπως διαπιστώθηκε κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες.
Τέλος, αποφασίστηκε να συνεδριάσει την επόμενες μέρες, πιθανότατα τις πρώτες μέρες Μαρτίου η Κεντρική Επιτροπή όπου θα συζητηθεί η συγκρότηση του ψηφοδελτίου ενόψει ευρωεκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα