Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Δυστύχημα στο λούνα παρκ: «Φταίει ένας ανεμοστρόβιλος», λένε οι κατηγορούμενοι

Στην απότομη αλλαγή του καιρού καθώς όπως είπαν «ξαφνικά εκδηλώθηκε ανεμοστρόβιλος με αποτέλεσμα ο φουσκωτός κύλινδρος μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στον χώρο», απέδωσαν οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού το δυστύχημα.
Συγκεκριμένα, εισέρχεται στην τελική ευθεία για την έκδοση της απόφασης η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των συνολικά τεσσάρων κατηγορουμένων για το θάνατο του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου και τον τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του, στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, στις 27 Απριλίου 2014.
Η διαδικασία προχώρησε σήμερα στις απολογίες των δύο βασικών κατηγορουμένων, του διαχειριστή του χώρου και του ιταλικής υπηκοότητας συντηρητή των παιχνιδιών, καθώς

και των δύο εργαζομένων στο λούνα παρκ, υπηκόων Πακιστάν. Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Το 13χρονο αγόρι είχε υποστεί από την απότομη πτώση βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που κόστισαν την ζωή του, ενώ η αδελφή του είχε νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων με βαριά θλάση στον πνεύμονα.
Ο συντηρητής των παιχνιδιών ανέφερε στο δικαστήριο πως ο ίδιος απουσίαζε την ώρα του τραγικού συμβάντος από το λούνα παρκ, αλλά ισχυρίστηκε πως είχε δώσει σαφείς οδηγίες στους δύο συγκατηγορούμενούς του υπαλλήλους να ξεφουσκώνουν το παιχνίδι σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι απρόοπτο.
"Τους είχα πει να μην λειτουργούν αυτά τα παιχνίδια σε τέτοιες περιπτώσεις. Εκείνη την ημέρα ο καιρός άλλαξε ξαφνικά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε τίποτα...Πως θα μπορούσα να προβλέπω την αλλαγή; Είναι όπως ο σεισμός.. Ήταν τόσο απρόοπτο, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο... Καταλαβαίνω ότι αυτό που έχει συμβεί είναι μια τραγωδία και λυπάμαι πολύ. Έχω και γω δυο παιδιά και ξέρω... Και τα παιδιά μου είχαν μπει στο ίδιο παιχνίδι...", είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός.
Ο διαχειριστής του λούνα παρκ είπε απολογούμενος, πως η επιχείρηση του τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης. Για το ζήτημα της έλλειψης περίφραξης, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως οι αρμόδιοι μηχανολόγοι και μηχανικοί του είχαν πει πως αν την τοποθετήσει θα είναι απλά για να του πάρουν χρήματα. Είπε επίσης απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα πως αν έβαζε περίφραξη θα του έκοβε πρόστιμο ο δήμος. Σε ότι αφορά δε, το θέμα της άδειας του χώρου ο διαχειριστής ανέφερε πως έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αδειοδοτηθεί και πως είχε μιλήσει πολλές φορές με τον δήμαρχο ο οποίος τον διαβεβαίωνε πως θα λάβει άδεια.
Ο κατηγορούμενος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, ισχυρίστηκε πως "Την ανύψωση της μπάλας δε τη γλύτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός" αφού, όπως είπε, η αλλαγή του καιρού ήταν απότομη.
Αναφερόμενος στον συντηρητή των παιχνιδιών, ο διαχειριστής τον χαρακτήρισε πολύ τυπικό στη δουλειά του που ήλεγχε τα πάντα.
Στις δικές τους απολογίες οι δύο υπάλληλοι του χώρου, εξέφρασαν τη λύπη τους για το συμβάν. Ο πρώτος περιέγραψε πως απότομα εξαιτίας "στρογγυλού αέρα" η μπάλα που είχαν τα δυο παιδιά μέσα σηκώθηκε σε ύψος πάνω από τα δέντρα και μετά έπεσε πάνω σε άλλο παιχνίδι. Ο δεύτερος υπάλληλος όπως είπε, δεν ήταν μπροστά στο συμβάν, αλλά πήγε αμέσως μόλις άκουσε τις φωνές.   ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα