Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Λίστα με προγράμματα για την τηλεκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας


Εγκύκλιο σχετικά με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικών που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί κατά την τηλεκπαίδευση για μαθητές όλων των βαθμίδων εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας έως τώρα έχουν εγκριθεί τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα/υλικά τα οποία δύνανται να υλοποιηθούν διαδικτυακά και απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.
1. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “THE TIPPING POINT” της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “THE TIPPING POINT” .
2. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το ταξίδι μιας σταγόνας» της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.
3. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Από εμένα σε εσένα» του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
4. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Club 18» του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
5. εκπαιδευτικό πρόγραμμα/υλικό με τίτλο: «Σχολική Ασφάλεια και Υγιεινή» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
6. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Synergy, Υποστήριξη Παιδιών με Προβλήματα Συμπεριφοράς, 7ος χρόνος» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
7. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Προωθώντας την Καλή Πρακτική στον Αυτισμό: ενίσχυση της κατανόησης, των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών που διδάσκουν παιδιά με αυτισμό ηλικίας 5-10 χρόνων σε πέντε δημοτικά σχολεία» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
8. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου (Be Internet Awesome)» της Google Hellas Εφαρμογές Διαδικτύου.
9. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ψηφιακή αφήγηση για την Ακεραιότητα - Ασφαλείς μαζί (Digitalstorytelling 4 Integrity-Safe 2gether)» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
10. πρόγραμμα με τίτλο: «Συμμετοχή των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας στις δράσεις του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους».
Σημειώνεται από το υπουργείο ότι θα ακολουθήσει η έκδοση νεότερης εγκυκλίου που θα περιλαμβάνει επιπλέον εκπαιδευτικά προγράμματα/υλικά με δυνατότητα διαδικτυακής εφαρμογής, τα οποία είναι σε διαδικασία έγκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα