Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατρακύλα των τιμών στα κηπευτικά

Υπουργό Αγροτικής Αν/ξης & Τροφίμων
Κοιν: Αναστασόπουλο Ευστάθιο – Αντιπεριφερειάρχη ΔΑΟΚ Τριφυλίας Δήμο Τριφυλίας
Κύριε Υπουργέ,
Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον τομέα των πρώιμων κηπευτικών θερμοκηπίου με τις τιμές να έχουν κατρακυλήσει, το μέλλον να φαίνεται αβέβαιο μας οδηγεί να συντάξουμε αυτήν την επιστολή για να σας κάνουμε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και περισσότερο η παραγωγή πρώιμων κηπευτικών θερμοκηπίου στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών Μεσσηνίας.
Στα παραγόμενα κηπευτικά (αγγούρι) οι τιμές παραγωγού έχουν κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα με αποτέλεσμα να καθιστά ασύμφορη την συνέχιση της καλλιέργειας.
Το ίδιο συμβαίνει και με την καλλιέργεια της τομάτας (που τώρα ξεκινάει η συγκομιδή στην περιοχή μας) και βλέποντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κρήτη με το προϊόν που δεν δημοπρατείται να πετάγεται δημιουργείται έντονο κλίμα αβεβαιότητας και

ανησυχίας.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να λάβει σαφή θέση για τον τομέα των πρώιμων κηπευτικών. Θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή για το διατροφικό πρόβλημα που πιθανόν θα προκύψει στην χώρα καθώς εμείς είμαστε αναγκασμένοι να εγκαταλείψουμε τις καλλιέργειες αφού οι τιμές πώλησης είναι κάτω του κόστους και καθιστούν απαγορευτική την συνέχισή τους.
Επίσης οι συνάδελφοι παραγωγοί, πωλητές λαϊκών αγορών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την απαγόρευση μετακίνησης με αποτέλεσμα να μένει αδιάθετο μεγάλο μέρος της παραγωγής τους.
Όλα αυτά δημιουργούν αδυναμία στους παραγωγούς να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους και στις τρέχουσες επιταγές, καθώς δεν είναι σαφές αν θα γίνει κάποια ρύθμιση στους αγρότες.
Παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα με ιδιαίτερη βαρύτητα.
Εκ του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα