Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Λίγες μέρες πριν το Πάσχα, η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ είναι εντελώς άδεια


Η πόλη που παραδοσιακά αυτή την περίοδο λόγω του Πάσχα έχει πολλούς επισκέπτες-προσκυνητές, φέτος είναι εντελώς άδεια λόγω του κορονοϊού.
Η Ιερουσαλήμ αυτές τις μέρες είναι μια άδεια και παγωμένη πόλη λόγω της καραντίνας στο πλαίσιο της μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Συνήθως αυτή την περίοδο, λίγο πριν το Πάσχα, η παλιά πόλη σφύζει από ζωή αφού κατακλύζεται από επισκέπτες που θέλουν να προσκυνήσουν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου.
Ο πατέρας Francesco Patton, 56 ετών, ο θεματοφύλακας των Αγίων Τόπων για την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, ανέφερε στο Reuters: «Ζούμε σε παράξενες μέρες.
Συνήθως αυτή τη στιγμή η Παλιά Πόλη ήταν γεμάτη από προσκυνητές που έρχονται για την Μεγάλη Εβδομάδα », είπε αφού η ομάδα του προσευχήθηκε έξω από την κλειδωμένη πόρτα της εκκλησίας.
Ahead of Easter, the old city of Jerusalem is empty due to the coronavirus outbreak
— Reuters (@Reuters)  https://twitter.com/i/status/1247220022453211137

Ο τελετουργικός περίπατος τους κατά μήκος της Via Dolorosa σηματοδοτεί την διαδρομή που -οι χριστιανοί πιστεύουν- ότι έκανε ο Ιησούς πηγαίνοντας στη σταύρωση και την ανάστασή Του.
Αυτό το Πάσχα η διαδρομή φέρει νέα χάλκινα ανάγλυφα που απεικονίζουν το ταξίδι αυτό. Είναι ένα δώρο από τη Βερόνα του Ιταλού καλλιτέχνη Alessandro Mutto, αλλά δεν υπάρχει κανείς να τα δει.
«Τώρα είναι λίγο λυπηρό το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να περπατήσει αυτή την διαδρομή. Αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή τόσοι πολλοί άνθρωποι περπατούν μια προσωπική Via Dolorosa, όταν σκέφτομαι εκείνους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και στα σπίτια τους και αγωνίζονται ενάντια στον covid-19», δήλωσε ο Patton.
gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα