Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η Επιτροπή Συνταξιούχων Τριφυλίας


Ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας θέλοντας να τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου και να αναδείξει τα επίκαιρα μηνύματά του πήγε χθες στο χώρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Επέλεξε το συγκεκριμένο χώρο για λόγους συμβολισμού λόγω της πανδημίας, με τις τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις του λαού της Τριφυλίας. Μοίρασε ανακοίνωση, ανάρτησε πλακάτ και αποχώρησε. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται:
“47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αγώνας για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ» παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ! Μπορεί η χούντα να ανατράπηκε, όμως το σύστημα που γεννά εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, φασισμό, είναι εδώ!
Η κυβέρνηση της Ν.Δ με πρόσχημα την προστασία της υγείας του λαού από την εξάπλωση του κορονοϊού, απαγόρευσε φέτος κάθε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και είναι πρόσχημα γιατί ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα του εργαζόμενου λαού, να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα Πανεπιστήμια, τα σχολεία τους χώρους δουλειάς και τα Μ.Μ.Μ, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοξενοδόχων, εφοπλιστών και επιχειρηματιών των μεταφορών άνοιξε τα σύνορα, έκανε λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με συνέπεια να έχουμε το δεύτερο σφοδρότερο κύμα της πανδημίας.
Η κυβέρνηση επικαλούμενη την «προστασία από τον κορονοϊό» θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, για να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική της στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην ένταση της καταστολής των αγώνων του λαϊκού κινήματος, στην αστυνόμευση του φοιτητικού κινήματος. Εκείνο που ενοχλεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της είναι ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων και της πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία γιατί τσαλακώνουν τη βιτρίνα της ελληνοαμερικάνικης συνεργασίας, την οποία φιλοτεχνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Δεν θέλουν να φρεσκάρει τη μνήμη του ο λαός και να μαθαίνει η νεολαία ότι όπως τότε το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ (ΕΟΚ τότε) όχι μόνον δεν προστάτεψαν τον ελληνικό λαό από την επιβολή της χούντας, όχι μόνον δεν προστάτεψαν την Κύπρο από την τουρκική εισβολή αλλά όλα αυτά έγιναν με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τον εφησυχασμό που καλλιεργούν σήμερα ότι μέσα σ αυτές τις λυκοσυμμαχίες ο λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, είναι κάλπικος!
Ισα ίσα είναι αυτοί που «ταΐζουν» την τουρκική προκλητικότητα, στηρίζουν την τουρκική επέμβαση σε Συρία, Λιβύη, δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, παζαρεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας για να αποσπάσουν την Νατοϊκή Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας!
Ο λύκος δεν μπορεί να φυλάξει τα πρόβατα!
Καλούμε το λαό της Τριφυλίας να ορθώσει το ανάστημά του, να οργανωθεί και να διεκδικήσει: Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή. Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, με μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε ένα ενιαίο σχεδιασμό, με μαζικά δωρεάν τέστ σε κάθε χώρο δουλειάς, στους εργάτες γης, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπιστεί η κρίση της πανδημίας. Καμιά οικογένεια χωρίς εισόδημα, εν μέσω κρίσης, για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους και να μας επιστραφούν όλα τα κλεμμένα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα