Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τριφυλία: Ευθύνες σε Λεβεντάκη από Μερκούρη για απόρριψη ένταξης συστήματος ύδρευσης

Απορρίφθηκε η ένταξη του έργου «Προμήθεια εγκατάστασης και θέση σε λειτουργία τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών του συστήματος ύδρευσης των Δ.Δ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ και όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Μερκούρης πρόκειται για «μια πρόταση και αυτή αποτυχημένη» καταλογίζοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή Λεβεντάκη.
Χαρακτηριστικά ο κ. Μερκούρης αναφέρει: «Ο δήμαρχος και μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ υπέβαλε φάκελο στις 26-6-2020 με σκοπό να εντάξει το έργο «Προμήθεια εγκατάστασης και θέση σε λειτουργία τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών του συστήματος ύδρευσης των Δ.Δ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων» με κωδικό ΟΠΣ 5068881 στο

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 1.836.068,00 ευρώ. Η πρόταση, δυστυχώς, απορρίφθηκε, με την αριθ. 2932/18-09-2020 απόφαση της ΕΥΔ Ε.Π. Πελοποννήσου. Ο λόγος της απόρριψης: δεν υποβλήθηκαν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που ζητήθηκαν από την ΕΥΔ Ε.Π. (σχετικό το αριθ. 2423/06-08-2020 έγγραφο). Για ποιους λόγους ο φάκελος δεν υποβλήθηκε ολοκληρωμένος και πλήρης; Η πρόσκληση της Περιφέρειας δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2019. Η δημοτική αρχή είχε στη διάθεσή της οκτώ ολόκληρους μήνες και όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα! Και η υποβολή της πρότασης από το δήμο έγινε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, μετά από δύο παρατάσεις! Τι έκανε τόσους μήνες ο σύμβουλός σας, ο οποίος ανέλαβε να υποβάλει την πρόταση από το Νοέμβριο του 2019; Είστε ικανοποιημένος από την παροχή των υπηρεσιών του; Ανικανότητα; Ανεπάρκεια; Πού είναι, κύριε δήμαρχε, αυτοί οι τεχνικοί σύμβουλοι, τα βαριά ονόματα, που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά; Πέρασε, δυστυχώς, ένα οκτάμηνο συνεχών αλλαγών και τροποποιήσεων του αρχικού σας σχεδιασμού (ο οποίος πολύ αμφιβάλλω αν υπήρξε ποτέ) και οδηγηθήκατε στο σημερινό αποτέλεσμα.
Κύριε δήμαρχε, με αυτή τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικείτε και τον βιολογικό της πόλης των Γαργαλιάνων ή και άλλα μεγάλα και σημαντικά έργα που κατά καιρούς ανακοινώνετε; Υπήρξαν πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης τον τελευταίο χρόνο (πολύ περισσότερες από όσες είχαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές) και, δυστυχώς, καμία δεν αξιοποιήθηκε. Αντιπλημμυρικά έργα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, σχολικά κτήρια και αναβάθμιση αστικών κέντρων (ΠΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου), αστική αναζωογόνηση και απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων (Πράσινο Ταμείο), διαχείριση βιοαποβλήτων (ΥΜΕΠΕΡΑΑ). Πολλά προγράμματα τρέχουν επίσης αυτή τη στιγμή με ασφυκτικές ημερομηνίες (Πράσινο Ταμείο, Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»), αλλά ποιος ασχολείται; Ποιος ιεραρχεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του δήμου; Υπάρχει σχεδιασμός για μέγιστη αξιοποίηση όλων των ευκαιριών χρηματοδότησης που διατίθενται στο δήμο; Γιατί ήδη δεν αξιοποιήθηκαν πολλές και δεν θα είναι απεριόριστες, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον αυτού του τόπου.
Κύριε δήμαρχε, μετά από αυτήν την άσχημη εξέλιξη, το λέω με πόνο ψυχής, πρέπει να αναθεωρήσετε τον όλο τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της λειτουργίας του δήμου. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο που της ανήκει και μπορεί χωρίς παρεμβάσεις. Δεν είναι για «γιδόστρατα» οι υπάλληλοι. Είναι έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη και μπορούν να φέρουν σε πέρας πολλά και δύσκολα έργα. Αυτή η απαξίωση και ο παραγκωνισμός δεν προωθεί τα συμφέροντα του δήμου. Δεν νοείται να απομακρύνονται από την υπηρεσία επιτυχημένοι και ικανοί μηχανικοί, κατονομαζόμενοι ως ανίκανοι και ταυτόχρονα να τους ζητάτε να προσφέρουν παράλληλα τις υπηρεσίες τους στην Τεχνική Υπηρεσία. Εστω και τώρα μπορούν να διορθωθούν κάποια πράγματα. Τολμήστε! Αποκαταστήστε τη λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και αφήστε την να λειτουργήσει, προσφέροντας όσα με τις γνώσεις και την εμπειρία της μπορεί στον δήμο.
Εύχομαι να μη βρεθούμε σε ανάλογη θέση και με άλλα έργα που είχαν δρομολογηθεί (αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου κ.λπ.)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα