Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Google: Περιοριστικά μέτρα για τους ανήλικους χρήστες του YouTube

H Google αποφάσισε να θέσει σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για τους κάτω των 18 ετών χρήστες του YouTube, με σκοπό να έχουν πρόσβαση σε υλικό κατάλληλο για την ηλικία τους.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, οι κάτω των 18 ετών χρήστες της πλατφόρμας, θα πρέπει να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους, με σκοπό να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους. Σε περίπτωση που το σύστημα δε μπορεί να διασταυρώσει την ηλικία του χρήστη, θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικό στοιχείο. Ο σκοπός αυτών των μέτρων, είναι η παροχή

κατάλληλων εμπειριών για τους χρήστες του YouTube, οι οποίες θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ηλικία τους. Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ θα ευθυγραμμίζεται με τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την ευρωπαϊκή οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της ΕΕ.



Από τη στιγμή που θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα, σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, ο χρήστης, ο οποίος θα πρέπει να είναι ενήλικος, θα συνδέεται με τον λογαριασμό του για να μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο. Αν δεν είναι άνω των 18 ετών, θα εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα, το οποίο θα τον ανακατευθύνει σε επιλογές με βάση την ηλικία τους. Τα περιεχόμενα θα κατατάσσονται με ηλικιακά κριτήρια, και σύμφωνα με τις δηλώσεις της Google, συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε να εφαρμόζονται αυτόματα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής εκμάθησης). Οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να ασκήσουν έφεση για μία απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε από την εταιρεία.
Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί πρόσβαση σε βίντεο με ηλικιακό περιορισμό, σε ιστότοπους τρίτων, θα ανακατευθύνονται στο YouTube, όπου θα τους ζητείται σύνδεση στο λογαριασμό τους, με την προϋπόθεση να είναι άνω των 18. Αυτό έχει ως στόχο το κάθε βίντεο να είναι προσβάσιμο από το κατάλληλο κοινό, ανεξάρτητα με το αν μεσολάβησε άλλος ιστότοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα