Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προς έγκριση 1 στις 5-6 αιτήσεις ή το 20% των αιτήσεων


«Είναι πολλά τα λεφτά» που ζητούν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» (Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή» ΠΕΠ Πελοποννήσου – Πρόγραμμα Covid Πελοποννήσου).
Συγκεκριμένα, οι ανάγκες των επιχειρήσεων που κατέθεσαν αιτήσεις ανέρχονται σε 215.850.360 ευρώ, όταν το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό μόλις 40.000.000 ευρώ. Περιμένουν περίπου 8.315 επιχειρήσεις, ενώ αυτές που θα… δουν «μη επιστρεπτέα προκαταβολή» θα είναι 1.500 – 1.800 το πολύ, δηλαδή μία στις πέντε-έξι.
ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
Τα αποτελέσματα, ο κατάλογος – πίνακας των επιχειρήσεων που οι αιτήσεις τους εγκρίνονται τελικά, αναμένεται τις επόμενες ημέρες, το αργότερο μέχρι 25 Απριλίου, όπως λένε πληροφορίες από τους αρμόδιους φορείς της αξιολόγησης. Ο αρχικός προγραμματισμός του προγράμματος προέβλεπε η διαδικασία αξιολόγησης και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021…
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σε όλα τα Περιφερειακά Προγράμματα COVID, που έχουν ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις και έχουν δημοσιοποιήσει Καταλόγους Επιτυχόντων (αιτήσεων επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν), η βαθμολογική βάση που οδήγησε σε έγκριση και επιδότηση διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 65 μόρια με άριστα τα 100.
Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαθμολογική βάση 57/100 στην Πελοπόννησο…
Βαθμολογική βάση που κρίνεται τόσο υψηλή, που να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό των αποτελεσμάτων ως… «σφαγή». Ιδίως όταν το ζητούμενο δεν είναι η «επένδυση», αλλά η επιβίωση επιχείρησης.
Ανάλογα υψηλή (πάνω από 57/100) αναμένεται και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα έγκριση μόλις 1 ανά 6 αιτήσεις που κατατέθηκαν, «πολλή φασαρία για το τίποτα», «νέο πλήγμα»…  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα