Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ξένες γλώσσες: Άλλαξε η προφορά στα παιδιά που έβλεπαν τη σειρά «Peppa»!

Η δημοφιλής παιδική σειρά «Peppa» είχε απρόσμενες συνέπειες στα παιδιά που την παρακολουθούν, ανατρέποντας όσα γνωρίζαμε για τις ξένες γλώσσες. Γονείς στην Αμερική παρατήρησαν ότι άλλαξε η προφορά των ανηλίκων σε βρετανική.
Σχετικά με το δημοφιλές παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, η Τζάνετ Μάνλεϊ μητέρα δύο παιδιών, εξήγησε ότι ξαφνικά άρχισαν να μιμούνται τη βρετανική προφορά λόγω της «παρενέργειας της Peppa» και ότι το αντιλήφθηκε όταν η κόρη της άρχισε να την αποκαλεί «mummy», όταν στη διάρκεια πτήσης για την Αυστραλία είδε επεισόδια της παιδικής σειράς.
«Μέχρι την ηλικία των 20 μηνών, η κόρη μου δεν είχε δει τηλεοπτική οθόνη. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε με αεροπλάνο στην Αυστραλία», έγραψε η Μάνλεϊ στο Romper, ιστοσελίδα με

θέματα για μητέρες. «Μετά από διάρκειας 21 ωρών πτήση βλέποντας επεισόδια Peppa Pig στο iPad, το παιδί μου είχε υιοθετήσει τη βρετανική προφορά της Peppa, με αποκαλούσε "mummy" και τελείωνε τις προτάσεις της με το χαρακτηριστικό “ ρουθούνισμα της Peppa...” το αποκαλούν επίδραση της Peppa».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα