Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


Μας πρέπει η απλότητα
όχι γιατί φοβόμαστε, απεχθανόμαστε τα σύνθετα
αλλά γιατί
αυτό απαιτεί η αλήθεια.
Απλή είναι η αλήθεια
απλή και αφτιασίδοτη
χωρίς πλουμίδια, χωρίς στολίδια
σε αντίθεση με το ψέμα.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ καλωσορίζουν όλους όσους κατέβηκαν στα Φιλιατρά για το φετινό καλοκαίρι τους ευχόμαστε υγεία και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Το ίδιο επίσης ευχόμαστε και σε όσους δεν μπόρεσαν να κατέβουν. Προτρέπουμε δε όλους να έχουν πάντα στο μυαλό και στην καρδιά τους τα Φιλιατρά και ειδικά, τώρα που οι συνθήκες έγιναν πολύ δύσκολες. Έστω κι αν ο Δημοάρχοντας είναι Φιλιατρινός.
Τονίζουμε επίσης ότι και κατά την πρώτη Καλλικρατική δημαρχοντία ο Δήμαρχος ήταν και πάλι Φιλιατρινός και η πόλη και τότε κατέρρεε. Συντοπίτισσες/ες, ο Καλλικρατικός θεσμός δεν δουλεύει με μια ταχύτητα, με συμμετρία. Έχουμε 10 χρόνια αδιάψευστων αποδείξεων. Τρανταχτή απόδειξη για την αναγκαιότητα της επαναφοράς στο αυτοδιοίκητο είναι και το κλείσιμο της τράπεζας ΑΤΕ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ στις 3/8/2020.
Είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, η πέρα από κάθε ορθολογιστική πρακτική της
διοικήσεως και όχι μόνο, στο να κλείσει το κατάστημα Φιλιατρών (γιατί η τράπεζα είναι συστημική και έχει ξεχρεωθεί από τα χρήματα του Ελληνικού λαού καθώς και όλων όσων ζούν κι εργάζονται στην Ελλάδα), είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της πόλης η οποία είναι η 2η στον πρωτογενή τομέα της χώρας.
Ερώτημα: που είναι η αλληλεγγύη τους; πού είναι η συμμετρική λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου; 4 και 3 τράπεζες λειτουργούν αντίστοιχα στις όμορες πόλεις.
Συντοπίτισσες/ες, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ στην πρώτη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, έβαλαν ως θέμα συζήτηση για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος ΑΤΕ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, το συμβούλιο δεν έγινε ποτέ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!. Είτε από αδιαφορία, είτε από υπερμετρο συγκεντρωτισμό, χαρακτηριστικό δείγμα της σημερινής δημοτικής αρχής, είτε από ηττοπάθεια – δεν αλλάζει τίποτα, επιχείρηση είναι. Έλα όμως που δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση, γιατί απλά αν ήταν ιδιωτική επιχείριση, δεν θα ήταν μόνο δικά της τα κέρδη θα ήταν και η χασούρα. Το ζήτημα του κλεισίματος της ΑΤΕ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, δεν έχει λήξει όπως και για κάθε διοικητική δομή που έχει αποψιλωθεί από τα Φιλιατρά, πχ Αστυνομικό Τμήμα. Για δε το ΑΤ, υπάρχει μια κειμενογραφία, από κάποιους οι οποίοι έχουν καθοριστικότατες ευθύνες ως θεσμικά πρόσωπα στο παρελθόν για το κλείσιμό του. Διότι υπηρέτησαν τις πολιτικές που το έκλεισαν. Τους συνιστούμε να κάνουν τη στοιχειώδη αυτοκριτική. Αυτά για την ώρα.
Μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι και η έλλειψη νερού από την περιβόητη θνησιγενή,
αυθάδικη και ίσως αμαρτωλή ΔΕΥΑΤ. Ενημερώνουμε, αυτόν που κάνει τον πρόεδρο σήμερα (ο προηγούμενος πρόεδρος παραιτήθηκε μετά από σχετικό κείμενό μας), να σταματήσει τις καθημερινές ανεύθυνες ανακοινωσούλες περί λειψυδριών και άλλων φτηνών δικαιολογιών. Στα Φιλιατρά δεν μπορεί να έχουμε προβλήματα νερού, υπάρχει δυνατότητα να αντλούμε περισσότερο νερό απ΄ ότι χρειαζόμαστε. Οπότε όλα αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας με το νερό είναι ανεύθυνες διοικητικές πρακτικές, με αρνητική συνέπεια στους πολίτες και στους παραθεριστές. Σταματήστε τις ανεύθυνες καθημερινές ανακοινωσούλες γιατί υπάρχει και εισαγγελέας όπως σας έχουμε τονίσει!
Είχαμε ζητήσει, να σταματήσει η αυθάδικη αντικοινωνική πρακτική του κοψίματος του νερού, από μικροοφειλέτες, από ΑΜΕΑ, είχαμε ζητήσει δωρεάν παροχή νερού σε απόρους. Είχαμε ζητήσει την κατάργηση της εφάπαξ απαίτησης του ποσού των 300 και άνω ευρώ για τις συνδέσεις, ώστε να καταβάλεται το ποσό αυτό σε 20 ισόποσες δόσεις, ως προς την εξόφλησή του. Ερώτημα: στην Κοινότητα Χαλαζονίου, τι συνέβη και δεν υπήρχε νερό; Στα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ έφτασαν συγκεκριμένες καταγγελίες για το γεγονός της λειψυδρίας στο Χαλαζόνι, οι οποίες μιλούν και είναι ως την ώρα αδιάψευστες, για παρέμβαση δική σας κύριοι της ΔΕΥΑΤ! Η οποία και δημιούργησε το πρόβλημα. Εξελικτικά βέβαια το πρόβλημα λήθηκε από επανορθοτική σας παρέμβαση. Το ζήτημα αυτό θα έχει συνέχεια. Δεν είστε αθώοι!
Όσο και να θέλει η σημερινή δημοτικά αρχή να μας κλείσει τα μάτια με έργα βιτρίνας, έργα χωρίς μελέτη, χωρίς συνολικό σχεδιασμό, κάνοντας κάποιες φυτεύσεις, ασπρίζοντας ρείθρα και μπογιατίζοντας δρόμους και πεζοδρόμια, τοποθετώντας φωτοβολταικά με σκοπό τη σήμανση, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δεν παραμυθιάζονται. Δε σιωπούν. Η πόλη έγινε χωριό κι αυτό είναι κοινό μυστικό.
Αγωνίζονται, παλεύουν σε απόλυτη ταύτιση με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και σε συμπόρευση διαρκείας με τη Φιλιατρινή κοινωνία. Και σας ξαναλένε: ότι για να πάει ένας τόπος μπροστά πρέπει ν΄αναδεικνύει την ιστορία του, τον πολιτισμό του, τις ομορφιές του και τα προϊόντα που παράγει. Να σχεδιάζει με τις υπηρεσίες του κι όχι κάνοντας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες, έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα παροχής των πολιτών στην πόλη.
Συντοπίτισσες/ες, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με καίρια παρέμβασή τους και σε συνεργασία με δημοτικούς συμβούλους που συνέδραμαν, σταμάτησαν την επαναλειτουργία του αποκατεστημένου σκουτιδότοπου. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με εύστοχη παρέμβασή τους (φωτογραφία με λεζάντα: βρώμα και δυσωδία στο Φλωρεντιανό συντριβάνι της Πλατείας), ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να καθαρίζει το συντριβάνι αλλά αυτό δε φτάνει. Αν δεν σταματήσουν να τρέχουν τα νερά τα οποία είναι και εστία μόλυνσης τους θερινούς μήνες, το πρόβλημα θα υφίσταται. Προτρέπουμε τη δημοτική αρχή και το Κοινοτικό συμβούλιο της πόλης να υποβάλουν ερώτημα Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να δοθεί η απαραίτητη τεχνογνωσία για τη συντήρησή του, καθώς και να μπει ξανά σε λειτουργία ο υπάρχον μηχανισμός αφαλάτωσης. Τα ίδια φυσικά και για το μικρό συντριβάνι της Πλατείας Αγίου Ανδρέα.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, πάλι με καίρια παρέμβαση τους υπερασπίζοντας τη δημόσια ιδιοκτησία απαίτησαν και πέτυχαν την εφαρμογή πολεοδομικών κανόνων στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (ανατολικά του Γυμνασίου). Ανατρέποντας τη λογική της ημετεροκρατίας δηλ. τη λογική ο έχων μαχαίρι τρώει πεπόνι, απλά γιατί αυτό συμφέρει τους πολλούς και βάζει την πόλη σε ανοδική πορεία.
Συντοπίτισσες/ες η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, είναι ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Φιλιατρά, 9 Αυγούστου 2020 
Για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Βασίλης Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα