Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΟΑΕΔ. Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες από 15-04-2020



Από τις 15 Απριλίου 2020 υποχρεωτικές όλες οι e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Καταργούνται τα ραντεβού
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τις 15 Απριλίου 2020 υποχρεωτικές όλες οι e-υπηρεσίες – Ολοκληρώνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΑΕΔ
Μετά την επιτυχημένη εισαγωγή των νέων και καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της έκδοσης κάρτας ανεργίας και της αίτησης επιδόματος ανεργίας, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε ότι όλες οι e-υπηρεσίες θα είναι πλέον υποχρεωτικές από την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και για το υπόλοιπο διάστημα των έκτακτων μέτρων, ολοκληρώνοντας έτσι την ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού και συμβάλλοντας στην αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 11 Μαρτίου 2020 οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν μετατραπεί σε υποχρεωτικές και από τις 30 Μαρτίου 2020, για πρώτη φορά οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν κάρτα ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα ανεργίας, με σκοπό τόσο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και τη μείωση του συγχρωτισμού.
Η ανταπόκριση των πολιτών στις νέες e-υπηρεσίες ήταν πολύ μεγάλη, μειώνοντας θεαματικά τις αιτήσεις για ραντεβού στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προς ανέργους και εργαζόμενους παρέχονται πλέον ψηφιακά και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2.

Όσον αφορά τα ραντεβού, από τις 15 Απριλίου 2020:

– Δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για ραντεβού.
– Για όσους ανέργους έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού, αυτά θα πραγματοποιούνται μόνο για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση.
– Για όσους ανέργους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για ραντεβού, αυτά θα προγραμματίζονται μόνο για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση.

Η πρόσβαση νέων χρηστών στις περισσότερες από 40 διαθέσιμες e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα