Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Σοκάρει η μαρτυρία νοσηλευτή για το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: «Βρήκαμε τα καλώδια του αναπνευστήρα πάνω στον ασθενή»


Σοκαριστικά τα στοιχεία που έρχονται στος φως της δημοσιότητας για τον θάνατο 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό από άλλο ασθενή που βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον θανόντα, καθώς όπως ανέφερε, ο λόγος που του αφέρεσε τον ανανευστήρα ήταν ο θόρυβος που έκανε!
«Βρήκαμε τα καλώδια ρεύματος του αναπνευστήρα πάνω στον ασθενή και το κρεβάτι του. Νωρίτερα είχε ηχήσει ο συναγερμός του αναπνευστήρα του ασθενούς. Φορέσαμε τις στολές και πήγαμε προς το θάλαμο. Ακούσαμε φασαρία πριν μπούμε. Οταν είδαμε το μηχάνημα σε αυτή την κατάσταση επικεντρωθήκαμε στον ασθενή, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί ο σωλήνας αερισμού από τη βάση του και ήταν γυρισμένη η οθόνη του αναπνευστήρα. Επιχειρήσαμε ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», καταθέτει μέλος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» για την πρωτοφανή, όπως εξελίσσεται, εγκληματική ενέργεια.
Στον ίδιο απλό θάλαμο νοσηλείας του 2ου ορόφου του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» βρισκόταν ένας ακόμη νοσηλευόμενος με κορονοϊό, 60 χρόνων, αλβανικής καταγωγής. Από την έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο 60χρονος έβγαλε την πρίζα από τον αναπνευστήρα του 77χρονου ασθενή και την είχε ακουμπήσει μαζί με τα καλώδια πάνω στον ασθενή.
Εξετάζεται αν ο ίδιος ο δράστης είχε βγάλει και το σωλήνα οξυγόνου με τη μάσκα, ή κάποιοι από τους γιατρούς που επιχειρούσαν την ανάνηψη, αν και φαίνεται να υπερισχύει η πρώτη εκδοχή. Μάλιστα, ο 60χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε εκφράσει στο προσωπικό έντονα παράπονα για το θόρυβο που έκαναν τα μηχανήματα στο δωμάτιο, καθώς, όπως έλεγε, «δεν τον αφήνουν να ησυχάσει».
Ταυτοποίηση
Από την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 60χρονου πάνω στον αναπνευστήρα και στα καλώδια παροχής ρεύματος που κατέληγαν στην πρίζα.
Η ταυτοποίηση ήταν γρήγορη καθώς ο δράστης είχε ποινικό παρελθόν, το 2006 είχε κατηγορηθεί για απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες στο πλαίσιο συμπλοκής, και το 2019 για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, θωπεία στην περιοχή του Χολαργού.
Ο 77χρονος είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα και είχε διασωληνωθεί στις 5 Απριλίου, σε απλό θάλαμο, με παρακολούθηση από μόνιτορ και στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ. Ο 60χρονος δράστης νοσηλευόταν επίσης με Covid, πνευμονική εμβολή και παθολογικά υποκείμενα.
Είχε εισαχθεί στις 4 Απριλίου στο νοσοκομείο, αναφέροντας στους γιατρούς πως είχε ένα ψυχιατρικό ιστορικό, με περιστατικό τέτοιας φύσεως στο παρελθόν. Είχε εξεταστεί από ψυχίατρο, ο οποίος τον είχε βρει συνεργάσιμο και ήρεμο. Η διπολική διαταραχή που υπήρχε στο ιστορικό του θεωρήθηκε ως ήπια και ως τέτοια αξιολογήθηκε από τους γιατρούς πριν από την εισαγωγή του, ενώ φέρεται να εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και μετά την εγκληματική ενέργεια, οι οποίοι είχαν την ίδια διάγνωση.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με αυτά τα δεδομένα σχημάτισαν δικογραφία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 60χρονου δράστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα