Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” για κορονοϊό


Η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” του Θανάση Πετράκου με ανακοίνωσή της ενημερώνει για την επικοινωνία που είχε με την ηγεσία της Περιφέρειας, για το θέμα του κορονοϊού και τις προτάσεις της σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ και την προστασία των εργατών γης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Με αφορμή ότι:
1. δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου του ΠεΣυΠ το θέμα για τον κορονοϊό που είχαμε θέσει παρότι το είχε αποδεχθεί η περιφερειακή αρχή,
2. τις αρνητικές εξελίξεις στην Τριφυλία όπου σταμάτησαν τα τεστ διότι δεν υπάρχει χώρος για να μεταφερθούν όσοι εργάτες γης διαπιστωθούν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό,
3. την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρουν την αρμοδιότητα της εξεύρεσης – καθορισμού των χώρων για τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια,
η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» επανέρχεται στο θέμα της λήψης μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.
Για το σκοπό αυτό οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας και Δημήτρης Βασιλείου, συναντήθηκαν με τους αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο και Δημήτρη Σχοινοχωρίτη. Επιπλέον ο Θανάσης Πετράκος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Στις συναντήσεις και στην επικοινωνία τέθηκε από την πλευρά της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» η ανάγκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς την κυβέρνηση, αλλά και η ίδια να ενεργοποιηθεί περισσότερο ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα διασποράς του ιού με δεδομένο την είσοδο σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου εργατών γης για την ελαιοσυγκομιδή, τη συγκομιδή των εσπεριδοειδών και τη λειτουργία των τυποποιητηρίων. Οι συναντήσεις έγιναν, οφείλουμε να πούμε, άμεσα και με ευρεία συμμετοχή και των εμπλεκομένων φορέων.
Συγκεκριμένα στις συναντήσεις οι εκπρόσωποι της παράταξής μας ζήτησαν:
1. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση μετέφερε την αρμοδιότητα της εξεύρεσης χώρων στην περιφέρεια προτείνουμε να μετατραπούν οι συμβάσεις των ξενοδοχείων που είχαν οριστεί για την μεταφορά και διαμονή των τουριστών με κορονοϊό ώστε να δέχονται και τους εργάτες γης Έλληνες και αλλοδαπούς, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ανθρώπινη διαμονή, η τροφή και η ιατρική περίθαλψη των ανθρώπων. Επιπλέον αν χρειαστεί να επιτάξει επιπλέον ένα τουλάχιστον, ξενοδοχείο σε κάθε νομό για να λειτουργήσει με όλους τους κανόνες ως κέντρο φιλοξενίας - καραντίνας των θετικών κρουσμάτων.
2. Να γίνουν γρήγορα μαζικά τεστ σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας και πρώτα απ' όλα στις μεγάλες μονάδες που απασχολούν τους εργάτες γης, αλλά και στους μαζικούς εργασιακούς χώρους, ώστε να ληφθούν αμέσως τα ενδεικνυόμενα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού. Φυσικά τα μαζικά τεστ πρέπει να γίνουν στη συνέχεια σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας και κατ' επανάληψη.
3. Να ληφθεί μέριμνα, ώστε να παρθούν μέτρα και να γίνεται έλεγχος στους εργοδότες για ανθρώπινους χώρους και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των εργατών.
4. Ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους που υπάρχει γιατρός εργασίας, να γίνουν άμεσα αποδεκτές οι υποδείξεις τους για τα μέτρα αποφυγής της μετάδοσης του κορονοϊού και να αναλάβουν την ενημέρωση των εργαζόμενων στα πρωτόκολλα που η κάθε μονάδα θα πρέπει να έχει και να τηρεί.
5. Να αυστηροποιηθεί ο έλεγχος στις μεγάλες τυποποιητικές και θερμοκηπιακές μονάδες αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και ενημέρωσης των αρχών για την αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού.
6. Να χορηγηθούν τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους.
7. Να είναι εφοδιασμένοι όσοι έρθουν από τώρα και στο εξής, με ευθύνη και των εργοδοτών, με αρνητικό τεστ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα