Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Κάθειρξη 10 ετών σε αλλοδαπό για κατοχή κοκαΐνης και χασίς

Ποσότητες κοκαΐνης και χασίς, διάσπαρτες στο σπίτι που είχε διαθέσει η Εκκλησία σε αλλοδαπούς για να διαμένουν, είχε βρει πέρυσι τον Ιούλιο η Αστυνομία στο Φραγκοπήγαδο και για την υπόθεση αυτή χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας κατηγορούμενοι πέντε αλλοδαποί.
Το φταίξιμο «πήρε πάνω του» ο ένας, λέγοντας πως τα ναρκωτικά ήταν όλα δικά του και λόγω της εξάρτησης τα άφηνε παντού για να μην του… λείψουν. Οι υπόλοιποι ανέφεραν ότι στο σπίτι έμεναν περιστασιακά και δεν είχαν καμία σχέση με τα ναρκωτικά.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο μόνο τον πρώτο και του επέβαλε ποινή καθείρξεως 10 ετών, ενώ αθώωσε τους υπολοίπους.
Κοκαΐνης και χασίς
Πέρυσι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχαν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών από τους

συγκεκριμένους αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν στην περιοχή Φραγκοπήγαδο. Έτσι, ένα μεσημέρι πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι που διέμεναν. Εκεί βρήκαν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 56,4 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 30,8 γραμμαρίων, 5 ναρκωτικά δισκία, ένα αεροβόλο πιστόλι, το χρηματικό ποσό των 4.410 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία των ναρκωτικών, όπως σακουλάκια κ.λπ. Χαρακτηριστικό είναι, όπως περιέγραψαν οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους, ότι παντού όπου κοιτούσαν στο σπίτι έβρισκαν ναρκωτικά, πάνω σε έπιπλα, σε συρτάρια, σε ρούχα κ.λπ.
Μάλιστα, την ίδια στιγμή συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι, ενώ στη δικογραφία συμπεριλήφθηκαν και οι άλλοι δύο.
Απολογίες
Κατά τις απολογίες τους, ο πρώτος κατηγορούμενος είπε ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν έχουν σχέση, ενώ τα ναρκωτικά ήταν όλα δικά του. Είπε ότι το σπίτι το είχε νοικιάσει ο ίδιος και έμενε μόνος του, ενώ φιλοξενούσε τους υπολοίπους περιστασιακά.
Για τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε, ανέφερε ότι την είχε βρει σε τιμή ευκαιρίας και γι’ αυτό αγόρασε τόσο πολύ, ενώ με αυτή θα περνούσε 2-3 μήνες. Το δε χασίς και τα υπνωτικά χάπια τα είχε, όπως είπε χαρακτηριστικά, για να χαλαρώνει.
Ένας 23χρονος κατηγορούμενος σημείωσε ότι δεν είχε σχέση με τα ναρκωτικά, εργαζόταν σε δύο διαφορετικές δουλειές και πήγαινε στο σπίτι ελάχιστες ώρες για να ξεκουραστεί.
Και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν σχέση με τα ναρκωτικά και υποστήριξαν ότι δεν κατοικούσαν μόνιμα σε αυτό το σπίτι.
Τα δικαστήριο τελικά έκρινε ένοχο μόνο τον πρώτο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα